9 mar - Var är tonern?

Sedan i helgen har skrivaren haft toner utan bläck. Jag har inte kunnat skriva ut någonting. Några nya original till program blev alltså inte utskrivna till mina utflykter den här veckan. Någon ny toner kom varken måndag (eller tisdag heller för den delen men då var jag ju i Marrakech).

Aja, det är bara att gilla läget. Att skaffa toner är inte något jag bär ansvar för så jag har inte dåligt samvete för att det inte har införskaffat. Men visst är det stressande att inte kunna göra sitt jobb som förväntat och som sedan släpar efter.

Igår fick jag veta av Emeli att jag kunde gå och köpa idag. Så bra, tänkte jag och knatade iväg hemifrån med stora förhoppningar. Först gick jag till Tikida och Iberostar där jag satte i nya papper som handlade om Praktisk Information. Konstaterade att det inte var mycket folk i solstolarna idag. Kunde nog säkerligen bero på att det inte var någon sol Den försökte titta fram men så tog regnmolnen över och det kom ett par skurar runt lunchen. (Fast på eftermiddag kom både sol och värme.)



Gick cornichen men svängde upp lite tidigare mot stan idag. En gäst hade glömt sin jacka på bussen så jag gick och lämnade den på Anezi innan jag gick vidare mot kontoret.


Fast på väg till kontoret tänkte jag att det vore nog gott med lite vin varvid jag svängde in på Uniprix där jag träffade några gäster som jag stannade och pratade med en stund. Vi skiljdes åt och jag spatserade mot alkoholavdelningen. Länge stod jag och letade efter Cépage Sauvignon Blanc - men icke! Så kikade jag längst in och fick syn på en stackars ensam rosé. Den fick det bli istället. Vore väl synd att låta den stå där och bli gammal!


38 dirham fattigare fortsatte jag mot kontoret. Då fick jag för mig att fylla på körsbärstomatförrådet. Gick in och tog en plastpåse och träffar då på ett par gäster där också - och AnneMarthe. Sistnämda och jag bestämde träff imorgon för vinterplanering och gästerna tog jag med mig till kontoret så de kunde få sin plastpåse (som de hade glömt på bussen igår). Med från saluhallen hade jag då med mig, inte bara tomater, utan även en ask med söta hallon!

 

.

Så var jag då äntligen på kontoret. Jag tog pengarna och den gamla toner för att vara säker på att få rätt med mig hem... bara för att mötas av en tom hylla!!! Jag frågade var tonern var och fick svaret "Den kommer i eftermiddag". Men ORKA! Begreppet "idag" betyder inte på morgonen idag. Det betyder just bara Idag och den sträcker sig till klockan åtta på kvällen, den. Där satt jag nu på kontoret och kunde återigen inte göra någonting. Jag som hade tänkt jobba med att

  • skriva ut avräkningen och lämna den underskriven och klar
  • skriva ut välkomstmaterial, vika det och lägga i utresekort och bagagetaggar
  • skriva ut servicepapper och gå ner till Odyssee och sätta in det i pärmen, något som inte blivit gjort på två veckor (noop, tro inte att det har legat på mitt bord. Mina hotell är uppdaterade!)
  • äta lite senare lunch på Blå Nilen och ta in Kamelfilé på grillspett
  • Ha lite show up


Men, som ni vet så blir det inte alltid som man tänkt sig! Och tonern lyste med sin frånvaro i fyra timmar...

 


Det blev alltså att mer eller mindre att sitta av tid till väntan och fördriva lite tid med att äta tidigare lunch som bestod av en tråkig tonfisksallad.

Jag plockade iordning lite och flyttade upp Therese' böcker i hyllan för utlån. Det har inte blivit gjort tidigare. Straxt före tre fick jag den efterlängtade tonern och kunde sedan skriva ut välkomstmaterial, servicepapper samt kopiera kartor.

Gick sen till Odyssee och fortsatte sedan mot Amadil.

Reklamen för kvinnomässan sitter uppe på lyktstolparna nu. På lördag är det bankett minsann. Hade varit kul att gå på men jag tror inte jag kommer ges möjlighet.

 

 

På vägen mötte jag först två gäster som jag pratade lite med och lite senare fann jag två gäster på en restaurang och satte mig ner och samspråkade med dem innan jag gick vidare. På Amadil satte jag Praktisk information i pärmen och kunde därefter fortsätta hem.


Där serverades färska hallon och rosévin på balkongen varvid jag var ganska nöjd med allt jag åstadkommit under dagen som inte börjat helt bra. (Bilden bara vägrar ladda upp sig så jag gav upp.)

 

Apropå en gäst som misstrodde mig när jag berättade att vi exporterar saharasand till stränderna på Kanariöarna (främst till Teneriffa) så kommer här lite länkar om detta. Reseledaren där hade berättat för gästen att sanden blåst dit från Sahara vilket inte alltså är helt med sanningen överensstämmande. Och jag gillar korrekt information. Så varsågod!

http://www.bugbog.com

http://www.villamarinelifestylescanaryislands.com

http://www.iknow-canaryislands.co.uk

http://canary-islands.greatestdivesites.com

 

 

Antal steg: 11833
http://www.bugbog.com/european_countries/spanish-islands/tenerife-canaries.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0