1 juni - En väldigt död tusenfoting

På morgonen packade jag mina grejer för kvällens flytt och det tog en knapp halvtimme. En sådan flyttpackning ska jag ha hädanefter. Så himla skönt att inte äga en massa grejer, alltså!

Idag startar tre lite mer hektiska sommarmånader. Det ska bli spännande. Tror jag har fått ihop mitt schema (som visserligen sprack redan igår och en av mina halva lediga dagar försvann till viktigare grejer) ganska bra ändå. På jobbet stod Posten på listan men jag började på kontoret för att kolla mail och fixa lite med nästa ankomst.


På väg till jobbet passerade jag snart mogna bananer

Vid två var jag tvungen att gå till Posten. Den stänger mellan tre och halvfyra här och det är ju inte liten bit ifrån kontoret. På väg dit knäppte jag bilder på skyltar. Vad sägs om den som uppmanar till att använda hjälm? Det är ju lag här men ingen som bryr sig. Och man brydde sig heller inte särskilt mycket om stavningen när man tillverkade skylten. Det står nämligen "Wear safet helmet" (ska vara 'safety) haha
Nästa foto är en valaffisch inför 10 juni då det är Regionsval. Det här valet är en av anledningarna (och kanske den enda?) till att det vägar breddas och rör läggs ner för att klara översvämningarna. Att man gör det nu är ju så klart för att alla ska komma ihåg allt gott den sittande distriktspresidenten har gjort. Han är tidigare misstänkt för att ha tagit regionens pengar och gjort annat för och ingen vet riktigt vad.
Sista skylten var jag bara tvungen att ha med. Det är till en Second Hand butik. Inte heller här är stavningen så noga. Att det stor "used cloth" (typ Använt tyg/duk/trasa) istället för "used clothes" gör ju det hela lite roligare va?


Posten var ju slutmålet. Där skulle jag skicka mina handlingar till Bangkok. Det blev lite svårare än vanligt. Jag hade nämligen bara skrivit halva adressen... så jag fick ringa min destinationschef och få resten så brevet kom iväg. Måste ha blivit avbruten mitt i skrivandet...
Jag postade också mina vykort till nära och kära. Ska bli intressant och se hur lång tid det tar till Sverige.

Sen var det bara resten kvar. Jag hade tagit med mig en påse med grejer som jag inte använder här nere, för att skicka hem. Började med att gå till Paketservice och köpa mig en kartong som det tog ett tag att  förstå hur jag skulle få det från helt platt till ett fyrkantigt. Men till slut insåg jag att det var en ganska snillrik konstruktion. Dessutom fick jag med ett litet förpacknings-kit med tre stora tejpbitar och ett snöre och kunde göra ett snyggt litet paket - som blev dyrt att skicka hem. 1500 bath försvann på ett bräda och då skulle det ta en månad för paketet att komma till Sverige. Men nu är det iväg skickat. Hade tänkt skicka mina gummistövlar men där tänkte jag om. Det blir för dyrt. De får bli med i resväskan hem, de.


Bestämde mig för att leta efter närmaste vägen hem - igen. Förra gången jag gjorde det hamnade jag ju alldeles galet och det höll jag på att göra idag också men den här gången insåg jag det tidigt och kunde vända ut på Chaweng Ring Road lite snabbt.

När jag tittat upp mot berget förstod jag att regn var på väg. Himlen var kolsvart. Men nu hade jag ju bestämt mig så jag fortsatte gå Ringvägen fram - och tog några kort förstås.



Passerade en butik som jag inte helt är med på vad den är till för med färgglada kläder och guldkronor. Tänkte först att det var för bröllop men det måste jag slå ur hågen eftersom butiken inte liknar någon av de andra bröllopsbutikerna. Får försöka ta reda på vad detta är, helt klart.


Så hittade jag då rätt väg. Svängde upp och fick uppleva lite sumpmark där vatten uppenbarligen samlas till små sjöar efter att de har regnat. Men där var inga byggnader heller så man hade trots allt varit lite klok där.


När jag kommit en tredjedel av väge upp fick jag se hur regnet kom över berget och emot mig och straxt därpå tryckte väderguden på knappen och himlen öppnade sig. Jag fällde upp Apollo-paraplyet som jag går och bär runt på ifall att... och nu var det just ett sådant tillfälle! Perfekt. Hjälpte det något?
Nej, inte alls. Jo kanske lite för överkroppen men jag var blöt från fötterna upp till midjan och fuktig på resten av kroppen, när jag kom hem haha.
Jag fick flera erbjudanden att komma under tak men jag log, tackade nej och gick vidare med bestämda steg. När jag genade vid skolan fick jag se att alla skolbarnen stod och tittade på regnet från balkongerna. Medan jag hoppade mellan vattenpölarna passade jag därför på att vinka till barnen vilket efterföljdes av glada tillrop.
Ja, när det regnar här så regnar det rejält. Det blir små bäckar och pölar direkt. Men det är ganska mysigt att gå i det här regnet när det aldrig blir under 30 grader varmt. Annat än det svenska som kyler ner mig till märg och ben!



När jag kom hem slet jag av alla mina kläder och hoppade i solklänningen och fixade lite mat. Hade köpt en liten cornichonburk och den gav mig en kamp, minsann. Locket ville inte upp. Inte med händerna, inte med Scotch-duken, inte med handduken, inte med varmvatten på locket. När jag till slut la ner hela burken i varmvatten - gick det. Och ja, det var värda kampen!



Vid sjutiden kom Johan och sa att jag kunde flytta in i nya lägenheten. Jag tog mina grejer och totalt tog det kanske en kvart att flytta klart. Som sagt, sån flytt gillar jag!

Två ovälkomna gäster hade jag: En stor jaktspindel, som jag flyttade ut, och en stor Scolopendra, tusenfoting, som blev en väldigt död tusenfoting. Ville liksom inte riskera att den trampade in här igen. De kan bitas och det lär göra vansinnigt ont.


Den lilla ödlan som sprang mellan hundarna fick så klart vara kvar. Man kan ju inte låta ett lycko-djur försvinna!

Och efter att ha ställt in mina saker på nya platsen, som också tog 15 minuter (åh, vad jag verkligen gillar såna här flytter - har jag berättat det tidigare?), bodde jag in mig i nya soffan, som är 120 centimeter djup så jag känner mig som en sexåring när jag sitter där haha.
Men på med golvfläkten och datorn och se till att uppdatera FB och blogg. Allt är som vanligt alltså, bara på en ny plats!




Antal steg: 11 843


BOBBYS HJØRNE
Bobby og Nacho flyttede ind samtidig med mig og forsøgte at finde nye steder at udbrede seg ...






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0