30 oktober - Första obekväma beslutet

Vi lämnade regnskogen liggandes i ett morgondis. Underbart vackert!



På vägen mot Ancient City, som var alternativet till översvämmad Ayutthaya, stannade vi vid Bron som går över Kwai.



En av gästerna hade hittat en fikonliknande frukt och undrade vad det var för något.


Och det är en ... (håller på och artbestämmer)

Efter lunchen skulle vi ta oss vidare. Det var väldigt mycket trafik och den flöt långsamt på, troligtvis på grund av de evakueringar som pågick. Det gjorde att vi var riktigt sena och efter i schemat. När vi efter att ha fått vända en gång på grund av översvämningarna... och byta väg en gång efter att ha fått information om problem även där... och vi får själva åka igenom 2-3 dm vatten i några partier... och möter vid en korsning ännu mer vatten måste jag fatta ett snabbt beslut.




Jag hade kunnat propsa på ett besök på Ancient City men eftersom varken chaufför eller lokalguide kunde säga något om det ens var genomförbart inom rimlig tid så fick jag ta resans första obekväma beslut - att inte åka dit. Vi åkte därför direkt mot Jomtien.

PÅ vägen konstaterade jag att nedfarten till Sukhumvit var avstängd. Den kom vi inte ner på. Det fick en annan väg och därför passerade vi både Ikea och Erawan Elephant Museum. Trevligt!


Nyöppnade Ikea där forne arbetskamraten Peter Nord har varit med och byggt upp. Lite extra kul.


Erawan Elephant Museum, tre våningar med antikviteter i en 50 m hög elefant


Jag är oerhört glad över att ha fattat beslutet att inte åka. Att bli fast i vattenmassor hade inte glatt någon, misstänker jag. Det beslutet gjorde nämligen att vi kom till Jomtien på planerat klockslag, det vill säga klockan sex. (Hade vi försökt med Ancient City hade vi varit där runt 24-tiden... Tveksamt om det hade varit helt uppskattat, faktiskt.)
Och översvämningar i Ancient city-området hade redan börjat läste jag senare och några dagar senare var även det översvämmat http://news.xinhuanet.com/english2010/video/2011-11/02/c_131225398.htm).

Som det blev nu kunde gästerna som bokat sig på LadyBoy Showen Alcazar se fram emot en riktigt bra show iallafall. Tänk om jag hade sumpat båda grejerna!


Uppställning efter showen. Där inne rådde fotoförbud...

Efter att ha gjorde Patthaya och Jomtien by night åkte vi tillbaka till hotellet, Grand Jomtien Palace, för att äta middag och sova.


Utsikt från min balkong

Imorgon hade vi bara transportsträcka ner till Koh Chang att vänta. Nu blev det ju inte så bara skulle det visa sig. Fler obekväma beslut skulle komma att krävas. Reseledareyrket är precis som alla jobb - inte alltid roligt.

Antal steg: 7554
Glukosvärde: Kollade aldrig den här dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0