26 december - Elton är ingen bäbis

Näe, nu är han en liten person som pratar och kan en massa. Det är i den här åldern barn är roliga, tycker jag. Sen är det enhel del aktivitet i de där små människorna och det är till och med så att jag känner mig trött efter ett par timmar.

Idag var en sådan dag. Jens jobbade, Milla ville in på mellandagsrean med Jenny. Sagt och gjort, in med bilen. Jag hade tänkt bli kvar i deras lägenhet men Milla undrade "Men ska ni inte åka nå'nstans?" vilket gjorde att jag hastigt bestämde mig för att vi skulle åka till Rappet, morfar och Jonzon istället.

Per och Jonzon var ute när vi anlände så vi stannade kvar ute vi också.


Per och Jonzon var egentligen på väg in men blev kvar ute en stund med Elton och mig



När man tröttnat på folk och fä tar Elton sig en liten promenad på egen hand i omgivningarna



"Ippa" Per och Elton tar sekatören och klipper ett par grässtrån vid dammen


Inne plockade Elton och jag med suddigummi och/eller små plastfigurer, trycka på ljudboken (men att sitta still och lyssna på vad boken handlar om är inte möjligt) och bygga klosstorn.
Elton tog paus från mig genom att gå och ringa på telefonerna, prata i comradion, köra med bilar och gärna plocka isär traktorn, köra lite docksulky, och plocka sönder julgranskulorna i tallriset eller klättra över soffryggen från pallen som stod bakom.

Det hann också bli mat i två omgångar. Först delar av en barnmatsburk, sen lite spaghetti och köttförsås från Pers matlåda. Och så lite mariekex också så klart. Han vet precis var de finns och drar dit Per så han kan ta ner. Ni hör vem som bestämmer, va?

Efter maten blev det tio minuter Toy Story, sen tyckte Elton att Per skulle tända en brasa. Och vid kaminen hänger fisken som spelar och sjunger och då skulle det tryckas lite på den, fast inte av Elton själv. Han tyckte den var liiite läskig alltså. Näe, det fick Per göra - upprepade gånger.



Jonzon tyckte det var ett fasligt spring och gillade inte läget speciellt eftersom han inte kom i första hand idag. Han la sig demonstrativt på Per i soffan.



En helt utslagen Elton somnade redan i Vikingstad på hemvägen och han vaknade inte mer den här dagen - iallafall som jag såg.


Det är ändå fascinerande hur tungt barn sover


Antal steg: 8943 Det blir en del spring efter en 1,5-åring
Gukosvärde: 6,8

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0