9 november - Mot Ha Long-bukten

Efter en frukost på hotellet bestående av den traditionella nudelsoppan, kunde jag glatt ladda för dagens sysslor som startade med upphämtning av 28 förväntansfulla norska gäster på flygplatsen!

Och även du får följa med på rundresan, tänkte jag. Fast det förstås, om du vill veta mer om platserna vi besöker så häng med mig på Vidunderliga Vietnam 5/2 2012, vettja!!!



Det här var en specialtur i samarbete med en tidning och mitt uppdrag var att ligga lågt och enbart observera. Inte helt lätt för en som är van att leda själv... Men det gick förvånansvärt bra, tycker jag, även om det så klart inte var så kul alla gånger.


Min kollega Hanne-Sofies favorit"godis" - Bönkakor!

Från flygplatsen skulle vi åka direkt till Ha Long-bukte, som sedan ett par veckor ligger på UNESCOS Världsarvlista över Naturliga Underverk (New seven wonders of nature), en arkepelag som har fått även andra utmärkelser genom åren!


Personligen älskar jag husen i Vietnam. Smala, och höga och väldigt europeiska...



Solmogna fingerbananer och ananans till salu vid vägkanten och en ko som betar på rena rama soptippen (= vägkanten)


Risgräs som håller på och torkar... och översvämmade risfält



Så dök första påminnelsen upp om vart vi var på väg - en kalkstenskulle

På den här turen skulle vi ta in på hotell och bo där första natten. På min tur seglar vi ut direkt och bor faktiskt på båten! Lite mysigare. Lite roligare :)

Antal steg: 8157
Gluosvärde: 7,7 (inte bra...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0