31 maj - Hur gick DET till?

Morgonen började typ sent (åtta över sex) men det kändes ganska bra. Hade tänkt yoga på morgonen men den tanken blev liksom kvar i sängen för när jag väl kom upp hade jag ingen som helst lust med det. Det blev två rostade mackor med ost, småskuren tomat och en kopp kaffe istället - mycket trevligare, tyckte jag.

Idag hade jag möte med mina danska gäster - och det gick strålande.
På vägen dit och hem tog jag lite bilder på vägen. Varsågod!



Jag hann med tre ärenden innan jag var tillbaka på kontoret.
1. Gick in till Richie på Dive-versity för att höra om de hade undervattenskamera. Och det visade sig att de har proffskameror som dykarna använder när de är ute. Bara på beställning visserligen men jag fick titta på den i katalogen. Här är den jag blev mest intresserad av och efter att ha fått höra om den och nu läsa om den så kommer jag köpa den, har jag bestämt. Pris: drygt 10.000 THB. Här nedan har du en liten demo tagen med kamera i Hugget.


Här kan du läsa om den.
http://www.bhphotovideo.com/c/product/683432-REG/Intova_IC12_IC12_Underwater_Digital_Camera.html

http://www.amazon.co.uk/INTOVA-IC-12-Digital-compact-supported/dp/tech-data/B003IHS4VE/ref=de_a_smtd/276-3495011-4870421


Blomsterbutiker med saker till munkarna. Jag möter dem ibland på morgonen när de går runt och ber att få lite olika saker. Det kan vara mat, pengar, blommor till templet, ja allt möjligt.
2. Jag hoppade in på 'Life's a beach', en butik som säljer bikinis från australien, varvid följande utspelar sig:
- Hej, har du en bikini i min storlek, frågade jag.
- Stor storlek, undrade hon och gick bort till storlek 10 (stl Medium/38/40 i europeisk storlek och det är stort i Thailand).
- Ja, men jag behöver nog storlek 14 (storlek Large/44/46). 
Säljaren visade mig de två raderna med "min" storlek och jag hittade en svart halterneck med knytband samt med byxa som man kunde välja på att ha uppvikt eller nedvikt.
*Knytband kunde ju vara praktiskt nu när jag ändrar kroppsform*, tänkte jag tyst.
In i provrummet - bara för att konstatera att den där bikinin satt väldigt löst.
- Har du den här i storlek 12, undrade jag, varvid säljaren gick ut för att titta. Hon kom tillbaka och studerade min kropp.
- Jag har den bara i storlek 10, förklarade hon. Men prova överdelen får du se!
Och det gjorde jag - bara för att finna att den satt ju jämrans bra, den. Jag provade därför även byxorna - bara för att finna att de satt lika bra som behå-delen. Hur gick DET till?
Den passade dessutom när jag kom hem och provade den innan ösregnet kom (Ibland göra jag spontanköp, erkänner jag). Får nog säga att jag är snygg i den när jag står och ligger. När jag sitter ploppar magen ut som en geléklump. haha Men hallå, man kan ju inte vara snygg hela tiden!



Vad det gäller den blå bikinin köpte jag ju den innan jag flyttade till Marocko i oktober förra året, vägandes modiga 81 kilo - och nu väger jag straxt under 73...
MEN vet du vad? Jag kan fortfarande ha mina favvokläder köpta för tre-fyra år sedan i olika delar av världen och de passar. Är allt jag har med elastan? Eller är det kanske bikinin som är extra elastisk? hahaha What eeever!

Den ena matmarknaden med mat som man pekar på: 35 bath portionen.

3. Käka lunch på FarEast och det blev som vanligt en vansinnigt god curry - fast idag utan ris. Eftersom jag inte vill lämna ris är det bättre att ta utan...



Väl tillbaka på kontoret fick jag se hur Kuonis nya uniform kommer se ut. Klart mycket snyggare än den som är idag förutom ETT plagg- en cerise topp! Känns ytterst tveksam för undertecknad att ta på sig.

Satt kvar till straxt före klockan sex framför datorn och gick sedan ner på marknaden. Hittade en svart snodd och något man fixar en håruppsättning med. Var väldigt sugen på att köpa en väska av någon märklig anledning. Är inte ett dugg intresserad av väskor - men så blev det ingen heller. Kunde inte bestämma mig för någon. Kanske för att jag inte behöver någon?


När jag kom hem värmde jag på en matlåda, ett gammalt Florapaket som smälte till oigenkänlighet. Kommer nog inte använda såna till mat mer, nä.



Johan (ägaren) kom förbi och sa att jag får nyckeln till den andra lägenheten imorgon, den jag egentligen skulle haft från början. Renoveringen är klar så jag kan flytta in. Den ligger en trappa ner och är en 1:a. Det ser jag fram emot. Känns lite som att flytta hemifrån!
Han kom tillbaka senare och hämtade mig så jag skulle få se en av våra större geckoödlor (30-35 cm lång). Har ju ingen superkamera men här kommer han iallafall inzoomad.


Antal steg: 20243'


BOBBYS HJØRNE

Hundene var som sædvanlig, med op til den lille butik om morgen, men de afveg før den hvide-sorte hund kom.



Om
aftenen kom tordenvejr med kraftig regn, men Bobby gav op sin plads indenfør og gik udenfor i stedet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0