24 augusti - Det betyder tur

En morgon som alla andra - förutom att jag la in bilder från Phone5 dessutom. Fortsatte ta bilder med den idag när vi åkte runt ön för mer hotellinspektioner.
En del kort är tagna först med Phone5, sen med digitalkameran. Det mest intressant att känna till är att Phone5 förstorar bilden något alldeles förskräckligt men ger små bilder...

First Bungalow


Det hade inte varit dumt att ligga vid poolen en så här solig dag


Bungalow någon?



En typ dadlar, ej ätliga


Beach villa, kan det locka?



Badstranden


Bilder tagna mot fiskebåtarna och havet vid lågvatten


Utsikt mot Chaweng

Utsiktspunkten mellan Chaweng och Lamai

Mercure fenix, Lamai

Framme vid Mercure


Stranden


De här bilderna är tagna med digitalkameran, båda två.


Big Buddha


Här får varken män eller kvinnor bära bikini, står det på skylten. Kanske man inte tänker på som man?


Big Buddha byggdes 1972 och är 12-15 meter hög (meningarna går i sär och jag har inte mätt själv) och finns vid Phra Yai templet i Bang rak.(Tagen med Phone 5)


I templet tar man en pinne och går till en mässingsklocka och ringer tre gånger. De lär betyda tur, det! Synd bara att jag inte tror på Turen utan på egen inblandning - och kanske att vissa saker är meningen att de ska hända. Men att slå på klockan kanske betyder att jag själv jobbar mot ett bra mål iallafall?! Som tack för det brukar jag lägga i en 20:a i den gula boxen, pengar som går till templet.


Phra Buddha Kodom eller Big Buddha som han kallas. Nedanför finns marknaden och jag köpte faktiskt vita byxor, vit skjorta och pärlörhängen här. Nu slipper jag åka till Fisherman för att göra det!

Wat plai Laem

I
Choeng Mon finns statyn där Buddha personifierar Chao Mae Kuan Im (även känd som Avalokiteśvara) med 18 armar. Byggd 2004 och står i en helig sjö med fiskar som gärna blir matade.


Var ju tvungen att passa på att önska något nytt när jag matade fiskarna (kostar 10 bath). Det "ska" man göra! Båda bilderna är tagna med digitalkameran här ovan

Fisherman Village (Bara bilder tagna med digitalkameran)

Gillar träbryggan ut till träbåten


En katt låg och slappade på en restaurang på första parkett. Själv satte jag mig på stranden där det fläktade lite - i uniform som vanligt. Det är så det är att jobba på semesterdestinationer där andra kliver omkring i shorts, linnen och solklänningar. Själv är man minsann inte på semester. Inte lustigt att man bara är beige, va?
Innan vi åkte därirån hade jag köpt ett nytt hårband. Säljaren begärde först ha 120 bath/styck (!!!) men gick ner till 50 bath och bara för det så blev det bara ett i blå batik. Det finns inte hemma. Men de andra köper jag för 40 bath i Chaweng...

Muang Villa
(Också tagna med digitalkameran enbart)

Tuk-tuk står som prydnad i det som ska komma att bli 5-stjärnig restaurang med scenuppträdanden



Alla rum/sviter är som jättestora lägenheter. Minsta är 60 kvm. De längst ner och på tredje våningen har egen pool precis utanför. De högst upp ligger på 160kvm. Walk in price? Till det fascila priset utav 20.000 bath per natt. Fast jut nu har en kampanj så du betalar bara 15.000, ett klipp!


Utsikt från en av yoga-plattformarna och sen en bild från deras grott-Spa. Efter rundvandringen blev bjudna på lunch i deras restaurang. En trevlig avrudning på dagen.


Utanför varje uppgång står en kruka med vatten och en skopa. Till för fötterna så man inte går in smutsig. Lanternorna tänds på kvällen och ger en mysig belysning på området.


Centara

Blommorna utanför Centaras infart. Bild t vä: Phone 5 Bild där färgen på blommorna stämmer ganska bra med verkligheten. T hö: Digitalkameran - avbildar det gröna klart bättre. Ingen av kamerorna är direkt imponerande alltså...


Var tvungen att ta kort på gullrankan också, som är i en något annan dimension än de vi har där hemma...

Så var man hemma, mätt och belåten och iallafall ganska nöjd med vad som presenterats under de två dagar som Malene varit här. Det är ju alltid så att man hade velat visa och berätta mer.

Antal steg: 15129


BOBBYS HJØRNE
Så han ikke idag


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0