1 jan - JASSÅ???

Sov oroligt ändå och fick hjärtkramp när jag titta på klockan och såg att den var tio över tre!!! Shit, tänkte jag. Klockan är tio äver fyra svensk tid!!! De hade missat att ringa och väcka mig! Jag tände alla lampor och hoppade in i badrummet och fräschade till mig.
Men så tänkte jag en gång till. Näe, klockan kan liksom inte vara tio över fyra . Då ringde jag ner till receptionen och frågade "Kan du ge mig en korrekt tid som gäller i Sverige, tack?" Ja, hon är sjutton över tre!

Då såg jag på Tv:n som jag också hade slagit på, en klocka som visade 03.17! Jag fibblade med min Casio och insåg att jag hade kommit emot en knapp så tidszonen ändrat. När jag ändrade tillbaka stod den på Marockanska 02.17. Nedrans! Det var inte helt lätt att somna om men det gjorde jag några minuter innan telefonen ringde och det var dags för väckning på riktigt!

Hängde på låset till frukosten och kastade i mig frulle (bacon, prinskorv, äggröra champinjoner, tomater och en halv kopp kaffe) eftersom restaurangen inte öppnade förrän 05.00 och jag skulle checka in samma tid. Dessutom ville jag ha lite tid att shoppa innanför säkerhetskontrollen!

Checkade in i maskinen vid inrikeshallen och passerade en glad norrman vid säkerhetskontrollen... bara för att finna att det som var öppet var EN kafeteria i början och en lite längre fram!!!! Det var stendött! Men fattar ni?!
Jag gick mot Gate 68 och satte mig optimistiskt utanför en Taxfreebutik. Det var någon som sa att den skulle iallafall öppna kl 6. Och det gjorde den! Där gick jag lite planlöst fram och tillbaka på kanske 150 kvm och hade vid det laget tappat lusten att köpa någonting. Men två saker blev det - ett paket Dajm och en 1,5-liters bag-in-box vitt vin som passade som matvin...

Näe, visumresan som jag hade stora förhoppningar om blev inte alls som jag hoppats på. Den blev väldigt mycket ett stort JASSÅ. Men det är ju bara att gilla läget. Inget att göra åt, liksom.

Och på vägen tillbaka med Norvegian insåg jag att jag röstar verkligen för barnfria flyg. Herregud!
Jag satt framför två unga pojkar som skrek, slog och sparkade på min stol nästan hela resan. Och framför mig hade jag tre flickor som hängde över sätena och kikade för att se vad vi gjorde, vi vuxna som satt och försökte prata med varann. Det gav mig lätt huvudvärk, erkänner jag!

Flygvärdinnorna delade ut en broschyr på mat man kunde beställa. Jag bestämde mig för Hot meny med panini, naturchips och en dricka som serverades på flyg på över 2,5 timme stod det. Efter en timme kom de ut och skulle ta upp beställningen. då har de ingen sån meny!
Då bad jag att få en annan meny som också stod att den serverades på flyg på över 2,5 timme - men den hade de heller inte. Då meddelar flygvärdinnan att de bara har frukostboxen!
Men hallå?! Lämna inte ut en meny där det finns flera menyer att välja emellan om ni bara har EN, tack! Det kallas falsk marknadsföring på ren svenska. Jag blev jättebesviken men var ju tvungen att köpa något att äta.
Så där satt jag med en tråkig ostmacka, kaffe med mjölk, apelsinjuice och en Omega3-tuggummi (?) som jag gav bort. (http://www.fiskolja.nu/omega-3.html-  Istället för en massa piller - ät mat, vettja!)

Jag blev hämtad på flygplatsen av Abdou som skjutsade hem mig och fick en Dajm som tack. Jag kunde duscha. käka lite lunch och begav jag mig till servicekontoret för att möte upp Therese.
Vi hade servicekontoret öppet till 18 som vanligt en lördag, och gick sedan hem till henne för att äta lite på smörgåstårtan hon hade gjort till nyåret. Den var jättegod!
Tyvärr fick Therese ont i magen igen under dagen och gick och la sig när vi kom hem till henne så jag stannade bara en kort stund och promenerade därefter hem till en fortfarande ostädad lägenhet. Hade hoppats att städerskan skulle städa hos mig igår medan jag var borta (hade tagit bort Var god stör ej-skylten när jag åkte till Arlanda) men det såg likadant ut när jag kom hem i eftermiddags... och hon hade missat mitt rum idag också. Tvättpåsen låg kvar på sängen med min smutsiga uniform i och sängen obäddad när jag kom hem vid halv åtta. Fantastiskt! Tror jag ska lägga en 20a varje gång jag önskar städning istället för att ge en klumpsumma varje eller varannan vecka...

Antal steg idag 9 457

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0