29 aug - Operation Solstol och Inspirationsmöte

Dagen startade med att jag slog dörrarna till min franska balkong och konstaterade att "Idag skiner solen! Dessutom insåg att jag nog var lyckligt lottad med min lilla balkong när jag jämförde med de små balkongerna i närheten. Visserligen kunde man gå ut men de hade bara en liten balkongdörr och litet fönster. Här kunde jag sitta med TVÅ stora fönster uppslagna, se ut över poolområdet OCH havet en bit bort - inte helt fel, tänkte jag!



Klockan blev sex och det blev dags för frukost. Man hängde på låste till restaurangen och behöver jag skriva att det inte var någon kö in?
Letade efter mörktbröd men hittade bara baguetter och ljusa småfrallor, nybakade. Det var bara att gilla läget. Det skulle bli utanfiberfrukost men det rörde sig ju bara om en vecka! Inget att bråka om! Dessutom kan man ju välja att äta youghurt och flingor eller något annat så alternativ finns alltid. Nu valde jag inte det utan satsade på samma variant som jag har hemma i övrigt, det vill säga tomat och gurka men här toppade jag med underbart goda svarta oliver varje morgon - eller faktiskt till varje måltid. Har ju fastnad i Olivträsket efter tre års träning. Men det är bara svarta som gäller och i Sverige köper jag bara de med kvalitet - inga såna där billiga.
Frukosten var i stort sett samma hela veckan och jag insåg när jag gick förbi några dagar senare att man troligtvis kunde fått omelett och/eller pannkakor om man kom senare. Så vi som är Early risers får nöja oss med buffén. Kunde så klart delat upp min frukost på två gånger och gått dit en gång till men... Orka det! Dessutom har jag annat att göra än att bara hänga i restaurangen.

Ett plus för kaffet som var riktigt gott jämfört med det många andra länder jag besökt.


Efter frukosten blev det Bikini på och första dagen satsade jag på poolområdet och solstol på hotellet. Visserligen är solstolarna gratis men i början av veckan uppmärkammade jag att gäster tenderade att lägga ut handdukar KVÄLLEN FÖRE utan att personalen gjorde något. Det kom att ändras under veckan som tur var. Det är lite VÄL hysteriskt eftersom jag nog tycker det fanns gott om stolar. De som inte fick plats runt poolen stod uppställda så man kunde hämta och lägga sig på gräsutrymmen som också fanns precis i anslutning.
Vattnet i poolen var nästan lika varmt som luften och det rörde sig kanske om 28 grader. Det blev inget avsvalkande - jag blev bara blöt... Men hallå  gillar jag min bikini eller gillar jag min bikini? Jepp, jag gillar den skarpt. Bra köp från engelska Figleaves.com. Passar perfekt för min numera ännu lite mer rundade siluetten (lät inte det där nästan SNYGGT, va?).

En liten varning - lägg dig inte närheten av trappan om du vill inte vill ha en boll i huvudet när de spelar vattenpolo kl 11 och klockan 16! Och jag fick en känsla av att det är jag som gäst skulle springa och hämta bollen trots att en i animationteamet stod på land och såg UT att vara bollkalle. När de aktuella 45 minuterna kom blev de magläge för att skydda ansiktet från hårda bollar, kan jag säga. Alltså nu låg jag bara där två gånger och andra gången KUNDE jag ha valt annan plats men prioriterade en kant-plats på avresedagen. Kan inte förklara varför men det kändes som att jag var på väg hem och ville ha nära haha.



Under dagen märkte jag att Animation har aktiviteter två omgångar med väldigt hög musikvolym (mellan 10 och 12.30 samt mellan 15/16 till cirka 19.30). Dels hade man aktiviteter utanför poolområdet och i gymet, dels i poolen. Med kroppen som insats handlade det om Vattengympa och Polo, två gånger om dagen om man låg vid det grunda vattnet, alltså vid trappan.

Erkänner att jag tycker att hotellets DJ lämnade övrigt att önska. Han bröt låtar mitt i, spelade två låtar samtidigt på ungefär samma volym på olika kanaler och jag tror inte han hade så många CD-skivor att välja emellan. Det var ungefär samma låtar  varje dag vilket gjorde att man gjorde en skrämmande upptäckt i slutet av vistelsen - man hummade MED!!! Hualigen!

Eftersom denna söndag var första hela dagen på Djerba skulle Apollo ha Inspirationsmöte på ett kafé på gång avstånd från hotellet. Jag packade min ryggsäck och passade på att upptäcka området omkring...

ja ja, det är inte helt lätt att ta kort på sig själv...



Hanna och Lise hade hand om träffen på El Kandhil men Lise hade servicetelefonen och kunde bara vara med och hjälpa gästerna med frågor efteråt. Det är så det är när man ansvarar för den. Man måste prioritera gästerna som ringer i det fallet. Och Hanna klarade sig galant. Det visade sig att hon ska till Egypten i vinter och han hand om Nilenkryssningar! Så roligt. Och hon kommer att vara en bra rundreseledare. Det märktes utav hennes sätt att presentera sig, Djerba och programmet. Där har Apollo gjort ett bra val.'

Efter mötet bokade jag mig på två utflykter, Djerbas guldkorn som gick av stapeln dagen efter, alltså måndag, och Piratskepp till Flamingoön (som egentligen är en halvö och flamingos kommer dig runt december) på fredagen. Däremellan tänkta jag ta dagen lite som den kom och bestämma från en tidpunkt till annan. Det var ju trots allt semester och jag hade INTE destinationskunskap på schemat.

Efter möte fotograferade jag det så kallade centrum som vi bodde i. Det bestod av lite restauranger och supermarkets, thats it. Närmsta by var Midoun, kanske en mil bort, och huvudsstaden på ön Houmt Souk, cirka en och en halv mil från hotellet.

.

Hotellets entré (fotot nedan).
Innanför glasdörrarna finns receptionen till höger. När du kommer dit första dagen får du fylla i en blankett, liknande den du skriver i på flyget eller flygplatsen (inresekort). Första kortet handlar om att registrera att du befinner dig i landet och de kan kolla hur länge du har varit och din adress i landet. På hotellet handlar det om säkerhet ifall något skulle hända. Jag hörde att det var mycket kommentarer runt detta och har man aldrig rest förut - hur ska man kunna veta?

Trappan ner till poolområdet har du till vänster bredvid den lilla souvenirbutiken. Den lilla butiken säljer lite chips och godis också om man vill slippa gå 200 meter för att handla på huvudgatan. Tänk på att du får betala för bekvämligheten, bara.



Denna afton provade deras vita vin som var av märket Venus. Inget jag kan rekommendera. Det smakade äpplesaft med en vin-underton... Och färgen var ungefär som vatten...


När jag var ute på tur passade jag på att köpa vykort. Brukar var dålig på att skriva och skicka sånt. Men idag skärpte jag till mig och satte mig i fönstret och skrev. Försökte arra lite grann med en pläd för att sitta bekvämt men kom senare på att jag kunde sätta en fåtölj framför fönstret och slänga ut fötterna på avsatsen för att sitta lite bekvämare.



Efter att ha letat och letat efter en brev-LÅDA visade receptionisten mig till brev-BUREN. Jag lade förnöjt på mina kort och funderade över om de skulle skickade iväg dem så mottagaren hade det innan jag kom hem... Och efter detta begav jag mig tillbaka till rummet och tog kväller till tonerna av Animation-musiken.

Avsluta kvällen med att sätta på en tvätt"maskin".



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0