15 jan - Té någon? Té?

Himlen var blå och solen sken idag också. Ännu en vacker dag väntade tillsammans med Inspirationsmöte och CityTour tillsammans med Emeli som skulle hjälpa mig med biljettförsäljningen. Tur det! Jag hade mer än hälften av anlända gäster på Inspirationsmötet och av dem så hakade 80% med på min tur som gick av stapeln direkt efter mötet. Himla roligt blev det!

Efter avslutad tur gick jag, Emeli och Helena och käkade väldigt sen lunch på Sesame (ett restaurangtips!) och för min del blev det idag Ceasar-sallad "the moroccon style", d v s grönsallad, kyckling, krotonger, skivad ost och lite majonäsdressing. Funkar helbra!

Efter att ha öppnat och stängt servicekontoret (ja, alltså det var öppet två timmar där emellan, var så säker) tog jag en taxi hem. På vägen in dit jag bor fick jag plötsligt för mig att göra något jag ytterst sällan gör. Jag skulle gå och köpa... tamtara!... TÉ!
Grabbade väl till slut tag i en ask med pepparmintté för 25 dirham (Jepp, handlade i dyraste butiken i Agadir - Superette - men vad gör man inte när man har ett infall, va? Det som ligger närmast typ drabbar en bara så där) och tågade därefter beslutsamt upp till min lägenhet... där paketet åkte in i skåpet. Som vanligt!
För det är så det brukar slutar. Jag bestämmer mig för att det där med té vore nog nyttigt ändå, köper någon sort (oftast citronté), ställer in i skåpet och kastar sedan detta oöppnade paket efter cirka två år! Vad sägs om den logiken då?

Jag valde Pepparmyntte på grund av vad plantan innehåller (http://www.recepthjalpen.se/pepparmynta.html) och vilken nytta den därför har för kroppen (http://www.miljomagasinet.se/dokument/nytt/mynta.html) och tänkte att den borde nog hjälpa lite bättre än Chicken Soup!?

Och, du förstår, jag kände att Idag... Idag skulle det nog gå åt en påse iallafall - och vid denna känsla öppnade jag detta paket! Nu var jag liksom halvvägs tyckte jag. Nästa moment - förberedelse av tévatten!
Jag tog min femlitersdunk... hällde vatten i en halvlitersflaska... och ifrån den mätte jag upp vatten i mitt tilltänkta téglas... och ifrån detta 4 dl höga glas avslutade jag, nästan som i trans, med att hälla mitt vatten ner i min lilla vattenkokkanna! Jamen hallå, varför göra saker enkelt???

Men varför i all friden hade jag fattat detta något udda dricka-té-beslut? Jo, innan jag slutar dagens blogg... kan jag få ventilera mitt enda irritationsmoment denna dag? Min rethosta och där, kära du, har ni orsaken till att jag numera äger en kartong med Pepparmintté!

Tre gånger hade jag gått upp och druckit lite av min något tveksamt goda kycklingsoppa natten till idag. Vet verkligen inte om det gjorde så mycket för resultatet på morgonen. Hostan var kvar och precis lika ihållande. Men jag fattade beslutet att låta den här dagen och imorgon passera utan medicin men gå till läkaren på måndag om hostan var kvar... Vill ju liksom inte ha lunginflammation, va!

När jag guidar så tycker jag att det går ganska bra - då andas jag ju liksom med öronen. Det är när jag slappnar av som det kommer istället. Ja, ni känner säkert igen det där. Och det var just under en dylik hostattack i taxin hem som fick mig att ge mig ut på detta dryckeskulinariskt äventyr.

Men som sagt, det blev inget mintté bryggt när jag kom hem, inte. Efter min lilla vattenceremoni var jag inte ett dugg sugen på té utan tog en matlåda bestående av pasta med champinjonstuvning och åt en massa miniplommontomater och jordgubbar istället.

Och så kom tidpunkten för... horisontalläge. DÅ (!) blev jag sugen på lite varmt té, minsann!
Bravo! Perfekt med té vid sänggående - INTE.
Så den här natten har jag inte den blekast aning om det var av obearbetad sorg, hosta eller tévatten som ville ut som gjorde att jag vaknade mina sex gånger... och kan ni fatta, jag drack två koppar pepparmyntté mitt i natten. Så nu har jag förbrukat 3 hela påsar hehe Måste vara ett personligt rekord!

Det trista är... det spelar liksom ingen roll varför jag inte sov... det blev oavsett ännu en sömnlös natt. Så nedrigt!

Antal steg 6.123

Kommentarer
Postat av: pella

Du kanske behöver återuppta din meditation för en period?

/kram

2011-01-17 @ 02:32:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0