2 maj - Ursmart eller helgalet!

Ja, det blev en knasig dag, får jag säga. Återkommer med det snart.

Först till morgondagens eskapader. Jobbade på kontoret fram till tretiden. Så blev det så klart strömavbrott. Det blir det nästan en gång om dagen. Man får komma ihåg att spara!



Idag fattade jag beslutet att jag inte alls ska ha en bil här. Det är trots allt lågsäsong, inte många gäster och heller inte många hotell att besöka. Det plus att jag har kontakt med en toppentaxichaufför jag ringer till när jag vill ha skjuts och han är rimlig i pris. Det känns lite som att ha en privatchaufför!
Och så får det bli. Fick nämligen godkänt på mitt förslag från högre ort! Det gjorde mig väldigt glad, tro det eller ej. Jag skulle promenera mindre om jag hade tillgång till bil...

Plötsligt fick jag se något stort landa på den ena balkongen. Det var en gräshoppa. Jättefin och kanske 7-8 centimeter lång! Den flög sedan iväg när jag kom för nära med kameran.


När jag gjort allt jag skulle göra och lite till gick jag Posten bara för att finna den stängd. De hade helgdag idag istället för 1 maj. Aja, det blev samling av steg på väg mot restaurangen så visst var det någon nytta med "besöket".

På väg till lunchen stannade jag och tog ut pengar. Glatt stoppade jag i mitt nya Icakort och valde 5000 THB - bara för att få till svar att jag bara kan ta ut 2000 åt gången och att de dessutom tar 150THB i avgift!!! Fräckt! Jag som har Icakortet för att slippa avgifter - och så tar thailändska banken en avgift för att jag tar ut! Det gör mig jättesur.
Så nu ska jag bara betala med kort så fort jag kan. Behöver bara kontanter för mat ute och taxiresor, that's it.
För jag bestämde mig för att gå till den som ligger vid Tesco för att äta middag. Klockan hade hunnit bli tre och jag var hungrig. Där blev det ris och kyckling med en massa grönsaker. Och nu har jag fått en bästa vän. Chilisåsen! Den droppar jag på så fort jag kommer åt den. Gillar kryddig mat och den här såsen är supergod! Vet emellertid inte helt vad den är baserad på för vätska. Det KAN vara fisksås men det kan också vara soja.


När jag ätit gick jag diagonalt tvärs över gatan till Wine Connection. Tänkte att de kanske hade något vin som inte kostade skjortan. Tog det billigaste jag hittade haha. En australiensk Cabernet Sauvignon blev det för 379 THB (typ 80 spänn och det fick la gå an). Aldrig sett det tidigare så det blir ju spännande att prova vid tillfälle. Hade nog tänkt att tillfället skulle vara på kvällen eftersom det var planerat fridag imorgon men valde att avstå på grund av morgondagens behandling som jag snart ska berätta om.

.

För det var efter lunchen som hände det märkliga ting, må du tro. Men först lite bakgrund.
Som jag har berättat önskar min läkare att jag går ner i vikt, gärna tills jag kommer hem (har cirka 10 kilos övervikt som inte hjälper kroppen mot högt blodtryck och diabetes direkt).
Häromdagen var jag inne på Bikram Yoga. Där kostar ett träningskort för tio gånger 10 000 Bath (drygt 2000 kr). Det tyckte jag var lite väl saftigt. Dessutom ligger det väldigt långt ifrån mitt hem så frågan är hur ofta jag skulle gå...

Så har jag då gått och funderat. Är inte vän av dieter, de gör ju bara att man går upp igen när man äter "som vanligt" igen. Det har jag ju liksom provat och se hur det har gått!
Jag vägrar kirurgiska ingrepp, som dels är alldeles för dyrt, dels klart vanskligt. Det är ju en operation, trots allt. (Läs om priserna här. http://www.plastikoperationer.net/priser-fettsugning-laserfettsugning)

Jag tycker nog att jag lever ett ganska sunt liv med små portioner var tredje timme, daglig motion i form av promenader och dricker vatten (man brukar säga en liter per varje 10 plusgrader om man är stilla och här blir det alltså ännu lite mer). Och jag har redan "förlorat" tre kilo på tre veckor.
I förrgår fick jag idén att jag skulle nog unna mig en timmes massage i veckan. Det är ju bra för blodcirkulationen och därmed också ämnesomsättning. En timmes svensk massage (som anses vara den bästa) kostar här 400 THB (cirka 90 kronor).

Men så när jag var på Tesco nu senast passerade jag ett ställe som jobbade med kroppsbehandlingar. Stället heter BodyShape och det klingade ju bra i mina öron. Dit planerade jag att gå idag för att höra vilken behandling som kunde vara bäst för viktminskning. Dessvärre (dessbättre?) kom jag inte så långt idag. Istället hamnade jag på Unisense hos Khun Tak (herr Tak) som berättade om deras behandlingar, visade klienters resultat och gav mig några förslag.
Så vart slutade det här kapitlet då?
Jaa, hahaha det slutade (eller ska vi säga började) med att jag nu har bokat 72 behandlingar med start imorgon klockan 10 (har ledig dag) och skall så tillbringa första gången på salongen i 3 timmar med tester och allt från ultraljud till lymfdränage till vacuum, ja jag vet inte allt.



Vad kostade då detta?
Jag fick det för det "facila" priset utav 40000 THB (cirka 8000 kr) men får betala av det på två gånger! Här litar man på folk. Men för de 8000 kronorna får jag alltså 72 (!) behandlingar! Det är liksom lite svårt att slå, va? Så jag inbillar mig att jag trots allt sparar pengar (får ju dessutom bonus på ICAkortet eftersom jag betalar med det hehe). Det blir cirkus 111 spänn per behandling... och jag ska gå två-tre gånger i veckan under sex veckor är det tänkt. Att jag dessutom är tillsagd att fortsätta äta och motionera som jag gör och bara lägga in en liten extra cykelövning morgon och kväll, gör ju hela saken dessutom JÄTTEKUL!

Men jag vet fortfarande inte om investeringen är ursmart eller helgalen - det får framtiden utvisa!

Vill du veta lite mer om vad jag har gett mig in i? Varsågod!
http://www.unisenseintl.com/concept_brand.html
http://www.unisensethailand.com/aboutus_eng.html
http://www.unisensethailand.com/qa_eng.html
Och jag ska ju självklart dokumentera allt så du vet hur det går!

Glad och entusiastik över mitt beslut var jag iallafall när jag vände hemåt! Väl hemma möttes jag av en vacker gecko - och det tog jag ju som en bekräftelse att jag var inne på rätt spår -


... och en öppen trädörr in till gården med gångplattor i vatten där guldfiskarna simmar runt omkring.



Antal steg: 25935


BOBBYS HJØRNE
Jeg så ikke meget af Bobby og Nacho i aften faktisk. Han kom ind, rystede med halen og gik ud med det samme.
Panasonic Lumix

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0