2 juni - Har du sovit dåligt i natt?

Det blev en orolig natt. Jag sov väldigt dåligt och vaknade gång på gång. Sista gången jag vaknade gick jag upp - då var klockan 07.27!!! Nästan halv åtta! Det minns jag inte när jag gick upp senast. Vet inte säkert varför jag sov dåligt.
Kanske för att rummet var nytt och saknade min energi?
Kanske för spindeln och tusenfotingen tidigare på kvällen?
Kanske bara för att jag flyttade lite hastigt och lustigt och inte hann med i själen?
Kanske för att jag inte åt precis innan jag gick och la mig (fick gå upp och äta vid ett)?
Kanske för att AC:n var så tyst jämfört med den andra?
Kanske för att jag kollade på Kitchen Nightmare med Gordon Ramsey innan jag somnade?
kanske för att det regnade?
Kanske för att jag inte hade vatten till toa utan fick tömma i vatten från kran i vattenbehållaren?
Kanske för att jag hade elfel på en lampa i köksdelen och tänkte att det vore trist om det började brinna i allrummet eftersom jag stänger in mig i sovrummet - och låg sen och planerade hur jag skulle slå sönder fönstret och krypa ut?
Kanske alltihop sammantaget gjorde att jag sov dåligt, jag som i allmänhet sover väldigt bra på nätterna. Ja, inte vet jag - och vem bryr sig om varför liksom?

Jag gick ut sent till solstolen - och det var ju dumt eftersom det blev igenmulet vid elva. Men jag surade till lite grann och låg i horisontalläge ändå i min nya bikini. (Kollade förresten min gamla bikinibrallor när jag packade upp mina grejer och såg att det var inte storlek 16 jag hade. Det var 18! Inte konstigt att jag tappade brallorna då!) Blev jag solbränd då? Inte som jag kunde se. Den nya bikinin visar ju mer hud så jag borde väl ha blivit lite ljusrosa på de vita kroppsdelarna! Det sägs att man blir solbränd även när det är molnigt... det känns högst tveksamt, alltså.



Du måste ju se mitt nya boende. Ett sovrum och ett allrum samt badrum är det. Och hundarna har redan gjort sig hemmastadda. Det är som om de inte har bott någon annanstans.

Ingång med Bobby utanför och köksdelen med Nacho vid trappan till badrummet

Badrummet med handfat, stor spegel och duschkabin samt i skrivande stund fungerande toalett

Allrummet med golvfläkt. Du ser lite av en dörr tlil höger och den går till sovrummet.

Det blev som sagt, molnigt redan vid elva men en matlåda och ett glas vatten blev det på terassen under överinseende av Buddha iallafall.



På eftermiddagen gick jag ner till Unisense. Passade på att ta kort på ett träd med en lite annorlunda blomma. Jättefin!


På Unisense fick jag mina behandlingar men vet du vad? Jag hade gått upp 800 gram! Var inte det lite intressant. Jag hade faktiskt känt det utan att jag kan förklara hur men jag blev inte alls förvånad.
Efter behandlingarna fick jag en mycket märklig fråga från Khun Tak; "Har du sovit dåligt i natt?".
Jag tittade på honom och sa, nästan lite tveksamt "Jaaa? Hur vet du det?"
"Därför att om man går upp i vikt beror det oftast på tre saker; att man snart ska ha mens, att man druckit väldigt mycket alkohol dagen före (alkohol binder fett har jag fått lära mig nu) eller sovit dåligt. Och då sömnen det enda alternativet (Ja, han känner mig vid det här laget). Om man inte sover ordentligt fungerar inte metabolismen eftersom kroppen inte får vila som den ska."
Nu har jag fått lova att om jag inte kan sova i natt ska jag gå upp och dricka ett glas varm mjölk och göra det varje kväll om jag inte kan sova.

Jag handlade på Tesco innan jag drog hemåt. Och tredje gången gillt: idag hade de BabyBell. Jag köpte tre nätpåsar så jag har. De är ofta mitt kvällsnacks innan jag går och lägger mig. Däremot saknas Kavlis tunna knäckebröd fortfarande så jag köpte två grova småfrallor istället.

Johan kom förbi och ordnade så toalett och lampa fungerade - och fixade toaborste, skärbräda och djupa tallrika som matchar de flata (vilket förvånade mig för han är ju man...) som saknades. Och lite senare kom han förbi och visade mig till de stora geckoödlorna. Idag hade jag turen att se tre stora. De gillar att sitta vid lamporna och fånga flygfän och så klart hade de varsin lampa som sitt revir!


På kvällen kom ett nytt åskväder och jag jagade kackerlackor och flygfän med typ Radar samt lagade potatissallad och laddade för en god nattsömn!



Antal steg: 4037


BOBBYS HJØRNE



Kommentarer
Postat av: Millan

Nej vilken frän ödla!

2011-06-04 @ 21:15:27
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0