5 juni - Jag måste ha sås, ju!

Fridag i solstol fram till trehugget. Ja, det var ju avbrott för något i magen förstås.

Packade in håret i arganolja och där fick det vara kvar till klockan sju på kvällen. Det blev, som vanligt, ett väldigt mjukt hår efter den kuren.

Vid tretiden blev det för molnigt för min smak. Då gick jag in och skar en fläskfilé i småbitar och  marinade med Yakiniku plus en röd chili, en grön chili och två viltlökar. Det fick stå till sig ett par timmar sedan blev det bryna av. När det var klart "slängde" jag ner lite ketchup, pastrami och banan också. Sen fick allt stå och puttra i kondenserad mjölk ett tag. Jag måste ha sås, ju! Lite torrt med bara ris och kött, eller hur?

Jag har kanske inte berättat att Hitachi-frysen i gamla lägenheten fick fungera som kylskåp. Termostaten var paj från dagen jag kom. Det som skulle vara den riktiga kylen var för vam och det kom upp småflugor genom ventilationen. Ja, de dog när de väl kom upp dit. Många begravningar i soppåsen blev det.

I den nya lägenheten är kylen (av samma märke) en frys- alltså ett tvärtomproblem. Men det är faktiskt värre än det andra bekymret. Jag kunde ju klara mig utan frys utan problem. Det är ju bara att inte bunkra upp för mycket!
Men utan kyl är det värre. Nu fryser min mjölk till kaffet, osten och floran till morgonmackorna och så klart, alla grönsaker och frukt. När jag skulle ta min potatissallad jag gjorde häromdagen, var den stenhård...


Frusen vattenmelon och frysta färdigskurna grönsaker


Frusen läsk och fruset vatten

Ett I-landsproblem? Absolut. Men står det en kyl/frys där jag bor förväntar jag mig att den också ska fungera. Varför annars ställa in en?
Om det inte hade stått någon där hade jag anpassat mina matvanor därefter. Jag hade ätit ute till exempel och frukt klarar sig några dar framme i värmen.
Aja, imorgon kommer elektrikern men vis av erfarenhet säger det mig att det kan ta några veckor att lösa problemet. Det blir spännande att se om har jag fel! Tills vidare löser jag problemet genom att äta ute, helt enkelt. Det gäller ju att vara flexibel i livet!

På kvällen kom en granne in - något som är det värsta jag vet när folk bara dyker upp. Mitt hem är min borg och jag gillar inte "inkräktare". Låter kanske konstigt för en som är väldigt social men du förstår, jag är en social ensamvarg. När jag väljer att vara social är jag social (ja, annars skulle jag ju inte ha det jobb jag har där social kompetens är A och O) och när jag väljer att vara ensamvarg så vill jag vara för mig själv och inte bli störd.
Men nu var det så iallafall. Hon är och hälsar på en ung man som är här en längre tid. De hade blivit, ska vi säga, oense på Nikki Beach på brunchen varvid hon hade åkt hem utan att ha någon nyckel. Vi satt och pratade en dryg timme inne hos mig medan vi väntade på att Johan Ägare kom och öppnade.
Men jag var lättad när jag kunde gå in i duschen och tvätta bort arganoljan för att därefter gå och lägga mig.

Antal steg: kanske eller nåt. Var ju bara hemma.

BOBBYS HJØRNE
Kunne ikke se Bobby før 15:30. Ved ikke, hvor han havde været. Men resten af eftermiddagen og aftenen, løbte han rundt på området.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0