28 juni - Trodde du var turistpolis

En  välorganiserad dag som dessutom blev precis som jag planerat! Det hör ju inte helt till vanligheterna det!

Jag hade förlagt Hotellservice i Chaweng både förmiddag och kväll vilket innebar att jag ännu en gång fick träna att prata både norska och danska. Och jag tycker verkligen danskan är riktigt rolig - för de förstår helbra vad jag säger. Idag fick jag till och med fråga om jag var norsk av mina danska gäster haha Det, min vän, tar jag som en komplimang!

Idag tvättade de gatan utanför första hotellet. Så rent och fint det blev!



Jag mellanlandade på kontoret ett par timmar mitt på dagen och idag blev det en plastlåda från 7Eleven igen, "Teryakichicken with rice". Inte alls så kryddig som jag hoppats trots att jag fick hällde på en extra plastpåse med chiliolja!

På väg till min sista hotellservice i änden av Chaweng stötte jag på ägaren till Tre Troll, en restaurang men lite svensk mat. Men han hade även två andra mer intressanta rätter. Vad sägs om Krokodilburgare (250 bath)? Buffelbiff (300 bath? (Jepp, samma slags buffel som strövar omkring i koppel där jag bor). Jag frågade om han hade groda också men han tyckte synd om grodorna. De påminde honom för mycket om Grodan Boll, berättade han.



Innan jag var framme på hotellet gick jag in på apoketet i närheten och köpte solkräm SPF4 - lite moget ändå tyckte jag, som använt min arganolja när jag solat de senaste gångerna. Men jag ska sola vid havet imorgon så det kan ju vara lite klokt. Förra gången brände jag mig faktiskt lite på näsan och flagade sen. Visst är det lite konstigt att man kan bränna sig efter två månader här, va?!



Tillbaka till min ärenden. Jag startade med TREND Armani International där jag träffade ägaren, Peter (ja han heter ju något thai-namn men alla har smeknamn här och gärna engelsk-klingande). Jag visade mina foton som kombinerat ska bli klänningen jag ville ha om det var möjligt - och det var det. Jag kollade på lite tyg men han skulle få in mer nästa vecka så vi bestämde att jag skulle komma tillbaka och välja. Det lutar åt en svart eller mörkbrun iallafall... sen får jag se. Om jag blir nöjd med första så kanske jag låter sy upp en till.
Och så hade jag tidigare bestämt att min röda långklänning skulle kortas av till knäna och jag hade med en bild på en väska jag ville att de skulle göra av tyget som blev över om det var möjligt - och det var också möjligt.

Min nästa mission var att köpa en typ bandana. Det blev två typ breda hårband istället. En svart lite mönstrad (se bilden lite längre ner) och en vit som jag kan ha till uniformen. Fick för mig att jag ville ha utsläppt hår ett tag...

Innan jag åkte hem besökte jag Tattoo by Bo och visade min teckning. Han gillade idén och har nu fått i uppdrag att göra den klar till den 3/8 kl 17.00 då jag ska sätta mig i stolen och vänta på nålen!
Han är förresten lite rolig. Förra gången jag var där berättade han att han trott att jag jobbade som Turistpolis. Jag såg sån ut när jag kom i min uniform, nyckelband med fotolegitimation och stegade in bestämt i lokalen. hahaha
Idag, när jag berättade att jag ville ha tatueringen lika stor som den på höger överarm och klädde av mig så han kunde ta mått kommenterade han mina kraftiga överarmar och undrade hur jag kunde ha så stora muskler hahaha underbart *skrattar högt*. Fast han har faktiskt rätt. Det ÄR muskler och de är egentligen gamla meriter från 2006 när jag tränade styrketräning, yoga och line dance många timmar i veckan. Men konstigt nog har jag fortfarande en slags bicepsbula.


HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR - ska jag ha tatueringen

Väl hemma skulle jag ut och kasta skräppåsen som jag hade under diskbänken. Då hörde jag hur det prasslade. Tror du inte det var en stor kackerlacka? Jag blir så trött. Tog genast min Typ Radar och sprutade in i skåpet. Inte för att det verkar hjälpa... Men om någon annan hade tänkt att bege sig mot soppåsen innan jag kom så var iallafall den borta!



Antal steg: 23843


BOBBSY HJØRNE
"Jeg kan svømme i poolen og derefter gå til Maria og tørre", tænkte Bobby og lagde sig komfortabelt i køkken.
Bobby og Nacho
følgde med et stykke til kontoret, men forsvandt mod politiet huset og hvalpene, så jeg var nødt til at møde de små hunde selv ...



Rådet: Gör ett schema för att sitta viid datorn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0