13 september - Mangosteenvin

Så var det dags för lite mer kontorsjobb idag. Men tack vare mina avprickningslistor ligger jag i fas (om nu inte något dyker upp de sista dagarna förstås) och behöver inte stressa fram en massa.

Var klar vid halv fyra och hade sedan besök på två hotell (som låg i varsin ände av Chaweng) där det saknades servicepapper och hemresetider i pärmarna.

Jag kände att det kunde komma att bli sista promenaden genom byn idag så jag passade på att hämta mina byxor som man låtit sy istället för de grå. De passade perfekt på första försöket. Och då som först får jag veta att de grå byxorna skulle torrtvättats - och att man inte har sån kemtvätt här! Det hade kanske varit bra att upplysa om innan jag valde tyget? För hade jag vetat det hade jag valt något jag kunde tvätta själv. Gillar inte sånt som måste lämnas in på kem...

Jag skulle bli upphämtade vid Petch Buncha (största thaiboxningsstadium) så jag tvärade igenom marknaden på Chaweng plaza som redan vid femhugget hade samlat ganska mycket folk.


Chaweng plaza -  marknad varje tisdagkväll

När jag stod och väntade utanför Stadium och lyssnade på reklamslingan som började om varannan minut tänkte jag först "Fy vad jobbigt att lyssna till det där hela dagarna varenda dag" men sen kom jag på mig själv att inte höra den plötsligt. Och det är ju så det är. Hör man något mycket och ofta så sållar hjärnan till slut bort det.


Lejon vaktar ingången till Petch Buncha Stadium (som för övrigt är döpt efter ägarens namn. Brukar se honom glida runt på sin mc med pistolen hängande i bältet. "Den har han som självförsvar", berättar man för mig...)

Det var min sista kväll före sista lediga dagen den här säsongen. Detta skulle firas bestämde jag och köpte en flaska Mangosteenvin. Hade sett det tidigare men inte brytt mig om att köpa. För 350 bath var det värt att prova dena unika dryck.



Det blev ett litet projekt kan man säga. Korken var väldigt porös vilket gjorde att den trasades sönder och halva blev kvar. Men med lite trixande lyckades jag undkomma kork i vinet och kunde så hälla upp.
Nog såg det en aning suspekt ut. Det var en smula underjäst och därför lite porlande. Och till min förvåning - och grannarnas, som också fick smaka - var det jättegott!
Det var inte speciellt sött men heller inte torrt. Svårdefinierbart, helt klart. Någon tyckte att det inte ens smakade vin... men jo, det gjorde det allt.


Efter en korkfight kunde jag smaka på vinet som var jättegott.

Sedan 2008 när jag jobbade i Grekland, där man dricker vin i vanliga dricksglas, gör jag det fortfarande. För mig har glaset ingen betydelse vad det gäller vin. Det är innehållet som säger något och det hamnar inne i munnen oavsett varifrån det kommer, ju! Och flaskan blev tömd så nog var det något utav en succé.

Antal steg: 23 307
Testade glukosvärdet på morgonen och det låg på 7,2 så jag brydde mig inte om att mäta resten av dagen...


BOBBYS HJØRNE
Han førsvand da han så Spike, der var med Johan ikveld...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0