13 april - Allrumsdemo

Tänkte visa lite hur Allrummet ser ut numera. Det är ju det rummet som inte har varit helt på plats. Det blev det först efter att Per hade hjälpt mig med att sätta upp hyllor och tv.



Sovrum blir vardagsrum



Ner med täcke och kudde i pallen som inte får plats helt som du ser... Måste nog hitta rymligare pall.

Min frukost blev lite godare, lite lyxigare idag. Jag fick rostat bröd istället för knäcke!



Idag lyxade jag med rostat morotsbröd. Jämrans gott, du!


Ägnade dagen till datorn. Det regnade och sånt väder motiverar mig föga att hitta på saker. Jag vara ute med skräppåsen för att försöka bli inspirerad att gå bort till Citygross åtminstone, men den korta promenaden i spöregnet var fullt tillräckligt att få mig på mindre bra humör.
Och näe, det finns inga bra kläder för dåligt väder. Är det kallt så är det det oavsett vad jag har på mig (dun, ull what ever) och är det regnigt så är det. Regnställ/regnkappa har aldrig hjälpt mot fukten som blir.
Jag accepterar regn i 30 graders värme... kyla kommer jag aldrig uppskatta.
Men nog gnällt om det svenska vädret! Det finns värre saker i världen än dåligt väder! Vi går vidare i livet.


Fram med datorn ur korgen. Dags att blogga!


Jag flyttade ju tillbaka min bekväm-bänk till väggen men insåg idag att jag gillar att ha den som köksö! Så jag flyttade tillbaka den senare under eftermiddagen.


Bekvämhyllan ställdes tillbaka och då var Allrummet i sitt ursprung igen
.


Här ser du förresten sidenblomman jag köpte på Maxi igår. Den gör sig väldigt bra där på balkongen. Matchar min solcellsblomma, faktiskt.



Det blev ingen vinst på första TRISS. Men jag har en kvar och är fortfarande NÄSTAN miljonär, vettu.

Vid lunchtid flyttade jag tillbaka min bekvämbänk till köket igen och när jag böjde mig ner för att ta fram woken tittade jag upp och fick syn på en lampa ovanför diskbänken! Den hade jag inte lagt märke till. Jag hade bara trott att det fanns en lampa och det var den i utsugsfläkten.
Så bort med glaset och diska rent det. Sen skulle jag ta bort glödlampan. Den skulle ju bytas. Men där var det stopp. Den flyttade inte på sig en millimeter. Den verkar har rostat fast och fästet ser ut att vara från början 70-talet och känns väldigt osäkert att vara nära. Den där lampan har nog suttit där längre än ett par år, känner jag.


Får nog be om hjälp med att ta bort glödlampan...


Till lunch fick jag för mig, efter att ha sett ett matprogram, att göra en risotto som de hade gjort. Fram med lök, vitlök, vin (ca en dl vin istället för enbart vatten) och ris. Till det tog jag fram tärnad kycklling som jag hade i frysfacket.


Min köksö med ingredienser till risotton


Wokade kycklingen med extra kryddor och när det var klart slängde jag i lite grädde. Risotton tog kanske 45 minuter att göra, trots att det var ett 20-minutersris. Kanske för att jag inte hällde i tillräckligt med vätska från början utan fyllde på efter hand?
Men när allt var klart och jag kunde börja äta var det JÄTTEgott!!!


Nog är det praktiskt att ha nära till allt? Bara att vrida över kranen från diskho till stekpanna haha


Nu lät jag bekvämbänken bli kvar i köket. Det känns som att den passar väldigt bra där. Och den är ju, som bekant, hjulförsedd och går lätt att rulla bort när jag vill öppna balkongdörren! Och att ha bänken där markerar lite mer att rummet har flera rum, om du fattar. När man har en öppen planlösning så är sånt lite viktigt. De olika delarna ska flyta ihop men ändå ha sina avdelningar, känner jag.


Japp, så blev mitt bondkök mer premanent då.

Antal steg: 1344 haha ja, det blir inte många steg när man knappt går ur detta boendet, minsann

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0