6-7 feb - Meknès - Volubilis - ? - Fèz

Här kommer lite fler bilder från gårdagen som inte blev publicerade.

6 februari - mot Meknès


På vägen mellan Marrakech och Meknès stannade vi flera gånger för att fotografera lite utsikt och jag passade på att fota vacker kalksten och mina gotlänningar fick känna sig lite som hemma.

..
Nästa fotostopp: Blommande mandelträd och överblommad Agave samt milsten.

Utsikt över stan och mellanatlas från mitt hotellrum.


7 feb - Rundtur i Meknès
Vi stack iväg halv åtta från hotellet och tog en rundtur i Meknès. Vi började med en tur i de gamla stallarna för 12 000 hästar och spannmålslagren som sägs ha försörjt 30 000 personer.

.

Vi gick sedan tillbaka en bit till dammen med undervattenskanalerna. Där står en staty av en, för mig okänd, marockansk konstnär som haft utställning i Paris och fick en staty av sig själv när han kom tillbaka.



Vi tog därefter minibussen till Moulay Ismails mausoleum...

..

Därifrån följde vi med vår chaufför Mohammed till saluhallen och medinan för att sedan fortsatte till torget vid Bab Mansour där vi tog en god kopp kaffe på Dubois (Betyder: från trä). I medinan kunde jag ladda på internet med en hundring. Härligt!



Molay Idriss
Vi fortsatte upp i Mellanatlas till Molay Idriss, en by uppkallad efter Idriss I som grundade dynastin Idrissiderna på 700-talet.




Volubilis
I Volubilis tog jag inte så mycket kort. Det gjorde jag ju förra gången. Men en liten söt grå åsna betade mellan ruinerna och den fick bidra till minnet därifrån.



Byn utan namn
Mellan Volubilis och Fèz käkade vi lunch i en liten by utan namn. Vi hamnade på en restaurang med slakteri och försäljning av gasol. Där satte vi oss och åt 100 gram kefta var, serverat med gröna oliver, bröd och sött mintté och vi kände oss som riktiga marockaner. Behöver jag säga att vi var de enda turisterna?



Féz
Väl framme i Féz och hotell Volubilis lämnade vi bara grejerna på rummet och träffades sedan till den sedvanliga promenade i omgivningarna. Jättekul att jag har gäster som gillar att gå - allihop! Vi gick bland annat förbi Kitea med sin förvillande lik IKEA-logga, platta paket och billiga möbler.



När jag kom hem igen öppnade jag balkongdörren och möttes av underbart vacker orange kaprifol (tror jag) och kvällssol.


Men jag blev inte kvar på rummet så länge. Jag gick bort till Fitnesscenter för Hammam och massage. Men det säger jag bara... går man på Hütte d'argan i Agadir blir jag för det mesta besviken när jag provar något annat ställe. Så efter att ha provat det här så bestämde jag mig för att hålla mig till det hammamet.

Efter middagen med gästerna bloggade jag det här och registerade på Wellstep och när jag konstaterade att vi bara hade 329 steg till nästa delmål satte jag på lite musik i datorn och dansade lite line dance i mitt hotellrum som hade ett ganska stort "dansgolv".

Antal Steg idag: 17 133 samt drygt 20 minuter improviserad dans på hotellrummet. Kul - fast lite ensamt kanske... Och i och med dessa minutrar passerade Destination Marocko andra delmålet. Undrar vad priset är den här gången. Förra gången fick vi bidrag till Spa-upplevelse!
Och därmed folkens, siktar jag och Emeli mot nästa mål då! Bara att hålla tempot uppe!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0