15 november - Hoi An på egen hand

Det här hotellet i Hoi an är väldigt trevligt, tycker jag. Det är gångavstånd in till byn, har schysst Spa och en bra frukostbuffé.


Frukostborden är dekorerade med nyplockade blommor

Den här morgonen, som var början på en dag utan något på schemat direkt. regnade det. Och när det regnar så regnar det ordenligt. Det blev regncapen på för den frivilliga utflykten till skolan - som sen inte blev av. Vi blev inte insläppta då andra grupper hade misskött sig och personalen inte ville att historien skujlle upprepa sig. Det får man ju så klart respektera. Vi vände alltså tillbaka till hotellet i oförättat ärende.


Utsikt från mitt hotellrum

Regnet gav med sig i perioder och en sådan period promenerade jag runt i byn. Här har du lite bilder från min dag.


Ett av de mer centrala templen i Hoi An


Templet låg på en jättefin gård...eller man kanske borde skriva att gården låg fint vid templet. Vet inte vilket som var först.



Kommunistiska propagandaskyltar påminner mig alltid om när jag var 16 år (1978) och sjöng prog, gick med hårband, fjädrar i öronen ochr vinröd plysch och hängde med KPMLRs ungdomsförbund och förespråkade Revolution åt folket :) Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess...


På hotellet sprang några kattungar. Nåja, alla sprang inte...


på kvällen gick jag runt och Hanne-Sofie hade inspirerat mig till att köa sjal. Här hittade jag jättefina och lite senare kom jag därifrån med en (se bilden med jackan på)


Jag nämde det där med sidenlampor i en tidigare blogg. Visst är de fina? Och jag är fortfarande sugen på att köpa en men vet fortfarande inte var jag skulle hänga den...


Innan jag vände hemåt hämtade jag min nya jacka i duv/turkosblå cashmere. Till denna ser du min nya, vansinnigt matchade pashmina (som också är cashmere) sjal.

Antal steg: 9 776

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0