17 maj - Androider

Tisdag (igen haha) och Norges nationaldag! Men jag har ju bara svenska och danska gäster så något firande blev det inte att tala om.

Gick till kontoret och gjorde det jag hade föresatt mig. Hade ett ärende till posten och travade dit vid lunchtid i värmen - bara för att finna den stängd. Då kom jag ihåg att det ju var Public Holiday i hela thailand idag. Aja, det blev en extra promenad.

Idag upptäckte jag att området, där man satte upp ställningarna inför marknaden... och tog ner dem igen, var avspärrat med taggtråd. Vad det nu ska vara bra för. Det får väl framtiden utvisa.



På eftermiddagen hade jag planerat att vara ledig. Men eftersom jag då inte hade planerat något tog jag mina apostlahästar och gick till Big C. För att komma dig går man på The Ring Road förbi Tesco...


Glömde ju förresten berätta igår att jag var på Bangkok Bank på Tesco. Jag kom där med mina kopior på passet och mitt Icakort och ville ta ut 4000 Bath.
"Men det kan du ta ut i ATM-maskinen", svarade kvinnan.
"Nej, jag kan bara ta ut 2000 i maskinen", svarade jag med minnet färskt från förra gången.
"Vänta så ska jag hjälpa dig", varvid hon lämnade disken (och väntande kunder) och kom ut till mig.
Och det var ju inga problem! Så till Bangkok Bank går man om man vill ta ut pengar således. Fast de 150 Bath i avgift slipper man ingenstans. Det är bara att gilla läget.

Aja tillbaka till promenaden mot Big C. Passerade även Makro Cash & Carry...


... och nådde lite senare mitt slut mål - Varuhuset Big C.


Kollade runt bland restaurangerna men när jag hade bestämt mig så tog det sådan evinnerlig tid att jag tröttnade och gick in på matvaruhuset istället. Där frågade efter Androidmobiler men det hade de ingen aning om vad det var för något. De visade mig de billigaste de hade istället. Det var nog språksvårigheter där.

Men jag var inte ledsen för det utan travade bort till maten. Jag var hungrig. Det blev torkat fläsk och torkad biff, revbenspjäll och "tamtara" sushi!!!
Många vänner pratar om sushi, att det är ju så gott. Jag har ätit sushi en gång tidigare och var inte impad - kanske jag skulle bli det nu då? Valde ut sex olika för 30 bath som fick följa med hem tillsammans med mitt kött.

Utanför matvaruhuset finns en hel del småbutiker. Jag fick se thailändska Telenor och gick bort dit och frågade om Androidmobiler. Här gick det lite bättre. De hade två Samsung med 5 Megapixel-kamera och det får man väl anse vara gränsfall okej (har ju 8,1 i min Sony). Mindre ska man inte nöja sig med iallafall i en mobiltelefon.

Samsung Galaxy S                              Samsung Galaxy Cooper (aka Ace, S5830)

Är du också nyfiken på Androider? Läs om Samsung S på...
http://www.samsung.com/se/consumer/mobile/mobilephones/mobilephones/GT-I9000HKDXEE/index.idx?pagetype=prd_detail
http://www.swedroid.se/samsung-galaxy-s/

Och om Samsung Cooper (Ace) men där hittade jag ingen svensk info. Har den kanske inte kommit ut på marknaden? Den finns på Samsungs thailändska sida iallafall.
http://www.talkandroid.com/27034-samsung-ace-s5830-also-called-the-galaxy-cooper/
http://www.newtechnology.co.in/samsung-galaxy-cooper-price-in-india/

Frågade även vad de ville ha för en iPhone men för samma peng skulle jag få en begagnad limegrön moppe om jag bestämde mig idag. Nej, ingen av dem följde med mig hem. Men jag får erkänna att visst vore det lite kul med en ny leksak. Och moppen skulle matcha mina Zumbabrallor... Sen var jag lite sugen på en röd... Äsch!



På Oriental Princess hittade jag ett läppstift med matchande lip liner. Det har jag sökt ett tag men det är lite svårt med make-up här som jag gillar här.  Den unga expediten tyckte att jag skulle ha något med mer färg och kom och visade sitt illrosa läppstift. Jag tackade vänligt men bestämt nej och förklarade på enkel engelska att  "jag vill ha något som är mer läppfärg" och insåg att jag nog är att anse som väldigt tråkig. Men som du förstår finns inte rosa läppstift på min (make-up-) karta.



Bredvid denna lilla shopen hittade jag en fotograf där jag kunde få vara modell för en dag för typ 1200 spänn om jag fattade korrekt. Ja, det stod inte så men de hade lite paketerbjudande och skrev om Hår och makeup tillsammans med fotografering. Tog en lapp där det stod lite priser och får väl gå tillbaka med lite kläder och se om jag förstått rätt. Det kan ju bli lite spännande!

I väntan på taxin utanför Starbucks passade jag på att ta ett par kort på de fina näckrosorna i dammen utanför.



När jag kom hem åt jag upp mina sushis. Tog först en naturell, sen en med soja, sen en med soja och wasabi och då insåg jag att det är ju sojan och wasabin som gör hela grejen liksom. Själva sushin är ju inget att ha. Smakar lite åt papper faktiskt. Man skulle lika gärna kunna ta lite soja och wasabi på fingret och sätta i sig... Sushi var lika spännande som kycklingburgaren på KFC - inte alls! Näe, inga fler sushi för mig.



Antal steg: 10446


BOBBYS HJØRNE


Kommentarer
Postat av: pella

Tips om du vill ha en vettig utflyktskamera:



http://www.pentax.se/se/group/5/product/16927/body/overview/Cameras.html

2011-05-18 @ 17:00:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0