26 jan - Besök i Féz - Volubilis

(La inte in alla bilder från Fez - men nu är det här!)
Vaknade 06.20. Underbart! Vaknade en gång mitt i natten bara. Klart godkänt! Det tar sig! Klädde på mig och gick och åt en liten frulle med painriche, smör, oliver, yoghurt, fikon, nån slagt juice av okänd sort och café au lait! Snodde med mig en apelsin för att ha som mellis under förmiddagen som skulle komma att bli riktigt lång!

Klockan 9 hade jag bloggat, forskat lite mer på lite saker jag fått se/höra igår och mötte Medi utanför hotell Volubilis, där jag tillbringat min natt. Vi startade med att åka runt i Fez. Vi var vid utkiksplatsen och inne i medinan där det mesta att se finns. Min lokalguide för dagen var Mohammed. Här är några bilder.

Rundtur i Fez!



.

.

.

.

.

Efter Fez åkte vi vidare den lilla vägen till den romerska byn Volubilis. Landskapet påminner en del om Östergötland - platt och väldigt grönt med odlingar till höger och vänster. Vi åkte även förbi mandelodlingar och träden blommar just nu för fullt!


Så småningom kom vi till Volubilis och där gick vi omkring en stund. Försökte ta ut en bra väg att gå bland annat. Staden är inte så stor men den kan upplevas lite rörig eftersom den inte är helt utgrävd än. Allt avstannade när pengarna tog slut...

Volubilis

.

.
.

.

.

.

Eftersom det tar evigheter att ladda upp bilder så kommer det fler ikväll eller imorgon. Men jag vill ju att du ska få åtminstone en smula att läsa varje dag, därför publicerar jag lite redan nu. Jag återkommer alltså med fler bilder från den här dagen så fort jag kan!

Antal steg tagna 15.519

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0