21 augusti - Fyra veckor kvar

Idag när jag passerade nya restaurangen Sabeinglae insåg jag att jag har passerat ett Durianträd i mer än fyra månders tid utan att ha vetat om det.  En massa frukt hänger det där nu! (stavas ibland även Dorian)


Durian - som nog en del skulle jämföra med dansk ost - god men luktar illa. Det finns till och med förbud att inneha dylik frukt på en del ställen. (http://en.wikipedia.org/wiki/Durian)

Flygplatsdag - förmiddag med ankomst och kväll med avresa. Däremellan jobbade jag på kontoret och gjorde klart för mitt danska besök tisdag- onsdag (bara ett hotell jag saknar svar ifrån nu) och förberedde plastmappar med material till tjugo inspirationsföreläsningar/möten.

Jag tog långlunch eftersom det skulle bli en lång dag och passade på att gå till Unisense. Fyra gånger kvar efter idag.
Jag hann också snabbt gå in på Tesco Lotus för at kolla mobiler igen. Insåg att den jag hade hittat på nätet inte fanns, men den för 500 spänn är fortfarande ett bra alternativ. De ville däremot inte sälja den till mig idag utan tyckte jag skulle komma ner med mitt svenska SIM-kort för att verkligen se att telefonen funkar med det. Det är en bra grej här nere, att man får testa grejer i affären innan man köper. Å andra sidan finns enbart RH-garanti (Runt Hörnet). Men nog lockar det att köpa en telefon för två SIM-kort. Som det är nu har jag två mobiler, en för det svenska och en för det landet jag befinner mig i.

På ankomstflygplatsen stod återigen representanten från Pegasus och jag börjar förstå att ryssarna har kommit för att stanna på Samui. Nu finns nämligen en restaurangförteckning på ryska.



Idag är det fyra veckor till hemfärd. I början av min karriär fick jag nästan lite panik vid den här tiden när jag tänkte på allt jag inte hunnit med att se/göra på destinationen. Men eftersom jag gillar listor och att pricka av, har jag faktiskt hunnit med i stort sett allt jag velat göra här.

Det enda jag har kvar här nu som har Prio Ett är att gå tillbaka till Fisherman Village och äta en god bit barracuda och/eller haj samt köpa vita byxor och vit skjorta. De har ganska bra med sånt där.

Efter det står det jag önskar göra men som inte har någon direkt prioritet. Saker som att
  • låta göra ett par örhängen av mina pärlor som jag går omkring och bär på.
  • äta krokodilstek Big Horn - och kanske en buffelstek på Tre troll.
  • åka till Akvariet fast jag planerar egentligen att gå på det i Siam, Bangkok...
  • ta en brunch och sola/bada på Nikki Beach - om jag kan vara ledig en söndag och det är fint väder. Det har ju varit lite väl molnigt/regnigt för min smak senaste månaden och jag kan leva utan att ha varit på Nikki Beach hur flashigt det än är.


Antal steg: 9883

BOBBYS HJØRNE
Ingen Bobby var ude og løpe rundt. Savner lille Bobby Bebis...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0