15 mar - Se, det snöar!

Jamen fattar ni?! Det är i mitten av mars och det har regnat ett par dagar nu. Även om det har spruckit upp och blivit lite sol en timme innan solen går ner så har det varit kallt. Och idag, på väg till Marrakech vid mandelodlingarna såg jag snöblandat regn på framrutan på bussen, tittade ut och fick se ett vitt täcke på träd och mark!!!  Det hör ju inte till vanligheterna.
Till och med Abdou och Ahmed (hjälpchaufför) pekade - entusiastiskt till skillnad från mig - ut och sa "Maria, titta! Snö! varvid jag suckade och svarade  Phuuuuu, aa, jag ser det..."
Vid stoppet i Chichaoua hos Ibrahim blev han lika förvånad att det kommit snö så långt ner i landet och så sent på året.


Ibarhim, managern på fiket i Chichaoua, och min chaufför Abdou

Det var kallt hela dagen - och blött. Jag lufsade omkring i mina blommiga gummistövlar hela vistelsen i den forna huvudstaden. Mina tår var kalla och inte så glada när jag kom hem. Det blev en lång och varm dusch även denna kväll.

I Marrakech köpte jag de sista presenterna till familjen. Hade laddat med småpengar för att ta kort på torget men vet du att jag kom av mig i kylan. Gick istället och tittade på en vinterkappa. Hittade en lång svart som satt perfekt - utom över axlarna. Så den fick bli kvar på galgen och jag fick fortsätta frysa.

Men trots att det var kallt hela dagen så var gästerna nöjda, och det är ju huvudsaken. När vi åkte fick vi lite sol och jag tog några kort på himlen. Här är ett!



När vi kom ner mot Antiatlas fick vi se att ännu fler toppar var snöklädda. Det är lite svårt att göra fotografier rättvisa från så långt håll men kikar ni noga så kan ni iallafall se snön till vänster på bilden...




Loggade in på datorn när jag kom hem. Och som vanligt de senaste veckorna har jag fått spök-mail från Therese som dog i januari. Känns alltid väldigt märkligt när jag får dessa SPAM...

När jag gick och la mig fann jag en liten insekt krypande omkring i min säng. Uppskattades inte! Men å andra sidan så behöver man inte äta FinnCrisp i mörkret klockan tre på natten heller och locka till sig dem. Bara att skylla sig själv alltså och borsta bort vad de nu var för något.


Antal steg: 12 682

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0