2 juli - Dag med telefon

Glatt började jag dagen som vanligt: med kaffe (som jag som tur var kom ihåg att köpa igår!), macka och tomat.



Fri-från-planering-dagen blev molnig - och full med jobb genom servicemobilen. Någon avkoppling blev det inte direkt. Så här blev dagen nämligen.

09.36 ringer gäster och anmäler sig till utflykt och vill veta väderutsikterna för de närmaste dagarna
09.42 ringer jag tillbaka till gästerna efter att ha surfat in på tre olika vädersajter och gästerna bestämmer sig för utflykt på måndag.
09.43 ringer jag agenten och anmäler gästerna till utflykten.

10.30 ringer man från Bangkok och vill ha pengar för ett paket som ska skickas till Samui. Jag ger dem min mailadress och får summan jag ska betala kl 10.38.
10.39 vidarebefordrar jag meddelandet till min chef i Bangkok.

10.44 sänder jag ett SMS till gästerna som hade inbrott och hoppades att de ordnat upp allt och att de hade det bra... Skickades men levererades inte direkt.

11.00 konstaterar jag att molnen har lättat och lägger mig i en solstol

12.44 ringer man från hotellet som hade inbrott. Polisen har ringt och behöver uppgifter från gästerna, som dessvärre inte är inne på hotellet så jag kan prata med dem.
12.51 ringer jag managern för hotellet med inbrott och förklarar att jag inte har uppgifter som polisen söker (kontorkortsnummer) men lovar att återkomma så fort jag vet något.
13.01 sänder jag SMS till gästerna och ber dem höra av sig när de kommer till hotellet så jag kan ringa upp. Skickades men levererades inte direkt.

14,34 ringer jag agenten för att få bekrätat avresetider för morgondagens Arrival och Departure.
14.41 ringer agenten tillbaka för att höra vilka hotell jag har på min lista
15.01 ringer agenten tillbaka för att bekräfta avresetider för morgondagens Arrival och Departure.

16.00 lämnar jag mina grannar (där mannen visade sig arbeta med Inka i Borås. Var inte det märkligt ändå?) i solstolarna efter att ha konstaterat att molnen blev allt tjockare och mörkare. Dags att laga mat: vitlökskotlett och strimlad potatis blev det idag.



16.24 sänder första meddelandet ytterligare en gång till gästerna med inbrott. De är fortfarande inte inne på hotellet. Skickades med levererades inte den här gången heller men jag hoppades att de skulle komma "hem" och slå på telefonen inom kort så vi kunde få kontakt.

19.52 kommer regnet och det blir ett kort strömavbrott.



20.31 sänder andra meddelandet ytterligare en gång till gästerna med inbrott. Skickades med levererades inte.

21.06 genomför yogapasset och avslutar med dusch - och konstaterar att jag fortfarande inte blivit brun bara är lite beige. Inbyggd solskyddsfaktor 100 är inget kul... Jag har varit här sedan 16 april och försöker få en dag med sol i veckan. Mina semestrande grannar, som är jättebruna - visserligen efter att ha varit här i 14 dagar och ute i solen dagligdags- försäkrade dock snällt att jag "har ju fått lite färg" jag också. Ja, beige är ju också en färg... Kan du se på vilket finger jag brukar ha ringen???



21.30 gick jag och la mig, kollade på Haven och somnade sedan in sött efter att ha konstaterat att mina sms till gästerna med inbrott fortfarande inte levererats...

Ja det var min fridag det! Då kanske du förstår lite mer varför jag kallar dem Fri-från-planering-dag istället?
Nu brukar det faktiskt inte vara lika mycket varje fridag. Men det har nog bara varit ett par fridagar utan några telefonsamtal alls sedan jag kom.


Antal steg: Ingen aning. Har inte stegräknare på bikinin eller solklänningen...


BOBBYS HJØRNE

Bobby var udenfor og ventede på at jeg skulle vågne op og åbne døren.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0