14 jan - Hjälp immunförsvaret!

Jag hostade mig igenom den här natten men försökte se mig som frisk på morgonen (tror på tankens kraft, vet ni!). Och med denna optimism tyckte jag att det var lite bättre när jag gick upp.
Jag är ytterst sällan småsjuk som i förkylning, huvudvärk eller magont - inte ens en gång om året - så jag inbillar mig att jag nog sköter mig typ bra... Men i ärlighetens namn, de här senaste dagarna har jag ju inte levt på bästa möjliga sätt. Jag har missat att äta helt eller ätit ute vid ett par tillfällen vilket gör att jag inte har kontroll på portion eller vad jag äter. glömt dricka vatten, har rökt en hel del och inte direkt vilat utan kört på med fullt schema trots sorg-stress - som bäddat för fysiska symptom! Det är bara att se sin egen del i situationen och ta konsekvensen...
Och det är ju som så att bara det där med rökning ett av de bästa sätten att både skaffa sig och vidmakthålla förkylning. Nu hade jag " bättrat" på orsakerna med ytterligare faktorer. Hur klokt är väl detta då?
Här är några länkar för dig som vill veta mer om det;
Det blev alltså ännu en rökfri dag och det var verkligen helt okej - även när jag gick med och sympati-tog-luft med Kattis och min nya kollega Emeli, på flygplatsen. Jag var inte alls röksugen!

Istället var jag väldigt, väldigt trött... så trött att jag var trött på jobbet till och med. Hade någon sagt: "Maria, här har du en biljett till Sverige. Gå hem och packa så kan du åka hem om ett par timmar", så hade jag gjort det på förmiddagen idag. Men aja, det gick över när nya gästerna kommit och jag liksom fick starta på ny kula.

Mina uppdrag denna fredag var först att träffa och ge lite info till Emeli, min nya kollega. Helena skulle jobba kvar på kontoret medan vi två klev på varsin buss och hade transfer till flygplatsen, tog hand om gamla gäster på flygplatsen och mötte nya gäster på flygplatsen för att sedan ha transfer till deras hotell.
Vi landade därefter på kontoret där vi mötte upp Helena igen. Och Helena hade varit så himla gullig och delat upp min avräkning på två veckor. Jag slog ihop två veckor när Therese var först sjuk sedan avled och jag var ganska så vilsen i allt. Det skulle jag bli tvungen att göra om på eftermiddagen. Men det var alltså redan klar med det jag skulle göra egentligen så jag kunde få gå hem med min hosta (som nog inte blivit bättre iallafall, trots friska tankar). Tack snälla Helena för det!

På vägen hem gick jag till Saluhallen och kunde därmed fylla på mitt förråd av miniplommontomater och lyxade med en kartong jordgubbar. Jag ville dessutom ha något varmt att dricka och är ju ingen tédrickare. Då kom jag på den brillianta idén att "Chicken soup" funkar i alla lägen i England. Lika bra som té! Det borde ju funka precis lika bra i Marocko!
På Uniprix köpte jag därför Knorrs kycklingsoppa som sedan glatt tillagades med två vitlöksklyftor (på inrådan av Helena) och en skvätt koncentrerad mjölk. Detta intog jag sedan i dricksglas och sparade lite i reserv till natten när jag vaknade. Det var inte så jättegott - men godare än té och varmt för strupen och det var ju målet med det hela.

Under sen-eftermiddagen blev några mindre bekymmer att bringa reda i, en kvarglömd jacka och bokning av Hammam till kvälllen innan jag kunde avrunda min dag.

Antal steg denna dag: 5 198
Och vet ni vad? Vi ska ha en stegräknartävling på Apollo. I like! Tror ni jag ska vara med lr?

Kommentarer
Postat av: Millan

Intressant att läsa de 9 tipsen mot förkylning.

2011-01-15 @ 18:31:23
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0