3 april - Hazaaaaard!

Jonzon och jag gick på morgonpromenad vid sex och efter frukosten blev det Top model. Ja här blir det inte mycket svenskt tv-tittande. Programmen som går här i huset är inget för mig direkt. Jag har sett ett helt program här och det var igår: svenska versionen av "Are you smarter than a 5th grader" som är lite kul (kanske för att jag kan svara på de flesta frågor haha)

Vid halv nio var det dags! Att förbereda söndaglunchen, alltså. Per och Jonzon gick ut och räfsade medan jag skalade fast potatis och sötpotatis samt en morot (som jag bestämde i sista stund ska få vara med i moset). Fetaoströran med vit- och rödlök gjorde jag också så den kunde "stå till sig". Lammkotletterna flyttades från kylskåpet till bänken för att få rumstemperatur. Sedan var det bara att vänta tre och en  halv timme tills själva tillagningen kunde ske.

..

Surfade in på Buzzador.com för att se om jag kommit med i någon kampanj. Men jag gick ju med nyss så det kanske dröjer ett tag, antar jag. Synd för jag gillar sånt som är gratis...
Ursäkta? Aha, vet du inte vad en buzzador är? Klicka på länken så får du veta mer. Man testar olika saker som man får hemskickat g.r.a.t.i.s - ja kanske inte en bil, då), berättar för sina vänner som du delar ut proverna till och rapporterar sedan vad de tycker. Milla är med där och hon fick senast smoothies för barn (läs mer på bloggen "BUZZADOR; Smoothie" på http://www.mammami.se/)

Sen fick jag en idé. Min vingkollega Kattis tycker det är förskräckligt att folk i min ålder har flätor. Detta innebar att jag gjorde flätor på mig idag. Och vad säger ni?



Ska folk i 50-årsåldern enbart hålla sig till kortklippta frisyrer (det får jag höra ibland "Maria, att ha långt hår drar ner ditt ansikte (vilket ska tolkas som att man ser rynkorna mer antar jag)?
Och ska man färga håret för att dölja gråa hårstrån? Ja, om man ska gå på reklamen. Själv slutade jag färga när mina första hårstrån såg sin dag och nu har de ju blivit en typ tio mitt på skallen. Förresten så trodde jag att grått hår kom vid tinningarna först. Det stämmer inte alls på mig. De sitter mitt på skallen. Hur ska man tolka det? Att jag använder hjärnan och tänker mer än andra? haha ja inte vet jag!

Pressade i mig de sista, intetsägande och papperssmakande ostbågarna med Less Fat och konstaterade att de kommer jag aldrig mer köpa. Ska man äta något onyttigt ska det väl ändå smaka gott, va?

.

De står jättebra kvar i hyllan och jag går härmed tillbaka till ostbollemissbruket sista dagarna i Sverige. Fast jag tycker nog att missbruket har blivit lite bättre. Det blir bara TVÅ påsar i veckan. En förbättring om jag får säga det själv. Kanske jag kommer ur ostbolleträsket så småningom ändå...
Å andra sidan  har jag enbart rökt tre cigaretter sedan jag landade på Arlanda den 18 mars. Det får man väl ändå säga är ganska okej, va?

Satt med mina guidevisitkort, engelska CV:n och hemsida fram till det var dags att laga lunchen. Väldigt oklokt att starta med sådant projekt så snart inför matlagning och hazard men får man ett ryck så får man ett ryck. Hoppas andan faller på riktigt snart så jag får att klart i början av veckan.

Idag serverades vitlöks- och rosmarin marinerad lammkotlett, grovstött potatismos med sötpotatis och morot serverat med fetaoströra, kalamataoliver och körsbärstomater. Trots marinerat över natten var det inte särskilt mycket smakt på köttet, tyckte jag. Det var lite trist...



Lagom till det var dags att åka till Hazarden hos Anette M började det regna. Hur kul var väl detta?? Kanske träning inför vad som komma skall på Koh Samui???



Gun sammanstrålade med mig hemma i Rappet medan det var upphämtning av svärmor Berit och mamma Marianne hemma hos dem. Därefter åkte vi till Vidingsjö motionscentrum och mötte Tina och Anna. Sedan startade ett litet äventyr med sightseeing på Aftongatan. Jag måste säga att skyltningen där lämnar övrigt att önska. Visserligen hade Anette M sagt: "Ring när du är på väg så kommer jag ut och möter er" men inte hade jag trott det var svårt. Men, som sagt, vi har sett hela Aftongatan nu!

En mycket stolt Annette S ville gärna vara med på bild. Hon kunde, för första gången på ett och ett halvt år, komma i sina röda byxor! Bra jobbat, tycker jag, och värt en applåd *klapp, klapp, klapp, klapp, klapp*

.

Den första som fick tre paket idag, var samme person som i dem röda brallorna. Sen kom den ene efter den andre som på ett pärlband: Anna, Tina, jag, Anette M, Berit, Marianne (mamma). Missade att ta ett kort på Gun, tyvärr. Vet inte varför eftersom hon är en av de färgstarkaste personer jag känner... Har jag blivit färgblind kanske?

.
Anette är ute ur leken snabbast, därefter kom Anna.

.
Tina kom inte lång efter och jag som klagat över alla tvåor satt också snart med mina paket.

.
Jämrans suddiga bilder på Anette och Berit. Det gick lite fort med fotograferandet där...


Mamma var sist ut och fick ta paketen som var över till slut haha.... och här skulle fotot på Gun vara då!

I pausen blev det, förutom ost och kex, en massa prat och toalettköande.

.
Fr vä Anette M, Berit, Marianne, Anette, Anna, Gun

Till slut var det bara två som inte ville sluta prata, Anette M och mamma. De måste ha diskuterat något väldigt viktigt. Vi andra var däremot redo med tärningen och att sno paket!



Eftermiddagens kamp gällde, som jag upplevde det, vinflaskan med Mauro (och den snodde jag!). Marika Kings bok (snodd av Berit), strumpor (tror jag Anette M tog till slut) och 2 havssalt- respektive mintchokladkakor (som Gun tog för att bjuda grannen på - som inte gillade mörk choklad haha Hon själv har slutat med fikabröd och godis och förlorat 10 kg och snart fått bort sin diabetes. Det ni!



Som vanligt var det en trevlig eftermiddag och jag tror jag vågar säg att vi alla ser fram emot höstens Hazard som nog kommer bli på ett Tema som jag ska komma på!

Hämtade upp Milla på vägen hem. Hon skulle sova över i Rappet eftersom vi skulle upp så tidigt och åka till Ullared, ett äventyr som vi så klart ser fram emot!

Antal steg: 6977

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0