22 apr - Alldeles ensam!

Ja, det är ju så klart inte helt sant. Men jag är ensam representant för Apollo och Kuoni Scandinavia nu. Känns märkligt! Upplever inte att jag kan allt och jag vill kunna allt för att trivas. Men det ska nog ordna sig inom kort.

Jeena och Fred kom med ett lass DVDfilmer och hundmat till Bobby ifall han skulle komma hit och vara hungrig. Egentligen är han lite mer permanent överlämnad till en annan som bor här.
Samtidigt fick jag servicetelefonen - och vågen! De hade tagit hem den för att väga bagaget men nu får jag låna den. Placerade den i badrummet, ställde mig på den och nu har jag en startvikt på den ifall jag vill se kilona (77 kg).

.

På morgonen var jag inne på mina bankkonton och kikade lite. Upptäckte att jag nollat lönekrediten på Icabanken med råge och satte därför in överskottet på Fakturakontot istället. Himla trevligt och där samlade jag några vuxenpoäng till.

Promenerade till kontoret straxt efter halv nio och satt sedan där typ resten av dagen. Gick igenom lite grejer, svara och ställde frågor på mailen, redigerade och skrev ut nya upplevelseprogram, gjorde veckoekonomin och pratade med Fredrik i Bangkok.

Vi sitter på tredje våningen och trappan är riktigt brant. Bra träning för fotleden som bröts kan jag berätta!

Jag lämnade kontoret kl 15.05 (tiden bara rann iväg). Med tiden i mobilen och antalet steg redan tagna promenerade jag nu i ångbastun ner mot huvudgata i Chaweng. Stegräknaren stod på 4931. Det är så långt det är mellan hemmet och kontoret - om man inte stannar och fotograferar på vägen.

Bananer och ananas, nyskördat redo för att skäras upp och säljas.

Det finns två marknader på vägen där man kan äta. Den första du kommer till är den med menyer där bland annat Abbas har sin restaurang. Men jag bara vinkade och passerade honom eftersom jag hade planer på att äta där vi åt en annan dag och där jag missade att ta kort.
Där var jag kl 15.35 och 8119 steg senare (men det är inte långt mellan de här marknaderna om du undrar). Pekade på en maträtt med curry och fläsk och satte mig, svettig och troligtvis något mindre gott luktande vid ett av borden redan där. Att jag svettades så jag fick ta upp min handduk för att torka mig hela tiden var både på grund av eftersvettning av promenaden men så klart även av maten jag åt.

Fundering: Om jag ska gå till hotellen lär det bli en prövning - för gästerna. Jag har ju inga problem med att gå, inte ens i ångbastun. Det är bara att se till att dricka riktligt med vatten och det har jag ju redan för vana... Men man kanske inte gör ett professionellt intryck när svetten rinner till och med på benen?

.
Lunch på marknaden på samma ställe där jag missade att fota förra gången!

Jag lämnade restaurangen 16.05 och gick ner till huvudgatan, där jag var kl 16.11. Första hotellet jag möter är Muang Samui och passerade senare Chaba Samui. Det kanske inte låter så mycket men de sista åt det hållet, Centara och Chaweng Cove, ligger nära där jag avslutade min promenad - hos skräddaren! (First Bungalow ligger däremot ytterligare en bit bort.)


Första hotellet jag kommer till när jag svänger vänster in på huvudgatan i Chaweng om jag kommer från kontoret är Muang Samui.


.
Gick in och handlade på Tops, Det blev Minibel (släkt med Babybel som jag äter som godis om det finns) och en flaska vatten. Där var jag kl 16.30 efter 10376 steg.


Tog inte kort på Saver när jag var och fotade mig men här har ni det. Och samtidigt till vänster ser du ett stånd  på hjul som antingen säljer mat eller frukt. Såg inte vilket.

