15 feb - Vad säger de om IKEA?

Gick upp fem och en och en halv timme senare satt jag i bussen för upphämtning av gäster som ville haka på till Marrakech. Slängde ett öga på BBC för att höra om bråken i Algeriet, Bahrain, Afghanistan och Iran men fortfarande ingenting om Marocko. Här är lika lugnt som det alltid har varit vad jag kan se på BBC och CNN som annars är först att rapportera om händelser i världen (och begraver sig i dem 24 timmar per dygn).

Det är så märkligt. Utländsk media berättar en massa saker om vad som planeras här som marockanerna jag känner inte har en aning om när jag frågar om det. Lite intressant eller hur? Och det blir klart spännande att se vad som händer den 20e februari. Den dagen har jag hotellservice och rör mig ute på stan. Det är den dagen media berättar att det ska bli demonstationer här...

Aja, what ever. Jag åkte till Marrakech och hade ännu en fantastisk dag. Det mest intressanta var att få se ett program om IKEA på arabiska National Geographic... och jag undrar sååå vad som berättades haha

Hanna, Emelis syrra var med mig idag och vi shoppade loss under timmarna på egen hand. Hanna köpte 2 par Converse + 3 par RayBan, jämte oljor, krämer och kryddor från berberapoteket.
Själv handlade jag arganolja till hårinpackning, saffran att ha i mitt te (stärker immunförsvar) och argantvål (den jag har är snart slut). Och i ett hastigt ögonblick införskaffade jag mig en lite svart väska, att ha som extra sändbagage eller handbagage - men fästena till remmen gick sönder innan jag ens kom till bussen!



Tänker nog ta med mig den och Teletubbieövernattningsryggsäcken som har trasig dragkejda och klaga nästa tisdag - även om jag inte kommer få nya tänker jag framföra mitt ogillande och meddela att dit kommer jag inte någon mer gång och handlar. Och jag lämnar antagligen tillbaka grejerna för inte tänker jag ta hem trasiga grejer en gång till.

Jag köpte också en ny snodd. Min svarta, numera resårlösa, snodd som har hängt med mig från det jag kom hit har nu fått gå vidare till nästa liv. Hade en lite ceremoni för detta, så klart!



Jag var hemma vid niotiden och då var jag väldigt trött. Gick ut på Wellstep och registerade antal steg, uppdaterade status på FB, skrev det här och gick sedan och la mig!

I Apollos gå-tävlingen som pågått 14 dagar, har jag gått 214 824 steg = 150,4km med i genomsnitt 15 345 steg per dag. Det får jag nog vara nöjd med, eller vad sägs?

Antal steg idag: 13578

Kommentarer
Postat av: pella

Vad kostar ett par ray ban i marocko?

2011-02-16 @ 10:56:05
Postat av: Maria Graube

Hennes RayBan (kopior så klart)med färgade bågar och jättefula - fast det skulle de vara - fick vi för 40 dirham (sa 36 kronor)styck.

Conversen för 100 dirham (ca 80 spänn alltså)

2011-02-16 @ 20:46:27
Postat av: Millan

Hoppas att ni slipper demonstationer

2011-02-16 @ 22:09:30
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0