25 apr - Sawadee Samui

Dag för utflykt. Idag med en massa tyskar. Fick frågan om det gick bra att jag följde med dem och, varför inte? Pratar inte tyska så ofta men det skulle nog gå bra, tänkte jag.

Men dagen började med frukost. Facebook, blogg och hundarna. De kom springande vid sexhugget och ville in men bara busade en halv minut och sprang ut igen.



.

Jag har ju inte visat hur jag bor tillfälligtvis. Jag ska inte bo kvar i den här lägenheten utan flytta till mindre men den renoveras just nu. Men varför inte visa dig hur jag har det  just nu, tänkte jag.


Köksdelen med keramikhällspis, ugn, kyl, frys, bra med förvaring samt köksbord med fyra stolar som  jag aldrig sitter på. Jag sitter alltid i soffan.


Vardagsrumsdelen med hörnsoffa, bord, TV. Du ser datorn på soffbordet. Det är där jag alltid sitter och bloggar, i ena hörnet av soffan precis som vanligt alltså! Jag har liksom bara skiftat soffa och miljö haha



Sovrummet jag använder är det minsta av dem. Det andra har jag stängt. Varför ha fler rum än man har bruk för? Jag ser fram emot att flytta ner till den mindre lägenheten (35 m2). Den här är onödigt stor för mig (65 m2)!


Badrummet med duschkabin. Klänningen du ser lite av som hänger där är min morgonrock här. En typ djellaba i bomull inköpt på Tesco här. På bilden har du vågen till vänster om toalettstolen. Har väl kanske förlorat något kilo i skrivande stund.


Och du ska väl få se sovrummet jag inte använder. Det vätter mot poolen och de andra lägenheterna på gården.

Jag hade två hundar med mig en bit mot jobbet idag. De trodde vi skulle gå en promenad upp i bergen och blev lite förvånade när jag svängde höger istället för vänster. Där bor nämligen ett par hundar som Bobby inte helt kommer överens med. De valde att springa hemåt igen när de märkte att jag inte gick åt "rätt" håll.



Hundgängen lyst med sin frånvaro idag. Kanske för att klockan var mer än den var igår, inte vet jag. Men ingen sprang och jagade mig, morrandes. Istället hittade jag en massa höns både här och där.



Utlfykten idag var med minibuss och den var med schweizare. Men eftersom jag förstår och pratar tyska blev det inget som helst problem. Den här turen är för de som vill veta något, till skillnad mot jeepsafari där man bara ser ställena. Eftersom jag redan sett det mesta på turen fick jag möjlighet att ta lite andra typer av kort så här kommer de!

BIG BUHDDA TEMPEL

.
Statyn och kommersen runt.

.
Restaurangen vid parkeringen med havsutsikt.

.
Lite bilder från omgivningarna

UTSIKTSPUNKTEN  MOT CHAWENG

.
.

.

MORFAR OCH MORMOR

,

APAN OCH KOKOSNÖTTERNA



Muslimska byn med fiskare ligger bakom kon. Du ser ett minaret sticka upp.


MUMIFIERADE MUNKEN


..
Heliga blommor: Det stora blommorna är nog någon typ av Olenader har jag fått för mig. Den lilla kommer jag inte ihåg vad den hette men den är också helig och doftar.
Nedan: Lotusblomma


.


,

MUANG WATERFALL 1
Idag besökte vi det andra vattenfallet på ön (det finns tre som är värda namnet). Till skillnad mot det andra är det mer försäljning här, och man kunde få ett varv på elefant om man ville.



.
Saker tillverkade av kokosnötter och själva palmen.

.


Den här något fula rackaren är det som gör typ höga syrseljud på dagarna. Har inte sett den levande dock.

NATHONG
Jag gillade öns huvudstad faktiskt. Många tycker den är tråkig. Men faktum är att västra sidan är vackrare och skulle jag bo på Koh Samui så tror jag att det skulle bli där... Synd bara att stranden är tråkig. Men det är kanske bara att ta på sig badskor?!.

.
Gamla biografen som idag är butiker i istället.


Här åt jag lunch. Det finns ett ställe som ligger lite mer till höger på gatan. Det är större och kan också rekommenderas om man är fler. Det här är ett litet ställe.


Två olika typer av taxi. Den luftkonditionerade bekväma och "Songtao", ombyggd jeep med träbänkar. De kostar ungefär lika mycket att åka med.



.
Stränderna på västra sidan

Blev avsläpp vid kontoret, svarade på några mail och gav mig sedan ut på promenad mot ett hotell där jag skulle undersöka ett bygge som pågår. Det här är lite från min promenix som blev oplanerat lång!



Tog huvudgatan fram idag. Tyckte jag hade kollat på kartan och räknat ut vilken väg jag skulle ta ner till vänster så småningom.


.

Efter att ha passerat posten kändes det bra att gå ner. Och jag gick... och jag gick... och jag gick - tills vägen tog slut. En tysk dam på moped förklarade för mig att det inte fanns någon väg ner till Chaweng Road därifrån. Men jag kunde komma till, som jag förstod, den rätta vägen, ner mot den vägen om jag gick in mellan några hus. Och så fick det bli. Jag förväntade mig en ilsken hund i vilket ögonblick som helst men det blev en ganska trevlig promenad i bostadsområdet!

.

