30 juli - Små djävlar

Vaknade med nya väskan bredvid andra väskan. Tjaaa, den passade väl ganska bra där. Men det var inte förrän jag gick till jobbet som jag bestämde mig för att inte byta färg!



Det blev en tung dag. Nacho är skadad. Hon kom haltande in på morgonen. Jag frågade vad som hänt, men fick inget bra svar. Kanske hon ramlat ner där de håller på och bygger, tänkte jag. Det är ju nytt och hon har inte hunnit vänja sig vid att det inte går att springa hur som helst på en tom tomt längre...  kanske hon har blivit biten av en orm eller tusenfoting? När vi skiljdes från varandra hoppades jag att hon skulle vara bättre på kvällen.

Idag gick jag den vanliga vägen till kontoret. Kändes väldigt bra.


Passerade kokosnöt"fabriken" och gamla Bullfighting stadium. De har bytt ställe, tyvärr...


Plötsligt såg jag hur det rörde sig  gräset. Något kom springande. En dvärgpinscher som absolut trodde han var en stor och maffig Doberman! *bjäbb, bjäbb, bjäbb* hörde jag och jag kan väl inte påstå att jag blir särskilt uppjagad av något som är i storleken Bisamråtta...

På kontoret hade jag uppdrag att ta tag i. Det var bara ett uppdrag jag inte kunde slutföra idag: ladda upp min Stängningsrapport. Har deadline i morgon och allt är klart - men så kan jag inte ladda upp på ftp-servern. Antingen förstår jag inte hur jag ska göra eller så saknar instruktionen någon väsentlig del.

På halv femsnåret gick jag ner mot Chaweng Beach road. Jag hade ett kall, kan man säga. Mitt kall var att köpa en röd voodoodjävul! På vägen fann jag den där magra hunden som du har sett på bilder ett par gånger. Och det måste vara någon som bryr sig om den där hunden eftersom hon lever fortfarande!



När jag nu var i byn passade jag på at prova kläderna på nya stället och ja, det gick ju så där kan man säga. Byxorna var väl okej. De är raka i benen så att det hänger där bak får jag leva med, sa de. Så de har jag godkänt.
Kavajen var bubblig så den måste sys in både i axlar och byst medan ärmhålet och ärmen var för trånga så de måste släppas ut. Dessutom upptäckte jag att jag är olika lång i armarna (hur kan jag ha levt i 49 år utan att lagt märke till det???) så jag bad dem korta den ena ärmen.
Klänningen var för trång. Först hade de sytt fodret in i dragkedjan och sen när de klippt upp det kunde jag inte dra upp dragkedjan eftersom klänningen var för smal över ryggen. Ärmhålet var lite lite. Däremot var längden bra, tyckte jag.
Nu ska här tilläggas att det där med att gå och prova flera gånger måste man göra så det är inget ovanligt. Men jag trodde, utav den noggranna mätningen att döma, att de skulle vara något bättre/snabbare än andra stället jag går till. Det är det inte... De ligger ganska lika på en skala. Och ligger de på samma poäng - varför byta?

Sen var det ju det där med de små djävlarna. Häromdagen, när jag letade väska, hittade jag ju små röda voodoodjävlar i en butik. En sådan ville jag gärna ha på min Pradaväska.
Jag kom dit, säljaren och jag hade lite diskussion om priset men kom inte alls överens varvid jag gick i väg. Men så bestämde jag mig för att jag nog var tvungen att ha iallafall så det var ju bara att gå tillbaka och surt betala. Så är det när man har bestämt sig. Det får liksom kosta, va?



Vi tre gick sedan till en thairestaurang (med röd inredning. Var inte det passande?) inte långt från Burger King och Moulin Rouge. Och när jag satt där och åt min Pad Thai bestämde jag mig för, att eftersom klockan var över sju och Kabarén startade halv åtta, skulle jag gå på LadyBoysShow ikväll. Det vore himla trevligt! (Missade förresten att presentera den showen förra gången - http://mariagraube.blogg.se/2011/july/28-juli-.html. Berättade ju bara om Christies och Starz. Moulin Rouge har show 19.30, 21.30 och 23.00)

Men så blev det inte alls. För telefonen ringde från Norge mitt i maten, rörande två gäster som inte skulle kunna ta sig från Bangkok till Samui imorgon bitti eftersom det inte hade någon biljett. Så det blev att kontakta RS i Bangkok istället och ordna med såna praktiska ting till efterrätten som var färsk frukt.
När jag gick och la mig ska iallafall allt blivit utrett och ordnat, mycket tack vare RS Bangkok, Tom.

Och så var det ju det där med Altan-följetongen. När jag tittade ut senare på kvällen så var min vita plaststol borta och grannarna var tillbaka från Phuket!



Antal steg: 16 945

BOBBYS HJØRNE
Nacho er skadet. Om morgenen hun kom haltende, og det syntes at være hoften.
Men så kom hun om aftenen- hoppende på tre ben ned ad trappen!
Der er nok venstre pote, da det gør ondt i. Men jeg fikk til at tage i den, og jeg kan ikke se, hvor problemet ligger i. Havde det været i stykker, så havde hun nok temmelig sikker knurrede, da jeg klappede på hennes ben.

Jeg lod hende alligevel bli inde, da jeg gik i seng og håbede at hun kunne hvile og blive rask. Men som sædvanlig, ville hun ud kort tid efter klokken ett og hoppede så ud, stadig på tre ben.

Der var ikke meget søvn denne nat. Jeg spekulerer på, hvad der kunne være sket?


Hvad der har sket med Nachos ben?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0