16 augusti - Oxfilé! Oxfilé?

Det byggs och byggs utanför området och så här långt har man kommit med Johans bygge idag!

 


På väg till jobbet stötte jag på den här snabbringlande, något aggressiva giftormen som väster omkring i regnskogen där jag bor. Ett bett med båda huggtänderna från en vuxen orm – och det var nog den här för den var nog nästan en meter lång - innebär garanterat mindre önskvärda konsekvenser även om man kanske inte dör.

Men de är nattdjur så det är inte så troligt att jag stöter på en. Och de äter helst grodor, fåglar och gnagare - inte människor. Den här är, som du ser en rödbrun men de kommer även i grå-brunt med svarta fläckar på ryggen, grå/gråbrun med grönaktiga fläckar. Och det finns garanterat fler av dessa där ute. De lägger 13-17 ägg som blir små nya giftormar varje gång...

 

Vetenskapligt namn Trimeresurus wiroti, engelska namnet är Wirots Palm Viper och är en art av huggorm. Just den på bilden var väldigt död (överkörd) när jag träffade på den vid buffelstadium.

På kontoret var det dags för bokföring. Och nog fick jag ihop det minsann. Och när man lyckas med något man tycker är svårt är vinsten lite extra stor, eller hur! Det skulle firas med en bit oxfilé!

 

Ingredienser till middagen inhandlades på Tesco tillsammans med lite annat som jag tyckte jag behövde. När jag kom hem möttes jag av en sopborste på altanen. De två plaststolarna kom dig igår redan. (Ja, grannarna har åkt härifrån nu).

 

 

Vattendunkarna ställdes vid fläkten, Nacho kom in och la sig och datorn kopplades in.

 

 

...och jag började laga min mat. Stekte champinjoner med lök... råstekte potatis... och min oxfilébit kryddades och lades i stekpannan. Fick den perfekta stekytan så upp med den på skärbrädet för att skära köttet i skivor. Då upptäckte jag att kniven inte vill skära. Köttet var JÄTTEsegt! Var det där verkligen oxfilé? Näe, det var det nog definitivt inte! Det var säkerligen något slags kok-kött som legat på den platsen idag! Så går det när man inte kan läsa Thai.

Middagen blev därför något vegetarisk. Köttet la jag i vatten så det fick koka någon timme. Får väl se om det räcker. Testade inte innan det hamnade i en låda i kylen.

 

 

Antal steg: 7059

 

BOBBYS HJØRNE

Så han ikke idag. Tror han var med svenskerne i huset lidt væck fra Sweden village og fikk mad. Han vet hvor han skal gå!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0