Och ut kom jag så småningom. Passerade marknaden där thailändarna går och köper ingredienser för matlagning - billigare än Tesco. Dit ämnar jag så klart gå och handla - när jag har bil. Jag kommer nämligen få en liten bil är det tänkt.
Det är med skräckblandad förtjusning att bli med bil här. Har aldrig i mitt snart 49-åriga liv kört i vänstertrafik så det blir övningskörning och träning på "fel" tänk i korsningar inom kort. Jag kommer så klart vara osäker i början men det är väl som med mina progressiva glasögon. Man sa till mig att det kunde dröja tre veckor innan jag vande mig. Det tog tre dagar! Det är nog en fråga om vilja, helt enkelt! Och jag vill verkligen ha en bil. Det är tjatigt och långsamt att gå överallt. Av en åttatimmars arbetsdag går jag fyra... Tid är verkligen pengar!



Gick förbi Thaiboxningsstadium. Det är matcher flera dagar i veckan med huvudattraktioner varje lördag. Personligen tycker jag sporten är läskig. Gillar inga sporter där man ska puckla på varandra. Folk får säga vad det vill (att det är bättre att de slåss under kontrollerade former än ute i det "vilda".), jag ser ingen nytta med att slåss överhuvudtaget, nämligen.
Sporten är oerhört poppis iallafall och det går matcher på tv-apparaterna och det tjoas och hejas.



Passerade även polisstationen på lite avstånd.



Sen hittade jag en genväg som jag tyckte jag kände igen. Där gick jag in och kom några minuter senare fram till vägen jag skulle till från första början, Chaweng Road.

.

Gick förbi skräddaren, Trend, så nu vet du vart då ska gå om du vill ha bra kvalitet och jämrans bra service. De kommer och hämtar och lämnar dig på hotellet om du vill till och med!



Kom till slut till mitt slutmål, framförde mitt ärende och skulle så ta mig hemåt. Den här gången tog jag inte fel avtagsväg till höger - jag missade den haha. Så där gick jag och upptäckte att jag långt senare hamnat vid vårt sista hotell på gatan, First Bungalow.

.

Det var ju bara att fortsätta gå upp mot huvudvägen. Den här gången var det bara en väg att gå och svårt att gå fel! Passerade detta blå-gula andehus. Lite fint, tyckte jag!



Jag såg till slut huvudvägen och gladde mig!



Svängde höger och gick mot avtagsvägen mot mitt hem. Passerade Bangkok Airways och Bangkok hospital (de ligger bredvid varandra).

.

Hade i början planer på att gå och träna på gym. Det har jag faktiskt slagit ur hågen lite grann. Jag får motion så det räcker som det är nu. Det här World Gym är det dessutom ganska mycket folk som går så det är lite för trångt för min smak. Det ligger ett bättre utanför Chaweng men dit kan jag inte gå. Det är för långt.

.

När jag passerade den kinesiska butiken kände jag igen mig. Det var här jag skulle svängt ner när jag gick fel til Chaweng road. Men min plan var ju att försöka ta en genväg och det vet du ju hur det gick med den saken.



Nu började det skymma. När jag såg skylten med Tre Kronor (företaget som äger mitt boende) tänkte jag "Så bra! Där har vi den andra vägen upp till huset." och jag tog av och började gå uppåt.



Vy på väg på Ringvägen på väg upp mot Tre Kronors real estate


Ännu en gång denna dag började jag gå... och jag gick... och jag gick... och jag gick. Så tog den asfalterade vägen slut och det blev sand... och jag gick, och jag gick, och  jag gick... Men jag såg ju skyltar hela vägen? Det måste ju vara rätt då!

Det började bli allt mer skymning. Klockan var väl runt halv sju.

.


När jag hade bergsbestigit nästan ända upp till toppen kom jag fram - till Scandianavia Village!!! Men var i hela friden hade jag hamnat. Jag var nu mitt ute i djungeln, klockan började närma sig sju och jag skulle ju inte ut och gå på småvägarna efter mörkrets inbrott, var det sagt.
Det var bara en sak att göra - Jag ringde ägaren, Johan.
"Hej! Jag tror jag har gått vilse, sa jag. Jag befinner mig på Scandinavian Village men hur kommer jag till min lägenhet härifrån?"
"Ja, då har du gått ganska fel, hörde jag Johan svara. Du kommer inte hem den vägen. Du måste gå tillbaka till huvudvägen igen..."
"Åh, neeeej, det orkar jag inte. Vet du någon taxichaufför som vet var jag befinner mig någonstans???"
"Ja, ring taxichauffören du ringde igår. Han vet!"

Men fattar ni hur det är. Tre gånger idag har jag gått fel! Men det är en mening med allt. Nu känner jag till mer om Chaweng än jag gjorde i morse!

Och medan jag väntade passade jag på att knäppa några kort så du vet var jag var i djungeln. Jag är ganska övertygad om att jag inte kommer tillbaka dit någon mer gång...

.
.

Och Mr Sari kom ännu en gång och hämtade mig!  Vad glad jag är att jag har hans telefonnummer!
Jag var oerhört tacksam när han kom uppför backen. Och jag var även tacksam att jag valt gympaskor och inte sandalerna idag.

.


BOBBYS HJØRNE

Jeg havde to hunde ved siden af mig, når jeg spiste middag. De fik en lille tallerken hver og var lykkelig som hvalpe bagefter!

..


Antal steg: 30 772 (!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0