26 november - Ullared, here we come!

Klockan var två när jag gick upp. Det var en halvtimme tidigare än planerat men jag var vaken och hungrig så det hade ju varit dumt att ligga kvar. Dessutom har jag ju en två timmar lång startsträcka på morgonen och det fick jag ju nu.

Klockan 03.30 lämnade jag Rappet för att åka in till stan och hämta Milla. Då var matsäck och inköpslistor också klara för avfärd i våra pallryggsäckar!



Bilen skulle vi parkera på SJ:s långtidsparkering, hade jag planerat. Bussen till GeKås skulle sedan gå från Långfärdsbuss"parkeringen". Men så upptäckte vi att man faktiskt kan stå vid långfärdsbussarna. Det var bara ett problem. Där är det bara kontanter som gäller och jag hade tänkt betala med kort. Det blev alltså till att sala småpengar från Milla och växla en tjuga av några i en bil så det ordnade sig till slut.


Man skulle kunna säga att jag är lite mer morgonpigg än Milla...

Vi var framme vid GeKås straxt före åtta, tog varsin vagn och ställde oss för att gå in. Varuhuset öppnade precis så vi slapp stå i kö, vilket var skönt.


Namntag på! Och foto togs på vagnarna. Min var Lila
4213. Bra att ha full koll ifall den skulle komma bort. Efterlysningar av vagnar är något allmänt förekommande i det här varuhuset.


Var lite sugen på en Lovikamössa... men det blev ingen. Det blev ingen Steckpanna heller haha man missade visst att korrekturläsa, va?


Fast en Stekpanna blev det! Den från Ica, inköpt för ett år sedan, hade slagit sig och snurrade runt rätt så friskt på spisen. Dessvärre slog sig den jag köpte här också - redan efter första användningen. Det blir nog en liten gjutjärnspanna nästa gång...


Vi skötte oss och gick på toaletten när vi behövde.

Vagnarna blev allt fullare... medan magarna blev allt tommare. Ett par matstopp blev det under dagen.


Första proviantpausen: Pucko och saffransbulle vid kafeterians ståplats

Efter att ha fyllt på med lite energi fortsatte vi shoppa. Vi hade ju bara kommit till damkläderna, förstår du. Nu var det resten kvar. Och jag tycker nog att vi hade ett bra samband med varann. Vi behövde bara ringa efter varann två gånger på hela dagen.

Kanske berodde det på vår nya strategi, att ställa vagnarna på ett ställe och gå runt utan vagn och hade sedan träffpunkt vid vagnarna. Det funkade hur bra som helst. Men jag blev lite sugen på att ha med comradio nästa gång hahaha Det var det några som hade och jag blev lite avis, alltså.


Ostboooollaaaar! Femton spänn, bara.


Det var ganska mycket folk idag och det blev en hel del tvärstopp och köbildningar. De flesta tog detta med gott humör. Det var bara en och annan som man upplevde lite sur. Men om man nu inte gillar att trängas kan jag inte förstå att man 1. åker till GeKås - 2. väljer att åka en lönehelg - 3. och åker när julhandeln är i full gång. Hur tänkte man där när man fattade beslutet att åka, kan man undra.


Ovanför rulltrappan till nedre plan har man byggt upp ett paket-landskap

Vi shoppade runt fram tills vi tyckte att det var dags för lunch. Då åkte vi upp till vagnparkeringen, ställde vagnarna och gick till restaurangen.


Varuvagnsparkeringen var väldigt full men vi lyckades till slut få varsin plats längst bort.



Andra proviantpaus: Millan valde köttfärssås och spaghetti medan jag akut blev sugen på fläskotlett med bearnaisesås och pommes.

Efter lunchen hade vi genomgång av våra vagnar enligt principen "vad ville vi verkligen ha och vad kunde vi leva utan". Sen åkte vi tillbaka ner för att kompletteringsshoppa hehe För under lunchen hade vi ju kommit på lite mer som vi ville ha plus att vi inte hade hittat allt som fanns på listorna :/


Vi hade lite grejer kvar på våra listor efter utrensningen och sprang omkring och fyllde vagnen på nytt haha

När klockan var tre var vi klara att ställa oss i kön. Och självklart ställde vi oss i fel kö. Vi blev varnade att den var lång, den där kön, och att det var kortare längre bort men... aja, vi hade ju våra pallar, ju! Och de kom till användning under de 45 minutrarna vi köade.


I kön fick jag användning av ryggsäckspallen och där fattade jag beslutet att inte köpa några ostbollar. Du vet, har jag dem hemma äter jag upp dem - typ med det samma. Det är bara att stå för sitt missbruk :) Jag sorterade bort lite fler grejer när jag stod där, vilket kändes oerhört moget.


Tredje proviantpausen i kassakön

Sluträkning... över 3000 kronor. Köprekord! Fast det är klart, då hade jag handlat för 1000 spänn åt mamma, Martina och Per - och var dessutom klar med alla julklappsinköp. Så jag kände mig nöjd iallafall.

Bussen var öppen från fyrahugget så Kjell, vår busschaufför, lämpade in våra stora Ullaredväskor i bagageutrymmet så Milla kunde få gå till Panduros Outlet. Hon pysslar ju en del och köpte väl något. Själv tycker jag grejerna där är för dyra där, trots att det är en outlet...

Klockan fem vände bussen fronten mot  Östergötland och Linköping. Dags att summera dagen. Det var trist att inte hitta Cocacolaflaskorna till Pella, som hon hade beställt. Vi såg en liten flaska i en vagn på hela dagen så antagligen var de väl slut för tillfället.
Men i allt blev det ännu en schysst dag på GeKås och vi planerar redan för nästa gång hehe och det blir troligtvis våren 2012 - om jag är i Sverige då, förstås.

Och som vanligt när man kommer hem från Ullared undersöker Jonzon vad som finns i väskan. Det kan ju finnas något till honom... och han hittar faktiskt alltid sin grej. Den här gången var det en Pip(pi)-Pelikan som fick följa med hem vilken blev sedan oerhört poppis!



Fotona från GeKås är tagna av både mig och Milla till det här inlägget

Antal steg: 9136 (trodde nog det skulle bli mer men vi var välplanerade den här dagen, helt klart)

Kommentarer
Postat av: Millan

Det var ju blindskrift på toaletten :p därför du pekade så ju

2011-12-11 @ 14:57:01
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0