6-10 sep - Back in business!

JOBB
Japp. Så rullade det igång igen. Den här veckan har jag, förutom i Linköping, haft samtal i Nyköping, Flen, Mjölby och Norrköping. Som vanligt jättekul!

Stationshuset i Flen
I fredags kunde jag konstatera att 25% av mina kandidater är ute i jobb. En av fyra alltså! Rolig statistik!
Jag hoppas så klart att det blir fler innan jag avslutar mitt uppdrag om ett par veckor! jag hyser hopp. Vet att fler har varit på interjvuer den här veckan, nämligen.

Jag fick samma dag veta att jag är välkommen tillbaka till Manpower när jag kommer till Sverige igen. Roligt att hör att de är nöjda med mig och det jag gör! Och jag kommer definitivt höra av mig när jag kommer tillbaka!


NYA GLASÖGON!
Häromdagen insåg jag att jag är VÄLDIGT trött på att ta av mig glasögonen så fort jag skulle läsa något. Jag förstod att det nu var dags för PROGREEIVA glasögon! Jag har dragit mig för det ganska länge eftersom jag har hört att det ska vara så svårt att vänja sig. Men jag bestämde mig för att det inte alls skulle vara svårt. Det är väl som med allt annat - en attityd fråga  - tänkte jag. Sagt och gjort.
I onsdags var jag inne på SpecSavers i Mjölby och kikade på bågar och lyssnade lite om olika glas. Jag ville ha bästa glasen (free form) och de skulle kosta 3250 kr. De gav just nu 995 kr i rabatt... men jag vill ju ha fotokromatiska så då får vi lägga till en tusenlapp så prislappen skulle stanna på 3255 kronor och bågar hade jag hittat från 995-1500. På glasen väljer jag antireflexbehandling (600 kr) och repskydd (300 kr). Jag skulle nog behöva en ny syn undersökning för detta och de hade nu en kampanj där man bara betalade 1 kr!
Summan skulle alltså bli mellan 5151 och 5656 kronor. Dyrt men man får betala för bekvämlighet, vet ni! Mer om SpecSavers kan du läsa om här.

Så jobbade jag ju då i Linköping en annan dag och skulle PRECIS gå in på SpecSavers på S:t Larsgatan... när jag får syn på en NY glasögonbutik! Smart Eyes! Aldrig hört talas om innan. Jag kikade in och fick syn på ett jämrans intressant erbjudande; Progressiva glasögon 2496:-.

Från att ha styrt stegen mot SpecSavers klev jag alltså nu in på SmartEyes och blev väl omhändertagen av Sabina! Hon berättade att man hade ett enhetspris och jag fick välja fritt vilket båge jag ville, att antireflex och repskydd alltid ingår och ville jag ha fotokromatiska var enhetspriset 3495 kr.
Det stora projektet var nu inte att välja dem som leverantör - det var att bestämma sig för vilken BÅGE. Det tog en väldans lång tid. Man vill ju vara säker på att TRIVAS med ögonen. Dessutom ville jag ju vara säker på att mina Suncovers funkade över nya bågarna. Jag lämnade ryggsäcken i butiken, gick ner till parkeringshuset och hämtade dem, gick tillbaka och testade. Till SLUT bestämde jag mig för att par svarta stålbågar.

De kollade när de hade tid för synundersökning - och det hade de nästan direkt. Jag hade en liten synförsämring av min närsynthet så det var ju bra att jag kollade upp det. Och så ställdes styrka in för läsglasögondelen. Optikern Anneli gav lite tips för tillvänjningen av glasögonen som kunde ta från en dag till ett par veckor.

Jag förklarade att det var lite bråttom och att jag ville ha glasögonen snarast så jag kunde träna hemma i Sverige. De kryssade i en sån ruta och sa att jag skulle få ett sms förhoppningsvis i slutet av nästa vecka redan!

Bara genom att korsa gatan tjänade jag upp till 2000 spänn och ser nu fram emot att få glasögonen på näsan. det ska bli så himla skönt att slippa ta av och på glasögonen. Vill du vet mer oms Smart Eyes - gå in här.



HEMMA HOS PELLA
I fredags hälsade jag på Pella. Hennes mamma har gått bort och vi tittade på begravningsprogram, käkade landgång och köpte en bokhylla.
Ja, faktiskt. Jag hade hittat en annons på blocket om en Billyvitrinbokhylla dagen före. Pella har två redan och jag ville ha. Nu har jag ju tänkt på LITET boende, vilket innebar att jag inte skulle kunna få plats med alla sektionerna. Så vi ska DELA på den. Så fiffigt! Den ska vi hämta på söndag. Det ser jag fram emot.

Drömmer ju om en liten lägenhet.
Minst 15 kvm men gärna runt 20... (9 kvm som jag bodde på under mina fem månader på M/S Surikov blir lite VÄL litet som permanent bostad, känner jag, även om det funkade).
  • med kokskåp typ det här, förhoppningsvis placerad i hallen, som jag tänkte komplettera med en fristående kombiugn
  • Trådlös dammsugare hängande på väggen, också i hallen, så jag enkelt kunna hålla lite ordning‎ (vars färg jag kommer matcha med tapeten troligtvis)...
  • Mitt slagbord i björk...
  • 4 klappstolar i björk att hänga på väggen när de inte används... Men det har jag inte hittat några än.
  • Min bäddfåtölj med vitt överdragstyg som går att släng i maskin eller byta ut om jag vill ha färg istället  (funderar på att köpa en till och ställa dem bredvid varann så de bildare en soffa)..
  • och en flat screen på väggen som går att koppla ihop med datorn och spela upp direkt från usb...
  • med högtalare bredvid - också på väggen....
  • Lite gröna växter som klarar sig typ utan vatten två veckor hehe ...
  • Kanske en matta - färg efter tapet får det bli...
  • Gardiner kanske, men det är inte nödvändigt...
  • En rund tavla som någon jag känner ska få måla... har inte bestämt vem
Och drömma kan man göra men jag tycker lägenheten skulle bli himla trevlig, faktiskt!


ÖVRIGT
Senare på fredagen bestämde jag mig för att lunchäventyr nästa fredag. Dessvärre kunde inte mamma då så vi får se hur vi ska göra. Kanske byta dag...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0