10 april - Kan det ha varit meningen?

Som du kanske minns misstolkade jag utresedatum för uppdraget i Montenegro för Apollo med en hel månad. Jag hade tänkt mitten maj hela tiden - och det visade sig att det var mitten APRIL! 
Som bekant är jag ju i flyttagen och det tar ett tag att flytta färdigt och få ordning. Att förlora en månad är väldigt lång tid. När jag insåg att jag skulle bli tvungen att backa på uppdraget kändes det inget vidare roligt. Men det var kanske meningen?
För ett par veckor efter denna händelse hittade jag en annons, slängde iväg en ansökan - och fick omgående jobberbjudande! Och idag blev jag så officiellt en av reseledarna hos Sveriges femte största researrangör - Airtours. Galet roligt!

Det kom att bli pendeltåg och buss upp. Vid pendelstationen fick jag reda på att anledningen till att klockorna stannat på 06.40 var för strömavbrottet ( i torsdags). Noterade idag att ingen av informationstavlorna funkade heller. De hade visst upphört visningar vid samma tillfälle. Ja, nu har det ju kanske ingen jättestor betydelse om de är i funktion eller ej. Här vet folk när tågen går ändå!


Klockan stod fortfarande på 06.40 idag


Passerade stinsen i Linköping och gick vidare mot Swebus där bussen avgick klockan 08.00


Jag var uppe huvudstaden 10.55 och tog sedan en taxi direkt till Sveavägen och Airtours butik. Som tur var hade jag bara bokat en enkelbiljett. Jag tänkte att man vet aldrig vad som händer - och tur var väl det. Det jag tänkte skulle bli typ 2,5 timme där. *haha* Det blev nära nog 7! Så kan det bli när man har för trevligt och roligt, va! Och där fanns ju även en och annan bekanting!
Det blev genomgång av företag, hälsa på alla som var där, prata om jobbet, diskussion om upplägg, deras och mina visioner samt utdelning av uniformsdelar. En himla rolig dag, helt enkelt!
Var jag ska jobba? Här!

På tåget hem fanns en Bistro. Där påannonserade det lite olika paketerbjudande och jag måste säga att det intressantaste måste bli: Köp en flaska vin och cashewnötter.
(Flaskan rymmer 375 cl och i min värld är väl kanske inte Cashew det första man tänker på som tilltugg, va?)


Det finns spännande erbjudanden i Bistron, minsann



Jag fick vänta 30 minuter innan pendeln gick - och precis när jag kom stängde väntsalen! Men det löste jag såklart med att gå in i stationshuset

Ja, klockan 18.14 gick tåget från El Stockholmo och nyckeln sattes i dörrhålet 20.45.
Och i hallen hänger nu ny, röd softshell jacka och väska med Airtours logotype.
(När jag bytte från min helsvarta väska till den nya (aa jag har redan skiftat. Måste liksom "känna" in nya varumärket) och hängde dit min nya ficklampa inköpt i Las Vegas, förundrades jag över att jag då hade valt att köpa en RÖD ficklampa. Det var nämligen inte helt min stil... Visste jag något om detta redan då? *haha* Aja, What ever! Man får tro vad man vill men lite roligt är det.)


Ny jacka och ny väska finns nu i min ägo

Det låg ett kuvert innanför dörren. Jag trodde det var från Fastighetsskötaren som skulle komma idag (trodde jag men sen kom jag ihåg att han sagt tidigast tisdag) för att åtgärda ett par saker jag ringde om förra veckan, men det var besiktningsprotokollet som jag ringt efter. Men alltså, det inte mycket information där direkt!
Ringde för att få lite hjälp med tolkning men besiktningsmannen var ledig. Lämnade mitt telefonnummer och hoppas han ringer upp under veckan.


Fick ett något svårtolkat besiktningsprotokoll i brevlådan idag.

Jag kom ju hem sent - och somnade därför ganska sent. Tror jag blundade först vid 23-tiden. Nästan läskigt sent! Men imorgon är en annan dag och nog är jag lite nyfiken på vad den kommer innebära!

Antal steg: 7255

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0