18 maj - Inspektion på schemat

Dagen blev molning - och det passade bra det för jag bestämde mig för att gå mot Mae Nam vial Bo Phut och inspektera ett hotell vi ska ha i vinterprogrammet (ligger nästan mitt emellan de båda stränderna).


Skrev ut mina undersökningsunderlag och började spatsera. Hade studerat kartan och det såg inte ut att vara så långt, möjligtvis en timme och lite till. Klockan var 10.15 när jag lämnade kontoret och jag beräknade min framkomst på Zazen runt 11.30.

Jag passerade Tesco, Makro... och Siris. Det missade jag att nämna igår. Jag gick in på det elektronikvaruhuset och frågade om de hade undervattenskameror. Det hade de men den de hade "räcker" bara tre meter och jag vill helst ha för tio. Dessutom kostade den 13990 Bath och det var väl saftigt - trots att det var en Panasonic Lumix (okänd modell dock).


Vid Big C var jag klockan 10.48. Nu ska vi gå bortanför där och gå längs med The Ring Road! Där har du inte varit så häng med!


10.58 Bästa gymmet som ligger mellan Chaweng och Bo Phut och en
halvtimmes promenix dit från kontoret så jaa, det är nog lite långt bort.

11.03 passerade jag Bo Phuts marknad.
Ska nog ge mig in där en dag när jag har tid över.

Samuis Gokartbana gick jag förbi kl 11.17 - likaså infarten till Fishermans Village som ligger snett mitt över. Tänkte gå dit på fredagsmarknaden och sedan äta nere vi havet nu i veckan. Hoppas jag får möjlighet till det!


11.19 hade jag kommit till det första av våra egna hotell i Bo Phut; Bandara.


11.26 kände jag igen mig igen. Det var vårt hotell Samui Palm Beach

... och 11.28 var det dags att gå förbi Hotel Ibis


11.31 såg jag skylten för mitt slutmål. Zazen boutique Resort & Spa! En timme och 15 minuter tar det att gå dit från kontoret således.

Och så klev jag inte för att inspektera!

Här är lite bilder från detta mysiga hotell med en massa atmosfär -och vet du vad det roligaste är? Att de hittat inspiration från Marocko. Kan till och med få massage med arganolja här! Men det kostar!
De har dessutom har en välkänd restaurang som man kommer till från hela Samui och det gör ju inte hotellet sämre. Där åt jag för övrigt min lunch - och jag kan ju säga att deras Cheeseburger gick inte av för hackor! (Ja, det låter kanske lite trist men på lunchen var det internationell meny.)


Massage i det fria
och en handdukselefant


Vy från Garden de Lux bungalow och från restaurangen med utsikt över hela bukten



Att servera hamburgare har de gjort till en konstart och
när jag satt där längtade jag tillbaka till Marocko...

Jag promenerade inte tillbaka till Chaweng. Jag såg regnet analkas och ringde efter K Sari och "min" taxi. Jag hade dessutom ärende till Posten och blev ditskjutsad innan jag åkte vidare för att uppdatera min hotellspecifikation som sedan mailades vidare. Och precis när jag satte mig vid datorn kom regnet. Där hade jag väl ändå lite tur.

Ett par intressanta skyltar passerade jag på min väg. De måste du ju få se innan jag slutar dagens inlägg. Varsågod!


Byggfirman "Toa" och Restaurangen som annonserar om "Timmar av fylla"

På kvällen smakade jag det vita Naga-vinet - och det var ingen hit. Det var lite åt det söta hållet, upplevde jag. Det får bli ett matlagningsvin (eller drickas möjligtvis utblandat med sodavatten och lime?).


Antal steg: 16 169


BOBBYS HJØRNE
En lille kalv spiste græs udenfor kvarteret, og hundene løbe rundt og hylede den lille buffaloen. Han gjorde sit bedste for at ignorere dem begge...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0