I närheten av Tops ligger Bikram Yoga. Smet in och tog lite tider och priser. Där ligger också Dr Fish, ett fiskspa (små fiskar som äter upp död hud på din kropp) men jag hittade ett annat ställe där thailändarna satt, ett stycke ner på gatan. Missade att ta kort på omgivningarna men jag tror jag hittar tillbaka. Till Bikram kom jag 16.43 efter 10594 steg.

Passerade även ett Friends lite senare (det finns många här i den kedjan!) och jag har för mig att efter det kom det där enklare fiskspa't som jag planerar att besöka.


Ska gå till Friends för Thaimassage någon dag. De har utbildade massörer... det har inte alla utan de är självlärda eller kör på känn, typ. Lite vanskligt, eller hur?!

Hos skräddaren beställde jag en kritstrecksrandig kjol i kashmir och en benvit sidenblus att ha till. Det gick kanske lite fort, den beställningen haha Men det är så himla varmt här och jag ville ha lätta, svala material och man går inte i shorts här. Det är inte proffsigt när man jobbar och är kvinna - och vem vill inte vara ansedd som proffs?
Det blir nog jättesnyggt, är jag övertygad om. Och kommer nog passa mina sandaler som går i samma ton (blå/grå). Ska se om jag kan hitta några badshorts att ha under för att slippa slita på låren. (Jag ville att han skulle göra en byxkjol men det förstod han inte helt vad det var för något utan ville ha något att titta på - och det har jag ju inte.)

När jag kom dit hade jag så gått 11275 steg och klockan var 16.56. Då hade jag varit ute från kontoret i nästan två timmar. När jag kom hem och tittade på kartan hade jag nog inte gått den närmaste vägen direkt. Men det var heller inte meningen. Jag måste stega för att kunna planera mitt liv här nere.

När säljaren (som kommer från Burma, något som är vanligt bland butikerna här) fick höra att jag gick frågade han om jag ville ha skjuts hem (han bor nästan där jag bor visade det sig) och klockan var ju mycket, solen höll på att gå ner och jag skulle ju inte gå hem när det är mörkt var det ju sagt. Därför sa jag Ja! Och blev så hemskjutsad, utan hjälm, på hans scooter. En märklig upplevelse för en biker som alltid har fullt säkerhetsställ på sig och integralhjälm när man kör tvåhjuling med motor! Men han körde vant på gatorna och hem kom jag.

Jag värmde ris och köttfärs som jag köpte färdigt igår, bloggade lite, svarade på mail och chattade på FB innan jag vände mot sovrummet!


Mätte förresten mitt blodsocker idag och ifall jag glömmer siffrorna så noterar jag dem även om bloggen de dagar jag mäter..
Blodsocker före frukost (06.15): 9,7
Blodsocker mitt på dagen före lunch (11.05): 7,4
Blodsocker på kvällen före middag: Alltså de missade jag att ta. Det var lite mycket runtomkring just då... Får börja om en annan dag, helt enkelt.

Antal steg: 13418 och skoskav av sandalerna i värmen och där sand/sten kommer in obehindrat


Nu när Jeena har åkt så har jag blivit lite plastmamma till Bobby och Nacho. Jag har lovat att uppdatera varje dag och eftersom Jeena är dansk och jag gärna tränar min danska så kommer det här avsnittet alltid vara på danska (ja, så gott jag kan då).


BOBBYS HJØRNE
Så, Jeena då starter vi! Bobby og Nacho ventede på gaden, da jeg kom hjem i kveld. De fulgte mig hjem og forventede noget mad, tror jeg. Bobby var klar til High Five fra starten haha

Han er en smule rastløs og springer rundt på området. Men han kommer når jeg kalder ham, så han kan nogle kærlighed fra sin plastik-mor
.
Nacho lugter så slemt som før, bare du ved. Men det er en glæde at røre en nyvasket Bobby haha.
Vil opdatere igen i morgen, hvis jeg møder dem efter MarineParken!



.
.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0