30 mars - "Vill mamma trycka på knappen?"

Per hade packat upp och satt ihop sin hinkgrill igår. Så här grön och snygg ser den ut! Får se om jag hinner vara med och testa den innan jag lämnar landet!



Åkte in till stan på förmiddagen, hämtade upp Martina och vi åkte till Milla, Jens och Elton där det blev fika.

.

..

Tog en dajmglass och en kanelbulle som gravida Martina bakat (bullen hann dessväre inte komma med på bild) till kaffet. Va? Näe, jag menade INTE hennes bulle i ugnen, a.k.a Al-benet, a.k.a Albin... Hon hade bakat mjölbaserade bullar, serrö! Och hennes bulle i ugnen är fortfarande kvar, skulle man kunna säga.
Martina var inte med på Eltons födelsedag vilket innebar att det även blev lite paketöppning. Det hårda paket var roligast (en pop-up-bok). Det mjuka paketet med två par strumpor var inte lika kul (Martina håller det kvar i handen på fotot till höger).

.

.

Vi lämnade Elton och Jens hemma medan vi andra tre åkte till Universitetet. Milla ville se var huset KEY och lokalen KY31 låg inför lördagens Högskoleprov (skulle vara kul att göra tänkte jag och skickade ett mail lite snabbt för att höra om det fanns en restplats men se det gick inte, det. Får väl vänta till i höst om jag fortfarande har lust att göra det av någon anledning...)

Vi hittade huset som låg vid Campushallen. I hissen upp till plan 3 (som vi sedan upptäckte var en våning upp bara haha), frågade Milla "Ska mamma trycka på knappen upp nu då?" och Martina och jag höll på att skratta ihjäl oss. Men hon kanske tänkte att jag också behöver hållas på gott humör och känna mig delaktig?
Å andra sidan så tycker jag ju det där med knappar, ljud och rörelse är barnsligt roligt så hon var ju inte helt fel ute haha Det slutade med att Milla själv tryckte upp oss för vi bara skrattade - och jag, lite mer sansad, fick trycka på den gröna 2an tillbaka ner!

.

På parkeringen skulle det tas en gruppbild, tyckte Milla. "Jag är bäst på att ta kort", menade hon och tog ett med min kamera. Och här är då kortet hon tog. Väldigt proffsigt taget, Milla! (Hon tillade senare att hon menat med sin kamera...)


När vi väntade på att Milla skulle få ut sitt paket på Shell på Malmslättsvägen tog Martina och jag ett nytt kort - innehållande en mycket vanlig företeelse i den här familjen... knasiga miner!

.

Snart var det dags att åka till Tornby. Jobbet hade ringt efter henne på hennes ledig dag och hon hade sagt ja till uppdraget.
Martina och jag åkte inte direkt hem utan tog en sväng på Willys  i Ikanohuset där jag köpte Standarmjölk till mitt kaffe och middagsmat till lördagen. Per ska jobba då och det kan ju vara skönt att komma hem till lite färdiglagat.

Idag var det kallt men solen sken så jag knäppte en bild mot dammen (taget inifrån vardagsrummet förstås).


Efter att ha fått ett sms från Posten att mina Heppo-skor kommit, tog jag bilen och hämtade dem och passade sedan på att ta en sväng i trädgården när jag kom hem. Snödropparna har kommit upp... is ligger fortfarande på dammen... och trollhasseln är fortfarande utan blad. Ja, inte var det särskilt vårlikt iallafall.

..

Provade mina skor så fort jag kom in. Gympadojorna var bra men sandalerna måste jag byta till en mindre storlek. De glappade i hälen och det känns inte helt bekvämt.

.

Jo, just det. jag fick ju Mormorkalendrarna idag också! haha Den är allt lite roligt, den... Här har ni framsidan!



Fick ett par meddelanden på FB om de våldsamma översvämningarna på Koh Samui med 21 döda (senaste officiella siffran när jag gick och la mig) Så här skrev aftonbladet om du känner att du inte är helt uppdaterad.
http://www.aftonbladet.se/resa/resmal/asien/thailand/article12800414.ab

http://www.aftonbladet.se/resa/resmal/asien/thailand/article12747683.ab

http://www.aftonbladet.se/resa/resmal/asien/thailand/article12808120.ab
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article12806703.ab


Gick in och kollade på Yr.no och hittade regn, regn och regn närmaste 8 dagarna. Men Janne (som bor del av året i Thailand) hörde att man tror det ska vara över runt 13-14 april... när det är meningen att jag ska ner. Naturen är det ingen som helt kan råda över och framför allt inte vädret. Bara att ta en dag i taget och vänta och se.
http://www.yr.no/sted/Thailand/Surat_Thani/Ko_Samui~1606595/langtidsvarsel.html



Antal steg: 5554

Kommentarer
Postat av: Krishti

Hej Maria!

Jag har följt din blogg väldigt länge! Den är så bra och rolig!

Jag undrar om du kommer att flytta tillbaka till Marocko eftersom hur jag har uppfattat det så trivs du väldigt bra där.. Vem vet du kanske till och med hittar en man där? =D Kram!

2011-03-31 @ 10:46:21
Postat av: Maria Graube

Hej!



Så roligt att du uppskattar min blogg!!!

Nja, mannen i mitt liv får jag nog inse finns i Sverige. Dessutom orkar inte en marockan med en sån som mig. Är för mycket frihetskrävande och för lite muslim haha



Men att jag ska åka tillbaka är redan bestämt. Däremot vet jag inte helt NÄR. Men Marocko är väldigt trivsamt att bo och jobba i. Om du inte har varit där än så kan jag rekommendera en resa dit. Håll utkik för jag publicerar lite Marockotips på bloggen inom kort!



Maria

2011-03-31 @ 14:16:16
URL: http://mariagraube.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0