26 september - Mammografi och mamma Martina

Idag stod besök hos två mammor på schemat: Mammografi och mamma Martina.

Började med att ta bilen till Drottninggatans parkeringshus för att sedan gå bort till Torkelbergsgatan och förfasade mig över seniörboendet på Tinnerbäckens tidigare parkering. Inte för att man ser om det blir fult utan mer för att man har tagit bort en parkeringsmöjlighet utan att ersätta den.

Jag undrar vem som är stadsplanerare i den här stan och vad han/hon tänker sig. Det byggs och fixas vägar utan att man har tänkt igenom hur invånare och besökare ska ta sig runt i stan eller parkera...för hur många gånger har jag inte kommit till stan den här omgången och det står 'FULLT' på alla p-hus? Eller fått köa i 45 fminuter ör att komma ut ur stan? Börjar likna Moskva där man har en infrastruktur baserad på 1 mijlon bilar men det finns 5...


Boende för 55+:arna byggs i hörnet St:Larsgatan-Torkelbergsgatan. Det är visst poppis att samla gamlingar i vanliga lägenheter på ett och samma ställe numera!

Inne på Mammografin blev jag emottagen av Solveig Hagelin som jag tvingade på kameran för att ta ett kort på mig och röntgenapparaten. Bara att ta ett djupt andetag och slappna av och ett par sekunder senare är det klart! Fyra bilder tar man, två på varje bröst.
Om ett par veckor får jag reda på om jag mår bra, måste tillbaka för nya bilder för de första blev för dåliga eller för att få diagnosen bröstcancer. Och det blir ju alltid som det ska så det är inget jag går och funderar över.


Mammografi får man gå på från 40-årsåldern var 18e månad. Suvve livförsäkring för 140 kr/gång!

Eftersom jag hade parkerat i P-huset och betalat 15 kronor för tre timmar, tog jag en tur på stan. Egentligen letade jag efter en ljusblå konferensmapp med ringpärm och pappersklämma  - och det fanns naturligtvis inte. Jag kom hem med en svart skrivplatta (39:-) från Clas Ohlson istället! Aja, det får la gå det med då.


S:t Larskyrkan där jag döptes... och en massa cyklar överallt. Det är verkligen en cykelstad!

På Café Gyllen köpte jag en kycklingmacka som fick följa med till Martina i Gottfridsberg. Vi delade på den och drack kaffe och pratade bort en dryg timme.



Albin var också snacksaligt humör. Man har mycket att ventilera när man är tre månader gammal och kan sitta själv i en babysitter :)




När jag åkte från stan upptäckte jag en skylt i min bil. Jag har inte lagt märke till att jag åker omkring i en explosiv vara! Och när jag kom hem fick jag veta av Per att jag faktiskt åker omkring med en krutladdning under panelen. Spännande!



Antal steg: 10103

JONZONS HÖRNA
Glömde ta kort på honom idag :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0