3 juli - "Where you go everyday?"

Promenerade som vanligt till kontoret men blev idag stoppad av en taxichaufför som bor i området. Jag kunde få åka med gratis ner till huvudvägen om jag ville. Jag tror han blev lite sur över att jag tackade nej och sa att jag tycker om och gå. Tror han tog det personligt.

Några hundra meter senare ropade en kvinna som bor i ett av trähusen: "Where you go every day?" och jag förklarade "Office - work! varvid hon skakade på huvudet och log lätt medlidande.
Än har jag inte mött någon thailändare som förstår vitsen med att gå överallt.

På kontoret var jag bara en stund eftersom jag hade en Ankomst att tänka på. Vid flygplatsen ligger en butik som säljer jämrans roliga skrotfigurer. Skulle gärna vilja ha en men de är lite stora att ta med hem. Men visst är det coola?



Idag, liksom en annan gång när jag ska sända en buss och åka med en... så åker den bussen jag skulle åka med och utan att gästerna fått sitt välkomstmaterial och jag fått säga välkommen ordentligt! Så då var det ju bara att lösa problemet - och få lite mer besvärligt än planerat.

Jag fick istället åka med buss nummer två och hoppa av i farten. Lyckligtvis låg det hotellet (Muang Samui) på vägen men den chauffören var inte glad (fast det är han aldrig säger hans kollegor haha).

Gästerna var precis på väg för att titta på nya systerhotellet i Choen Mon eftersom de fått erbjudande om uppgradering - och jag passade på att följa med och ge dem informationen de skulle fått på flygplatsen. Det var ju redan kört att ha transport till kontoret som planerat iallafall.
De fattade beslutet att bli kvar på det systerhotellet och efter att ha bestämt träff för imorgon ringde jag taxin. I taxin till kontoret funderade jag på om jag ska gå dit eller inte. Det är bara fem kilometer och jag tror jag hinner ur tidsperspektivet och jag kan ju promenera i min funktionströja och klä om till skjortan när jag kommer fram! Vi får se vad jag känner imorgon.

Lunch på kontoret från 7Eleven blev en kinesisk maträtt: Äggnudlar med Wonton (en slags degknyten), fläsk och barbequesås. Bifogat var två olika chilisåser, torkad chili och socker (sistnämnda rörde jag inte). Den här maträtten blev iallafall kryddig och jättegod. Den tror jag nog det blir någon mer gång.



Hade en stund över och fick för mig att jag ska lära mig glide (a k a moonwalk). Varifrån den idén kom har jag ingen aning om men nu tränar jag på det - och det handlar om balans och att envist hålla en fot parallellt med golvytan märkte jag och det är inte lätt alltså. Jag spelade in mina fötter och insåg att jag måste nog träna en hel del för att få till det hahaha

Och så håller jag på och lära in Guyton Mundys "Imma be" och det blir den första koreografin på fyra år som jag lär in. Men jag tycker nog att dansandet och koreografi-läsandet sitter där ändå.



Klockan kvart i sju kom man och hämtade mig med minibussen på kontoret. Nu var det Avresa som gällde för glada gäster. Det blev många skratt innan jag lämnade dem vid säkerhetskontrollet vid Gate 6.
Idag fick jag skjuts av en kvinnlig kollega hem. Hennes barnbarn fyller tre år i slutet av månaden och jag blev bjuden på barnkalas! Jag får kolla i min kalender så jag inte har något jag inte kan flytta på den dagen.

Antal steg: 10188

BOBBYS HJØRNE
Morgen: Bobby kom og la seg ned utenfor døren.


Da jeg åpnet la han seg enda mer komfortabelt. Og hvorner kom jeg med en ostebit, snuste han på den - og gikk! Osten forble inntil Nacho begynte å nærme seg. ... Så gled det ned uansett. Nacho fick selvsagt et stykke ost hun også!



Kveld: Nacho och Bobby løb ind i direkt, da jeg kom hjem.



En time senere, var jeg desværre nødt til at bede dem om at gå ud og det er lige hårdt hver gang. Denne gang, viste både deres utilfredshed ved at ligge lige uden for døren, da jeg trak gardinet ...


Kommentarer
Postat av: Millan

Vilken kul dans! :)

2011-07-04 @ 09:25:15
URL: http://mammami.se
Postat av: Maria Graube

Ja visst är det! Ska jag skicka koreografin?

2011-07-04 @ 16:16:43
Postat av: Millan

haha jag googlade upp stepsheetet.. Guuud vad mycket det var :p

2011-07-05 @ 11:16:42
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0