28 augusti - Unik bild

På min promenad till jobbet stötte jag på en buffel med parasiter, d v s fåglar som pickade i sig insekter från dess rygg.


Common Myna (Nok Iaen på Thai) är nog den vanligaste fågeln här på Koh Samui, kanske i hela Thailand. Sjunger jättevackert och påminner mig om staren vi har i Skandinavien på kroppsbyggnaden och sättet att föra sig på - coh gillar uppenbarlig bufflar.


Polishundarna kom springande när jag kom förbi. De hoppar alldeles förskräckligt så idag sa jag ifrån bestämt vilket gjorde att sötaste av dem och mest försiktige, höll avstånd helt men den ljusa modige hakade på, fast lät bli att hoppa och det var ju bra det. Sist jag mötte dem var det väldigt blött ute och de var leriga om tassarna - och lerig var jag  också efter det mötet!
Idag regnade det också och det hade inte varit kul att åka till flygplatsen med tassavtryck på brallorna.





Nacho, som också var med, och den ljusa polishunden sprang in i skogen och jagade de stackars hönsen. Är man gatuhund så gör man sånt. De har ju ingen som kan träna dem till annat vettigt. Jag ser aldrig att man tränar ens med polisens hundar...



Lite längre ner hittade jag ett ormskinn. Det var nog från en Viper det också fast den brun/beiga varianten. Det är lite kul med de där ormarna jag ser. Johan berättade att man inte vetat om att Viper  fanns på Samui förrän jag bloggade om ormen jag hittade härom veckan! En unik bild alltså! Och nu hittade jag det här från en annan. De finns nog i ett stort antal, du!



Det var bara Khun Poi och jag som jobbade. De andra var lediga. Det är de alltid på söndagar. Det är bara vi två som jobbar helg. Jag hade dessutom jobb på flygplatsen och åkte lite emellan.

Efter jobbet var det dags för näst sista besökt på Unisense. Och jag har ju inte visat bilder från Compex så här kommer lite bilder från den behandlingen. Idag har jag förlorat exakt 10 kg sedan jag kom hit. Vistelsen i Thailand har varit bra för både min kropp och själ, måste jag säga.




Bild 1. Bältad med elektroder mot magmusklerna Bild 2. Avslappnat tillstånd... Bild 3. Spänt tillstånd och så håller det på i 20 minuter!

På hemvägen stötte jag på en massa hönor med sina kycklingar. Det är fasligt vad många kycklingkullar de får här!



Värmde en matlåda, klickade länkar, chattade och gick sedan och la mig för att kolla Harry Potter film nummer två som jag somnade ifrån!

Antal steg: 8908

BOBBYS HJØRNE
Ikke noge Bobby idag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0