2 augusti - En idé tar form och en lägenhet dyker upp

(Skrev juli först och fick en kommentar om detta och ändrade således genast datum!)

Morgonen startade med att jag fick se Nacho och Bobby springa omkring och leka på området. Det var busigt på hög nivå och kul att iaktta. Leken slutade med att Bobby kastade sig i poolen och Nacho kom in, hårt flämtande och la sig under en av stolarna som är en av hennes favoritplatser.



Testade att ligga i solstolen en stund men jag har nog tröttnat på att ligga och sola (eh, var det jag som skrev det???) Det är lite för långtråkigt, alltså. Det händer ju inte särskilt mycket... Istället satte jag mig med datorn i knät.

Du vet, jag får ju ofta idéer och ibland får jag medge är det ganska krävande att att vara framtidstänkare och problemlösare (alltså, visionär). Hjärnan vilar liksom aldrig utan idéerna flyger omkring där i luften dygnet runt och landar (ganska ofta) inne i huvudet på undertecknad. Det är en slags daglig ofrivillig brainstorming, kan man säga.

En del idéer försvinner tämligen fort när jag inser att det där går nog inte att genomföra. Men andra blir kvar och de skriver jag upp. Ibland stannar de emellertid som en pappersprodukt vilket gör att jag kanske slänger idén i papperskorgen till slut.
Fast ibland kan jag inte släppa taget utan måste jobba lite mer med den. Då kommer Projekt Mind Map. Detta är vad jag ägnade mig åt i solstolen idag.

Häromdagen poppade en affärsidé upp. Egentligen är både idé och produkt från Graube Wellnesstiden, men då såg idén lite annorlunda ut. Den varianten är inte längre genomförbar eftersom mitt liv ser annorlunda ut. Men redan då insåg jag att med de där produkterna kunde jag inte bara sparar pengar åt mig själv, utan även spara andras! Och vem gillar inte att spara pengar?

Varför jobbar jag med en affärsidé nu då? Har inte jag jobb?
Jo, men fattigdom, eller risken för fattigdom, lockar alltid fram min kreativa sida lite extra. Och från och med 19 september 2011 kommer jag ju inte ha någon fast inkomst! Då blir det frilansuppdrag som gäller och det vet man ju aldrig hur många det blir. Dessutom vill jag ha något meningsfullt att sysselsätta mig med när jag inte är ute på uppdrag. Jag kan ju inte bara trampa runt på Per, mamma, barn och barnbarn. Sånt är inte sunt!

Först hade jag tänkt söka någon timanställning men jag slog det ur hågen eftersom jag kom ihåg hur det var... Även om jag ville ha någon på timme (och jag talar av min erfarenhet som rekryterare) ville jag helst ha EN person som timvikarie - en som kunde vara tillgänglig när jag behövde extra personal. En sådan person kan ju inte jag vara. Mitt nya nya liv lär inte fungera så, inser jag.
Alltså får jag ta tag i saken själv och hitta på något som jag dessutom finner roligt och givande. Därav funderingar runt min idé.

Jag började med att bestämma mig för att den var genomförbar. Därefter var det "bara" att...
  1. se till att få ett godkännande från leverantören jag vill jobba med (kvalitet till bra pris. I LIKE)
  2. bygga en trevlig sida för min idé på http://www.mariagraube.se (just den sidan publiceras när allt är klart)
  3. låta några läsa det jag skrivit på sidan jag beskrev i punkt 2, och få reflektioner
  4. göra prisundersökning
  5. göra priskalkyl och därefter prislistor
  6. åta göra fyrsidiga visitkort - har ju två ben att stå på så varför inte samla dem?
  7. köpa in demoprodukter
  8. hitta en lokal som kan ta emot speciellt inbjudna för min lilla Kick Off
  9. skaffa FA-skattesedeln och förankra att Anne tar hand om min bokföring
  10. börja jobba med verksamheten

Punkt 1-5 blev klart idag.
Punkt 6 har jag börjat med
Punkt 7 går ju fort eftersom jag har gjort prislistan klar och vet vilket fokus jag vill ha
Punkt 8 har jag en idé om och ska bara ha den förankrad (tips emottages dock tacksamt fortfarande)
Punkt 9 fixas via nätet
Punkt 10 kanske redan i september men målet är i oktober

På eftermiddagen fick jag ett mail från Akelius om ett lägenhetserbjudande jag inte kunde låta bli att skicka intresseanmälan för. En lite etta i Duvkullen på 18,5 med kokskåp och balkong, precis som jag vill ha. Nu är det nog inte bara jag som vill ha den och med min inkomst på 130 000 om året kan det nog bli lite kärvt i konkurrensen, eller vad tror du?
Jag hade ju inte tänkt skaffa boende initialt MEN jag motiverar det med att jag skulle kunna utgå från den i min verksamhet också! Jag är ganska bra på att motivera varför jag ska göra eller köpa grejer, förstår du. Sen är det inte säkert att min övertygelse alltid är helt smart, va.

Antal steg: Kanske...1500

BOBBYS HJØRNE
Der var kraftig regn om aftenen. Bobby syntes det var passende at banke på, komme ind og skjåk af vandet inde hos mig. Nacho var inde, da begyndte det at regne og var virkelig afslappet under bordet i aften.


Kommentarer
Postat av: Millan

Varför det känns bekant ? Jag vet inte? Du har säkert sagt det? :p

Jag vet att det var ett par som sa något liknande när Elton var bebis, men det är väl först nu som jag lever efter mottot så att säga.

2011-08-03 @ 07:06:46
URL: http://mammami.se
Postat av: Messersmith--

2 Juli??

2011-08-03 @ 15:09:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0