12 april - Lgh på plats och promenad på Tornby

Det var regn och dis konstaterade jag bittert när jag vinklade persiennerna. Inte särdeles muntert. Frukost och bloggande blev det iallafall och därefter hade jag tvättid!


Tre maskiner, separat centrifug, torktumlare och torkskåp gör tvättande smidigt

Mötte fastighetsskötarna som visat mig lägenheten, vid tvättstugan som trodde att han skulle hinna komma upp idag och kolla på mina "påpekanden" i lägenheten. Det stämde bra det för när jag kom hem på kvällen hade jag fått nytt duschmunstycke och fästet satt säkert mot väggen samt fått en lapp om att man skulle återkomma om det andra (rörklammer och kylskåpshylla).

Jag hade lagt två kotletter i marinad på morgonen och hade precis tänkt ringa och bjuda Per på lunch. Då ringer han och undrar om han ska komma och hjälpa mig att sätta upp hyllor och tv! Var inte det helt suveränt så säg!? En timme senare dök han och Jonzon upp i dörrhålet med borrmaskin och annat.

Jag hade ju redan visioner hur allt skulle placeras - och det är inte helt lätt för praktiska män som bara vill få allt klart, att förstå. Du vet, man har en bild i huvudet hur det SKA bli... sen måste man se om det faktiskt blir så i verkligenheten PLUS att allt måste vara symetriskt (ja, det är en, ibland något jobbig jungfruegenskap jag har fått). Men Per, som är den mest tålmodiga man jag känner, väntade ut mig när jag tänkte högt och det blev precis så bra som min vision var. Tack för det, världens bästa Per!


Ekbyhyllorna uppe! Och nu sitter Flat Eric och Kermit där istället


Ribba Tavelhylla uppe!


TV uppe! (Notera gärna maxvinken (som ju skulle vara 180 grader totalt...)


Den enda "problemet" var, att jag efter många och långa funderingar valde att inte lägga pengar på två tavelhyllor i björk som jag faktiskt helst ville ha.( Ja jag hade blivit tvungen att köpa två. IKEA säljer inte längre 185 cm långa) utan lät sätta upp min vita. Men det känns faktiskt okej. Jag har ju trots allt ganska mycket vitt också...

Jag följde med Per och lagade mat i Rappet och åkte sedan in till stan för att lämna bokföringen till Kontorstjänst. Jag valde att promenera och ta en ny väg. Tror att det är närmare att gå via "baksidan" av spåren och under bron istället för längs med Hamngatan och sen över bron och ner. Inte vet jag men nog var det trevligt att se något annat!


Hittade en spårövergång som jag inte visste om och en vacker byggnad som bara verkar vara något typ förråd


Passerade tågparkeringen, skyskrapan och var sedan framme och kunde lämna kvitton

Svepte in på Tomtens fabriksförsäljning och kom ut med en tavelram i silver som jag ska göra ett barnbarncollage i, tänkte jag. Fortsatte sedan vidare till Ica Maxi i solskenet.


Våren är på G med knoppar som brister. Och visst är Alen ett fint träd med sina kottar?


Handlade på Maxi och kunde sedan ta mig med buss och pendel tillbaka hem. Det tar visserligen lite mer tid än med bil men någonstans känns det faktiskt okej att inte ha bilen!

Resten av kvällen satt jag mest och gllade min lägenhet och pratade med barnen om barnbarnen som jag ska vara barnvakt åt i helgen. Elton på lördag. Albin på söndag. Får se om jag inte ska hitta på ett par Äventyr. Idéer saknas iallafall inte :)

Antal steg: 20277

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0