14 apr - Hej då Skandinavien - Hej Asien!

Packade det sista och blev hämtad av Milla 07.10 och skjutsad till Resecentrum. Väskan var då prydd med taggen från Ullared och "bältet" från Charlotte. Från Resecentrum skulle Swebus ta mig till Arlanda med ett byte på Stockholms central.

.

När första bussen kom - som det stod Bus4 you på - vet jag inte hur många gäster som klev fram med sina Swebus biljetter och ville med... och jag log beklagande. Det är inte bara reseledare som står med skylt där det står Apollo på och gästerna kommer fram och frågar om det är Ving hahaha



Så lämnade jag Linköping bakom mig och kom till Stockholms Central.

.

Med flygbussen kom jag sedan till Arlanda där jag åt en tråkig hamburgare på McDonalds. Tog bort locket (det är alldeles för mycket bröd alltså) och dippade pommes frites i majonäsen som just fanns där.

.

Checkade in mitt bagage på Air Berlin som skulle ta mig till Bangkok. Det skulle jag inte se förrän dess heller. Alltid bekvämt att åka med samma bolag hela vägen även om det är mellanlandning. Då kan du ju lämna in bagaget och hämta ut på slutdestination!

.

Upp över molnen... ner till molnen... genom molnen - Framme! Ja, i Berlin då då!

..

Och vad upptäckte jag under turen? Att det hade nog varit klokt att ta med hörlurarna med två piggar iallafall. Jag lämnade dem ju hemma efter långt övervägande! Men varenda flyg jag åkte med till och i Thailand hade precis denna uppkopplling. Resultat? Jag köpte ett par nya, asdåliga som man hängde PÅ höra och sitter jättedåligt!

.

Flyget mellan Berlin och Bangkok var ett stort plan med 2+4+2 (8) säten i bredd och kändes lite som en humla. Det var tungt att lyfta med men visst gick det och så bar det av igen då! Baaangkoook heeere I cooome!

.

På nattflyg får man ett litet bekvämlighetskit och det packade jag ju upp så fort jag fick det. Men där var minsann inga överraskningar: Sovmask, tandborste + tandkräm, sockar och öronproppar. Överraskningen kan man säga var att jag använde allt!

.

Planet landade 04.25, svensk tid vilket innebar att klockan var 09.25 i Bangkok. Jag blev hämtad av agenten och körd till kontoret. Man firade nyår sista dagen och det kastades fortfarande vatten och det kom jag att se med ojämna mellanrum. Bilen jag åkte i var full med babypuder (ja man målar sig med det för att skrämma onda andra) och handavtryck.

.

Summa sumarum:
Resan Linköping - Stockholm - Arlanda - Berlin - Bangkok gick bra. Inga obehagliga överraskningar - men den är väldigt lång. Man sover riktigt dåligt, trots bekvämlighetskitet, om man nu sover något sittande. Det blir mest slummer. Jag tror nog inte jetlag är speciellt jobbigt bara man får sova sina 6-8 timmar per dygn!

Antal steg 3733 - ja jag var resande från klockan 8 på morgonen till klockan 04.25 så det får la vara rimligt. Det var med promenerande på flygplatserna som var aktuella.

Och eftersom ju faktiskt en ny dag har startat så kommer mer i nästa dags blogg. Vi ses snart igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0