23 maj - Några saker jag har lärt mig

När jag spatserade mot kontoret fick jag se att nu hade man börjat lägga på tak på marknadsstånden. Det här är allt lite spännande, förstår du. Ska det bli marknad nu då?



Efter kontoret blev det besök hos skräddare igen. Sen blev det sex stycken hotellbesök för att få svar på fem frågor jag inte fått svar på via mailen. (Sex hotell fick bli kvar till imorgon. De ligger en bit utanför Chaweng.) På ett av hotellen låg en katt som uppenbarligen inte hade för avsikt att checka ut!



Mellan hotellen hoppade jag in i väskaffärer. Tänkte köpa en väska som passar till klänningen (det blir dyrt att gå på fest!) och hittade tre jättecoola. Vad sägs om en i kobraskinn? Stingrocka? Krokodil? Den i Stingrocka var seriöst coolast och passar min personlighet bäst. Tror jag kan ha användning av en sådan om jag köper en kombiväska (med axelrem och handtag) men då blir den ganska så dyr... Aja, jag mediterar över detta ett par dagar. Det är ju inte fredag än!

Efter dryga tre timmars promenerande i Chaweng var jag klar med dagens hotellprojekt.

Dags att bege sig till Unisense och idag kom jag ihåg att ta kort på Compex, de där elplattorna som fixar mina magmuskler under 20 minuter utan att jag själv behöver anstränga mig. Visar även en bild på plastfolien man packar in mig ifrån höfterna upp till och med överarmarna. Den ligger jag med under infraröda värmefilten i 30 minuter, serrö.


När jag kom ut hade det börjat skymma. Jag hade dock ärende till Tesco eftersom mitt vatten var slut. Dessutom hade jag planer på att köpa en present till fredag där. Jag hade beslutat mig för att kolla efter en golvfläkt och hittade en jag helst ville ha - men den var så klart slut. Det fanns en annan variant men då var den blå så klart slut. Det slutade med att jag köpte en bordsvariant, blå och kanske något bättre kvalitet. Att jag ville ha en blå var för att den matchar Apollos logo, så klart!



Sen var det ju det där med presentpapper, det hittade jag inga rullar och den jag frågade visade mig till vanliga, lite större skrivpapper i olika färger. Fick dock ett tips av min taxichaufför senare så det ska jag kolla upp imorgon. Men de har inte presentpapper på rulle utan man säljer i ark, berättade han. Hm, ger de bara bort små presenter här?

Vad fick jag mer med mig från Tesco?
Jo, ett par sandaler med kilklack att ha till klänningen på fredag. De är i äkta plast och därför köpte jag barnpuder att dutta in på fötterna innan jag tar mig dem... De kommer att bli svettiga att ha på men de kändes ganska schyssta annars.


Jag köpte lite hårattiraljer och sminkattiraljer - till fredagen det också. Ska man bejaka kvinnligheten ingår ju full make-up! Får la ge det till någon när jag lämnar Thailand. Jag misstänker att jag inte kommer använda grejerna särskilt mycket...

På bilden: Hårattiraljer: Kam, mousse, hårspray och serum - här ska lockarna fram, sedan touperas och skapa ett bakhuvud.
Sminkattiraljer: Moisturizer foundation och applikator till den, pensel/kudde till ögonskuggorna samt pensel till läppstiftet som jag köpte häromdagen - men som inte alls funkade till läppstift utan nog var en eyelinerpensel. Inte lätt när det står på thai på hyllan... Och så babypuder till fossingarna då.


Jag hade med mig lite basgrejer hemifrån som jag, liksom denna gången, köpt i ett hastigt ögonblick när jag fått för mig att sminka mig. Alltså jag sminkar mig väldig sällan och problemet blir att det passerar ganska snart ett år utan att jag har använt det mer än kanske 3-4 gånger. Tror jag ska gå till någon som sminkar mig istället haha. Det måste bli billigare än att köpa kvalitet och sedan behöva kasta!


Med hemifrån var: Calvin Kleins ögonskuggor (finns inte här), Max factors Infinityläppstift (finns inte här), en consealer, vattenfast mascara och borste till den, pensel som jag använt till att "fejda in" ögonskuggorna med varann men som nu kommer bli läppstiftapplikator istället , en eyeliner samt en krämig rouge.

Väl hemma blev det rostat bröd med ost och vatten medan jag reflekterade en smula. Den senaste veckan har jag lärt mig några saker, nämligen att här...
1. saknar man mailkultur. Jag skickade ett viktigt mail måndag 16 maj med deadline för svar fredag 20 maj och fick ett svar... Lördag 21 maj skickade jag en påminnelse varvid jag fick ett svar... vilket nu resulterar i jag måste åka runt till elva hotell för att få svar på fem enkla frågor!
2. är Service ett luddigt begrepp för en del. Om du går till affären och vill ha hjälp är det för det mesta väldigt besvärligt. Ingen av nedanstående säljare hade fått jobb hos mig, i allafall, det är ett som är säkert. Två exempel från idag:
A. Jag handlade en flaska vatten på Savers och alla vattenflaskor är plomberade med plast. Eftersom jag skulle dricka ur flaskan direkt tog jag bort plasten och gav till expediten för att kasta i deras papperskorg. Utan att lyfta blicken, och med ett surt ansiktsuttryck (och det här är de leende folket vi pratar om) pekade hon på en papperskorg en bit bort med indikation att det fick jag själv gå och kasta. Det kunde man bemött snyggare.
B. Jag hade fått för mig att köpa en Moisturizer foundation, som skulle passa en mogen hy. När jag så äntlligen hittade ett märke på Tesco med dylik produkt märkte jag att man hade test för nummer 1, 2 och 3 men sålde 3, 4, 5 och 6. Efter att ha frågat två stycken, som inte kunde hjälpa mig att få prova de de faktiskt sålde, kom någon ansvarig som först vägrade öppna tre förpackningar som inte var tester från tillverkaren. Hon frågade vilken jag ville ha och svarade att det var ju det som var problemet. Hur skulle jag kunna veta det när de saknade prover på 3/4 av sortimentet de sålde? Istället för att inse problemet blev hon arg, slet upp förpackningarna och kastade flaskorna in hyllan - och försvann. Jag letade efter henne för att tacka för hjälpen då jag fann att nummer 05 var bra, men hon var borta. Vad ska man säga?
3. har man inte presentpapper på rulle. Här säljer man det i små (ca 70x50) ark... Besvärligt när man ska slå in en stor fläkt, kan jag berätta. Det kommer bli en utmaning!


Antal steg: 16039


BOBBYS HJØRNE


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0