29 augusti - Välsignad av en buddist-nunna

Morgonen svepte på som vanligt förutom på en punkt. Jag startade ny blogg på Pointblog (http://tankrikt.pointblog.se/) där jag tjänar poäng för att blogga. Har varit med där förut men jag tog bort kontot när jag började jobba utomlands. Men det är ju alltid kul att få lite för att man skriver förutom den egna tillfredsställelsen att få skriva av sigl Det är ju en mikroblogg det handlar om. Sånt kan ju vara lite kul. Svep gärna förbi om du har tid och lust. Det är inte om samma saker som på den här bloggen.

Fick ett mail från mamma som hade skickat Grattis-SMS till mobilen. Gick bort och kollade men noop där fanns inget. Det är inget ovanligt egentligen. Jag har ju vidarekoppling på svenska mobilen till Happynumret och det funkar så där..



Nacho hakade på en bit till jobbet, lite som vanligt.



Det där huset jag var lite speckis på håller man på och fixar med. Man har lagt betong på sanden, lite ställningar står framför och ett fönster var öppet sedan igår. Jag undrar nyfiket vad som ska hända där.



Jag hade Flygplatsuppdrag på förmiddagen och när jag var klar med transfern till hotellen så åkte jag tillbaka till kontoret. Gick in och tog en kycklingburgare på 7/Eleven innan jag började pyssla där. Bredvid grönsaksbehållarna (man tar det man vill ha på burgaren själv nämligen) finns behållare med olika färgglada juicer - och kallt kaffe med socker och mjölk en stadig favorit hos Khun Poi på kontoret.



På kontoret skulle jag då äta min kycklingburgare som var mer än geggig. Men jag hade redan bestämt mig i butiken att jag skulle äta lugnt och metodiskt för att inte spilla ner mig. Ja, det var ju en jämrans bra ambition du. Det gick inte helt enligt planerna. För ned föll den där tomatbiten du ser, med extra majonäs på mina byxor! Och jag som skulle på hotellservice på eftermiddagen!


Och då blev det en lite fläck på brallorna i allafall...


In på toa, ta schampo på en scotch med lite vatten och gnugga

Så var det väl bara att göra ett nytt försök. Fram med papperskorgen och äta över den. Då insåg jag att det där pappret var VÄLDIGT kladdig. Skiftade snabbt som till plastpåsen jag bar hem den i.


Alternativ till haklapp? Papperskorg och framåtlutning!

På eftermiddagen blev det dags att bege sig på Hotellservice. Promenerade via tempelområdet där hundarna låg och tog sig en lur, och fortsatte längs med hvudvägen.



Passerade tuppar med blommor som annars hänger på andehusen och buddha. Jag ser de där tupparna här och där och undrar vad de har med buddhismen att göra. Det där måste jag ta reda på. Kanske är det bara att de håller på med tuppfäktning och det där ska bringa tur, inte vet jag.



Efter min hotellservice hade jag tänkt promenera runt lite men det tornade upp sig mörka moln och jag insåg att jag inte skulle hinna så långt. Så när jag kom till boxningsstadium ringde jag efter taxi, faktiskt.
När jag ändå var där så gick jag in och tog lite bilder. Vid altaret, eller vad jag ska kalla det, stod en vitklädd kvinna och kastade vatten på mannen som stod staty. Det var en buddhist-nunna som har tagit som uppgift att bringa tur till Stadium och de som tävlar där. Hon ville inte vara med på bild och det var lite synd för jag hade gärna haft henne är på min blogg... Vi stod iallafall och pratade ett tag och hon berättade om sitt liv som var lite som ett nomadliv. Hon bodde ingen speciell stans och åt mat en gång om dagen när det gavs möjlighet. Hon var hängiven att bara göra gott även mot de som inte var snälla, som hon sa. Hennes mål var att slippa återfödas en gång till.


Nae Kanum Tom står staty utanför Phetch Buntcha.

Mannen som står staty, Nae Kanum Tom, blev tillfångatagen som krigsfånge i kriget mot Burma år 1231. Han fick boxas mot en burmesisk mästare och även att han förlorade blev han prisad för sin uthållighet. Han gav nämligen aldrig upp. Han blev belönad med frigivning och kom hem som hjälte - och är sedd så än idag. Den 17 mars firar man Boxarens dag (även kallad Nationella Muay Boran-dagen) till hans ära.

Det är jättepopulärt att gå på Thai-boxning men som du vet, gillar jag inte slagsmål över huvudtaget så jag har aldrig varit där. Men du kan få en biljett från 1000 bath (upp till 8000 för en V.I.P-plats). De har matcher måndagar, onsdagar och lördagar. (På Chaweng Stadium har de matcher tisdagar, torsdagar och söndagar så de har tre dagar var för att det ska vara lika. Fredagarna har man alltså ledig dag.)



När jag hade tagit mina kort bestämde jag mig för att jag ville bjuda nunnan (Som kallade sig Phetch precis som stadium) på lunch, men jag fick se henne försvinna ut från stadium. Jag sprang och tänkte: Är det meningen så kommer jag hitta henne. Taxin kom och jag fick förklara att jag var tvungen att springa och leta efter en nunna och att han fick vända inne på gården och vänta på mig.

Ute ur stadium fick jag syn på henne och hon tittade förvånat på mig när jag kom springande, tryckte 60 bath i hennes händer och sa: "Snälla, gå och ät lite" och önskade henne en härlig dag och sprang tillbaka in på parkeringsplatsen och hoppade in i taxin och skulle åka.

Då ställde hon sig framför taxin så vi blev tvungna att stanna, taxichauffören vevade ner rutan varvid Phetch kom fram och sa väldigt bestämt att jag var tvungen att komma ut. "Jag kan inte ta emot pengar bara så där. Jag vill ge dig något tillbaka. Kom ut!" och jag öppnade lydigt dörren.
"Sätt dig ner här", sa hon och så fick jag en "Wishing Wat" en typ välsingelse/lyckönskan som ger mig ha ett bra liv och förmågan att fortsätta vara stark på min väg genom livet. När det var klart "Waiade" vi och önskade varann en trevlig dag och skiljdes åt. Det där var allt lite speciellt.

Dagens taxichaufför var fascinerade och glad över att jag kände henne, en nunna, och att jag fick en Wishing Wat där och då. Folk här är så glada över att jag blir allt mer thai :)

Jag var fortfarande upprymd när jag kom hem, värmde en matlåda och satte mig på internet innan jag gick och la mig.


Antal steg: 11384


BOBBYS HJØRNE
Bobby løb rundt på området, men kom ikke ind på besøg. Nacho kom og kastede sig foran terrassedøren og ønskede at blive kælet på maven haha


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0