24 feb - Hotpants + hängskinka = INTE snyggt

Morgonen startade med att jag glatt hoppade upp ur sängen redan klockan fyra. Inte för att jag hade planerat detta utan mer för att jag inte kunnat sova ordentligt på grund av en massa spring och prat i korridoren under natten. Är man lättväckt som jag så... ja, då vaknar man lätt haha. Och sista gången kunde jag inte somna om.

 

Jag gick upp och käkade frulle. Och att tillreda den går på rutin eftersom den ser likadan ut varje morgon. Det är bara grönsakerna som varierar. Idag blev det tomater och oliver till mackan.

Men sen blev jag lite trött och slängde täcket åt sidan och kröp ner ett par timmar extra och gick upp seriöst klockan halv åtta. Men var var solen???

 

 

Min väntan på solen utgjorde två och en halv timme så det var inte förrän straxt efter tio som jag kunde beslagta en solstol och ligga där i drygt 5 timmar för att njuta av sol och värme – den ultimata avkopplingen för mig! Åt frunch (kycklinggryta med ris) innan jag trampade nerför trapporna till poolen för att klara mig ett tag.

 

Idag läste jag ut ”Fången i öknen”. Det har tagit mig fyra månader att ta mig igenom den, får jag erkänna. Prioriterar inte annat än faktalitteratur så det släpar liksom lite efter även om den handlar om Marocko och Malika, Hassan II adoptivdotter som slutade som hans fånge under 20 år. Men nu är den utläst. Och vad jag vet om landets tidigare kungen så tror jag faktiskt att hennes berättelse om händelserna nog stämmer ganska bra.

 

 

När jag blev lite hungrig slängde jag i mig kakaonötter och så klart hade jag min vattenflarra med i väskan. För min solstol ville jag inte lämna! Idag försökte jag sola bort det där förargliga vita området under skinkorna. Numera är området, ska vi säga, lite bredare än förr om åren? Höhum...

 

 

Men jag tror förresten inte det har så mycket med åldern att göra. Såg en tjej i 20årsåldern bärande hotpants där skinkorna hängde under. Hon har nog inte sett sig själv på bild bakifrån, tänkte jag när jag gick bakom henne in på hotellet. I så fall är jag säker på att hon hade bytt till ett par vanliga shorts som gick ner lite mer... – för det var INTE snyggt! Så jag rekommenderar att du låter fotografera dig bakifrån innan du köper ett par hotpants, du!

 

Nåväl, straxt efter fyra var jag uppe i lägenheten, duschade och beslutade mig för att gå till Marjane och handla. På med långbyxor, t-shirt och gympadojor... då kände jag plötsligt att jag var hungrig! Och det var trots allt sex och en halv timme sedan jag åt matlåda sist - och värmde därför på en ny matlåda med samma innehåll: Ris och kyckling/bacongryta. Men så fort jag var klar så travade jag iväg efter att ha växlat min sista 10a i Euro plus 120 svenska nere i receptionen.


Jag mötte Mohammed, den svensktalande marockanske journalisten som jobbar för en tidning i London, och vi samspråkade en stund innan vi skiljdes åt. Han ville skjutsa mig till Marjane men jag avböjde. Jag hade ju som sagt valt att gå.

 

Väl på Marjane så var det de sista dagarna på rean som hållit på en månad. Men idag var det inte lika mycket fok som vanligt. Det var ganska avkopplande att gå och handla och nästan inga köer. Hittade marockans Gin (från Casablanca) som jag stoppade i vagnen att ta med hem till Per. Kan ju vara lite roligt med något lokalt, tänkte jag. Jag köpte även kalkonfiléer och nötkött färdiga i bitar för grillspett. Passade på att hitta några nya kryddor att marinera i. Det blev Mexikansk blandning och en blandning för kyckling. Jag är lite trött på Ras el-Hanout... inte så konstigt om man har det till allt, eller hur?

 

Promenaden hem, denna torsdag, skedde inte i solsken. Jag hade gått lite senare än förra veckan för att slippa sol rakt i ansiktet på vägen. Men ändå kände jag att det hettade på överarmar och kinder. Nog hade solen tagit alltid. Idag var jag lite mer än beige! Lite mer åt terrakotta eller det rostbruna håller tycker jag.

 

Hittade förresten en jätteintressant sida som visar jordbävningar! Ni kan också se hur kontinentalplattorna ligger som gör att vi har jordbävningarna. Vi har ju två som krockar ute utanför Marockos kust ute i Atlanten... http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/

 

Antal steg: 12131





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0