9 juni - På äventyr i Bangkok Del 2

Efter frukosten kollade jag om Pers klocka fortfarande tickade. Och det gjorde den och den gick dessutom fortfarande rätt. Det var ju trevligt..



FÖRMIDDAG PÅ EMIGRATIONSMYNIGHETEN OCH ASIAN TRAILS/APOLLO

Klockan åtta hade jag bestämt med min kollega i Phuket, Sofia, i receptionen. Vi skulle åka för att få våra arbetstillstånd. Vi fick skjuts av hennes pojkvän i Bangkoks rusningstrafik. Men vi blev bara en kvart försenade och träffade så advokaten och gick upp till kontoret.



Där blev vi i anvisade en plats framför en massa diskar. Påminde lite om Social Security och Arbetsförmedlingarna i USA, tyckte jag. Jag bad Sofia ta bild på mig. Det blir ju inte många bilder på en själv när man står bakom kameran jämt och det funkar inte alltid med timern.


"Är det bara jag men blir du inte väldigt blå" undrade Sofia. Och visst var det så. Jag hade glömt ändra från Glödlampa till Auto nu på morgonen



Så fick vi då våra arbetstillstånd och vi åkte med det till Asian Trails. På väg dit passerade vi Bayokie Sky hotell, ett av mina mål för eftermiddagen.



Det skulle tas foto på när jag jobbar på kontoret (Sofia hade gamla bilder) och jag antog ett mycket bestämt och professionellt ansiktsuttryck. hahaha



Efter ett möte med Fredrik, min destinationschef, tog jag mig ut på Bangkoks gator igen. Jag passerade under Skytrain på min väg till Bayokie. Hade bestämt att jag skulle gå dit. Det kändes inte så långt. Och det var det inte heller med mina mått mätt. Dessutom får man ju alltid uppleva mer när man går omkring.



Humrar simmade runt i akvarier och jag passerade över en av klongerna.



På avstånd såg jag mitt slutmål och efter att ha irrat omkring lite hittade jag fram och gick in på Pratunam market, en gigantisk marknad med mest kläder.



En del saker undrade jag över när man skulle använda... kanske till maskerad?



Hittade en jättekul T-shirt till barn med djur som var påsydda. Var lite sugen på att köpa ett par men valde att avstå den här gången.
De "tatuerade" jeansen var lite coola också.



När jag tyckte att jag hade fått nog efter två timmar i gångarna hittade jag rätt ingång till thailands högsta byggnad tillika sydostasiens högsta hotell. Jag köpte en biljett och åkte upp först till 77e våningen, sedan 83e för att sedan ta trappan upp till 84e där det finns en roterande gångväg som tar dig runt 360 grader. Jag filmade och vill du se mina tiominuter, klicka på länken http://youtu.be/9ARPzxRxHGU





Till höger om ingången ligger en flera våningar stor butiksgalleria dit butiker åker och shoppar om de inte hittar något i Pratunam Market. Men man kan köpa enstaka plagg eller saker också så jag tog en tur. Hittade en jättekul butik och önskade att jag var lite yngre och kunde ha kläder som jag min själ föredrar (Gothic). Japp, det känns inte helt rätt att gå i det längre, nej.
Länk till butiken. https://sites.google.com/site/pumppyiblis/

Att DHL låg precis utanför ingång till både marknaden och varuhuset kändes väldigt naturligt.



Jag tog ett par Skytrain tillbaka till Sukhumvit och mellanlandade på hotellet. Tog sedan en promenad längs med den stora vägen och gick in en sväng på Emporium, en galleria för märkesmedvetna. Jetsetarna går gärna dit och handlar. Man kan ju tro att man bara skulle se stilfulla människor men icke. De går också i flipflops, om än något flashigt märke, shorts och linnen och handlar. Själv gick jag i mina gråa ullbyxor och vita skjorta och kände mig snyggare än någonsin. Men näe, det är inte riktigt min stil det där.

När jag kom ut hade det börjat regna. Men det är som vanligt. Jag hade bestämt mig för att gå hem och då blir det så. Jag ignorerade regndropparna och spatserade bestämt mot hotellet - och hittade rätt på första försöket. Den här gången hade jag redan ätit och fått min Burger King Junior med pommes inne i centrala Bangkok så det blev en Mars från minibaren innan sänggåendet enbart. Inte dumt det heller.




Antal steg: 28861
https://4449002260043544517-a-1802744773732722657-s-sites.googlegroups.com/site/pumppyiblis/home/SH%20058.jpg?attachauth=ANoY7cpBbGroa3dsHOaXNC6RBjw4jTDsud50Qm5CZf_rRFZOuAwfOPWCWtbHAsCSTegveL9kZTMVix_OZiIiX49091b9lyr_V2x-nqIvg-p3v_hLILtoITaI-73AY218baRDCFT6t_oPS_iTn99dHbqqOTfgil4GXPHq76yNJi3CvGqIbRaCczmET7wy0OXRPt6pR6NplPmhhyYhX2Erwx7uKsTqt-Xeow%3D%3D&attredirects=0

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0