12 december - Kvadratsmart

La in mina rundresor i månadskalendern på morgonen och såg att jag mellanlandar i Sverige mellan rundresorna i Indien och Vietnam- respektive Thailandturen.
Lite drygt en vecka faktiskt. Det var ju bonus. Jag hade precis för mig att jag skulle vara på resande fot till 5 april.



Tänkte du skulle få se lite närmare hur mina 12 kvadratmeter har använts. Jag har väl mest pratat om det på FB hittills. Och ja, det mesta kommer från kluriga IKEA. Vi startar med det "rena" rummet! Allt trä är bok så det skriver jag inte.



Röda Karlstadbäddsoffan och Lycksele Lövås bäddfåtölj med benvitt överdrag ger tre sovplatser. Nu ska här erkännas att med den här möbleringen kan jag bara bädda ut bäddfåtöljen.
Lampan emellan är en Uplight med full-spectrum-lampa från Viva-Lite som ska ha inkopplat Wakeuptimer från och med tisdag 13/12, plus en riktbar läslampa.

Under fönstret står Lackbordet med fotpallen/sittpuffen under, och en kvadratisk korg uppepå med saker jag använder ofta.
Precis till höger om bordet ser du lite utav de fyra ihopfällbara gulbeigefärgade typ regissörsstolar som ger fyra sittplatser. Det är inte bara kaffe man ska ha hemma vid oväntat besök, ju.

Bokhyllorna är en bred och en smal Billyhylla med glasdörrar och jag har överskåpen till dem vilket innebär att de går från golv till tak. I den breda står bland annat vita lådorna Kassett, som ger god ordning och ro i hyllorna. Det ska bli sådana lådor i den smala också har jag tänkt.
Intill garderoben (bakom dörren) står en Bennohylla - som är tveksamt att jag ska ha kvar. Funderar på att köpa en till smal Billyhylla istället. Har direkt inget i Benno nu så det är slöseri med utrymme.

Emellan bokhyllorna står ett Norden slagbord med förvaring i mittenpartiet och där står min nya TV.

På golvet ser du en rund nougatfärgad matta som funkar perfekt för resten av färgerna i rummet. Kände att en rund matta kan hjälpa till att göra rummet större och det verkar funka.

Och granen som har kommit upp sig här i världen står på två stapelbara Frosta-pallar med två runda sittkuddar emellan, redo att användas.


T vä: Bakom granen hänger en Whiteboard för Kom-i-håg-listan. T hö: använder en bordsantenn till TV:n för att slippa fler sladdar på golvet.



Läshörnan med min fruffilt från Tomtens Konkurslager, lackbordet  jämte fotpall/sittpuff, bord och korg.
Ja, och så min uppstoppade krokodil förstås. Förresten, i fönstret står bland annat min Aloe Vera som jag fick av Ingela Gustafsson för ett par år sedan. Den trivs väldigt bra här!

Så över till förvandlingarna och jag visar två.



Köksbordet som alltså är ett slagbord, har två uppfällbara skivor men det räcker för det mesta med en uppe. Ner med julgranen och fram med pallarna och så två av Dinera-muggarna med kaffe. Ska det vara påtår?



Köksdelen flyttas tillbaka och nu kommer vardagsrummet fram.
Korgen som stod bordet står nu under. Jag berättade att den innehåller saker jag använder varje dag eller iallafall väldigt ofta.
Sittpuffen som stod under bordet tjänstgör nu som fotpall i sitthörnan alternativt som sittpuff vid bordet.
I röda soffan sitter jag och läser posten, ser på TV och jobbar med datorn i knät. Allt som vanligt, bara på annat ställe, alltså.  De svarta sladdarna till datorladdare och bildkabeln mellan dator och Tv ser du på golvet. Vet inte riktigt hur jag ska få bort sånt tråkigt... Har inte löst det än. Men det kommer nog det med.

Nog tycker jag att jag har varit väldigt Kvadratsmart så här långt.  Och imorgon hämtar jag vägghyllorna men de får stå bakom fåtöljen ett tag. Har några fler idéer på lut men nu får det vara bra med möbelinköp ett tag iallafall haha Men önskelistan på IKEA är fortfarande lång!


Antal steg: 6123
Glukosvärde 6,4. Det kan faktiskt vara så att den där insulintabletten behövs, eller hur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0