30 juni - Spindel mot sängen

När jag skulle gå in och släta till lakanen fick jag se något som var på väg upp i sängen - en decimeterstor spindel. Den var lite väl stor för min smak att ta ut med bara händerna så jag gjorde något jag inte brukar göra - hämtade Typ-Radar (man ska inte döda spindlar. Det betyder otur, sa alltid min Mormor Maja.) och sprejade sovrummet vilket innebar att den alltså döden dog. Hade bara lite dåligt samvete. Jag tror inte jag hade uppskattat att få nattligt besök av den, även om den inte är farlig...


Hämtade kameran - och Typ-Radar och fick den med båda, kan man säga. Notera gärna dammet på spindelns ben. Det var hög tid för städning idag, du!

Sen var det tydligen dags för en av Ful-dagarna att uppenbara sig. Ja, det var så det kändes när jag tog på mig uniformen för att gå till jobbet. Försökte peppa mig själv lite grann. Du vet, stå framför spegeln, le och säga "Shit, vad snygg du är idag" eller "Det här blir den bästa dagen EVER"... och för att vara just en Ful-dag så är jag ganska nöjd med fotot när jag var på väg ut genom dörren för att omfamna dagen. Och dagen, ja den blev inte så pjåkig ändå när jag ser tillbaka på den. Kanske på grund av mitt peptalk framför spegeln? hahaha



Jag satt på kontoret hela dagen och jobbade med olika saker. Ett tag var mitt skrivbord så rörigt att jag nästan inte kunde koncentrera mig. Men efter att ha stannat upp och organiserat så blev jag klar och kunde gå hem.

På väg hem handlade jag  lite mat - men glömde kanske de viktigaste - kaffe! Det blir till att gå tillbaka idag också då...
Jag spontanhoppade förresten in för min sista gång på Unisense och insåg att jag gått ner ytterligare och när jag lämnade kliniken stod den på 70,6... Jag som har ätit en massa choklad, två omgångar med hamburgare och pommes + ätit ute ett par gånger de senaste veckorna. Och druckit två glas Spritzer på midsommarafton! Jag var övertygad om att jag gått upp 2 kilo. Kände mig lite "plufsig" idag på morgonen men det måste ha berott på min Ful-dag.
Khun Tak förklarade att efterom min ämnesomsättning har ökat klarar min kropp sådana utsvävningar så fortsatte jag bara att träna och äta bra skulle jag fortsätta gå ner ett par kilo till. Han ser 67 kilo som rimligt för min ålder.
Aja, vi får se. Är det lika oansträngande att gå ner de sista 3-4 kilona som de andra 10 så borde det ske nästan som av sig självt. Kan inte fatta att promenerande kan vara så effektivt! (För mycket Yoga har det inte blivit. Det rann ut i sanden i stort sett redan efter första duktiga veckan... men NU - NU ska jag ta upp det. *Känner du igen det där?*)

Från Tesco blev det taxi hem. Hade fyra 6-litersdunkar med vatten med mig och det är lite väl häftigt att promenera hem med. När vi kom upp halvvägs in i kolsvarta djungeln började bilen hoppa.
"Maria, no gas", säger Sari och ser förtvivlad ut. hahaha. "Hey, mai pen rai, ka (Det gör inget). It's kind of fun, skrattade jag.
Så där stod vi i mörkret och lyssnade på djungelljud medan vi väntade på att Saris flickvän skulle komma på sin moppe med en flaska bensin. Jag berättade för honom att ljuden vi hörde kan man köpa på CD hemma. Det fann han väldigt märkligt...  Vad skulle vi med det till? "Vi har det bland annat när vi slappnar av och/eller mediterar", förklarade jag. Det förstod han ännu mindre...



När jag kom hem hade Ae varit inne och städat (väldigt trevligt att komma hem till nystädat hem!) så kommer en annan spindel ikväll kommer den iallafall inte bli dammig om fötterna!

Antal steg: 7566

BOBBYS HJØRNE
Mødte ham ikke i dag. Jeg var hjemme temmelig sent..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0