30 apr - Tre timmar utan el och vatten

På väg till jobbet stannade jag till och köpte två kycklinggrillspett. Tyvärr visade det sig inte vara helt färdiggrillade utan var rosa inuti så jag kastade dem. Du vet hur det är; kyckling och ägg älskas av Salmonellabakterien. Det är superviktigt att de är färdiglagade!



Idag valde jag att ha min ordinarie uniformsskjorta bara för att jämföra med den uppsydda - och jag får nog säga att min gamla vann. Mindre synliga svettfläckar och torkar lika fort + plus att den passar bättre på min kropp.


När jag satt där på kontoret och gjorde min bokföring tittade jag ut och fick se hur en man gick omkring med en lång stång och tog ner kokosnötter - och en kvinna som samlade ihop dem. Bra, då slipper man få dem i huvudet och riskera att dö. Allt för många dör på det sättet här, faktiskt. Känns inte som rätt sätt för mig.



Vid tre-tiden gick jag iväg till Tesco för att köpa en ny servicemobil. Tog den billigaste för 790 Bath med svartvit display och inget lullull. Man ska kunna ringa och mezza på den - det räcker!

Jag passade på att ta en sväng in i varuhuset och fick syn på att man reade ut kött. Gillar sättet man kunde handla på. Självservering, liksom! Men som vanligt gäller ju hur man tillagar det sedan.
En annan intressant produkt (ur svensk synvinkel) är alla produkter som bleker huden. Vi skandinaver ligger och pressar i solen för att få lite färg medan statusen här är jättehög om man är vit. De går med parasoller o dylikt, håller sig i skuggan och använder Whitenings i alla former. Att vara brun betyder att du måste ägna dig åt kroppsarbete (läs: vara bonde) vilket inte är så väl ansett... Men jag måste säga att det ser märkligt ut när de kommer och går med bruna armar och ben och sedan är vita i ansiktet. Känns inte helt genomtänkt - men det är så det är.

.

Jag köpte inte alls mycket men det ska läggas i olika kassar så det blev 7 kassar med lite i varje. Som före detta packare vid utgångskassorna på IcaSignalen i Ekholmens Centrum är det nästan lite stressande! Jag tänker och planerar alldeles för praktiskt.


Jag kom hem till en nystädad lägenhet med nya lakan och handdukar. Himla trevligt. Jag är så glad över att få dels ge någon ett jobb, dels slippa göra det själv. Har beställt städning två gånger i månaden. Är inte så roddig och smutsar inte ner så det räcker gott.



På kvällen fick vi regn - och det regnar liksom inte lite när det regnar - och efter det var vi utan ström och vatten i tre timmar. En härlig Valborg med ostmacka framför datorn som jag är såååå himla tacksam över har ett batteri som räcker 5 timmar numera. Vilket bra inköp, trots det som hände!


BOBBYS HJØRNE
Der er ingen billeder i dag. Men de var med mig hele tiden, når vi havde en strømafbrud!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0