20 jan - Fotot som försvann - o jobb på fridag

När jag vaknade på morgonen hade jag inga planer för dagen. Jag hade bara lite funderingar på att sitta och forska vid datorn på förmiddagen. Och så blev det! Jag läste och skrev mest hela dagen om allt möjligt

Jag försökte ladda upp en nytt foto på den här bloggen - men se det gick inte alls. Istället försvann bara det gamla fotot. Så nu har jag inget foto alls! Nedrans! Vet inte varför det inte funkade. Gjorde fotot i olika storlekar...

 

Sen hade jag lite roligt på FB och ställde lite kluriga frågor och här har ni svaren. Den sista fick jag aldrig svar på så den var nog den klurigaste.

1. Röd uppsvälld blombotten som odlas även i Sverige sedan slutet av 1700-talet och fick dagens namn 1841. Vad äter jag?

SVAR: Jordgubbar

 

2. Plockmat som betyder bunt/kloss på spanska där bland annat kryddan Spiskummin är viktig beståndsdel... Vad har jag på spisen?

SVAR: Tacoköttfärs

 

3. Styckningsdetalj tagen närmast under ryggraden på djur som kom via Spanien till resten av Europa i början av 1500-talet och vandrar till fots i september varje år om de själv får välja. Vad marinerar jag?

SVAR: Kalkonfilé. (Japp, det är en flyttfågel men flyger inte från nordligare trakter till sydligare utan promenerar... Himla kul - och god fågel)

 

Jag sov lite middag och lagade mat också. Så tillbringade jag min lediga dag. Behövde nämligen fortsätta ta hand om min hälsa som inte var den helt bästa får jag erkänna.

 

På kvällen, närmare bestämt 18.27 började jag uppmärksamma att telefonen ringde från samma hotell flera gånger. Jag har telefonen vidarekopplad till destinationschefen på min lediga dag men av någon anledning var det ingen som svarade där.

Men det var ju rena turen att jag såg det, tack vare att det börjat bli mörkt så jag såg när telefonen blinkade. Det slutade med att jag svarade i telefonen och fick göra lite jobb... Men ni vet, vi säger ju att vi svarar 24 timmar om dygnet i den... och då måste det också vara någon som svarar, eller hur?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0