16 sep - Besök i huvudstaden...

I arla morgonstund begav jag mig med bilen till Automaten. Där betalade jag mina 50 kronor, parkerade bilen och gick till Resecentrum där Swebus väntade.

Jag hade tänkt sitta med datorn i knät men hittade inga eluttag så jag slumrade lite istället på vägen upp.

Väl i Stockholm tog jag min förbeställda taxi till Apollos huvudkontor, där jag först träffade receptionisterna. Bland annat Kajsa som brukade svara när jag var jobbade i Ryssland och sökte Maja.

Snart kom Calle och han följde med mig till Klädförrådet och jag provade uniformsdelar. Alltid roligare att få en uniform som faktiskt passar, resonerade jag den här gången. Förra gången hade jag short som var typ 3 nummer förstora och enbart hölls uppe med bälte. Nu har jag en uniform som GJORD för denna kropp! He he Och vet ni vad? Jag har en jacka storlek XS. Det ni! Det trodde ni inte!

Efter denna utprovning svepte jag med in på kontoret igen. Hälsade på Anna-Maria E, Emma R och Linda Z. Träffade Carola P i matsalen som jag gjorde sällskap med när jag åt min medhavda matlåda. Gick upp till Agneta B men hon hade hunnit smita iväg (hem?) på lunch så jag sa hej till de andra på Sales och hoppade in till Kajsa M innan jag lämnade Ynglingagatan. I en ryggsäck hade jag nu uniformen, kontraktet med utresedatum (11 oktober), anställningskontrakt och info. Det blev mycket packning med två tunga ryggsäckar varav Apollos (den blå) fick bäras i handen.



I ett hastigt ögonblick bestämde jag mig för att GÅ därifrån til Cityterminalen. Det var långt... Det tog säkert 45-50 minuter att komma fram i klack-skor... Men fram kom jag och det blev en ganska underhållande tur.

En trevlig dam, Lillian, ringde från Medborgarskolan och undrade om jag kunde komma och vara engelskalärare på kvällarna under hösten... vilket jag ju tyvärr fick tacka Nej till. Men vi ska höras av till höstterminen 2011 igen. Man vet aldrig hur mitt liv ser ut då!

Jag passade på att ringa Länsförsäkringar och skickade efter papper för extra försäkring. Den här gången åker jag inte ut utan att ha fritidsförsäkring, helt klart.

Utanför var det fullt pådrag med pikébilar och poliser på hästar. Det var SD som hade demonstration, tyckte jag att jag hörde.


På Cityterminalen tog jag en kaffe Latte med Ost- och skinkpaj, värde 104 kronor - inte värd pengarna dessvärre. De pudrade över någon krydda (tror det var kanel) så kaffe Latten blev kanelkaffe vilket jag INTE uppskattar. Kaffe ska smaka kaffe. Ost och skinkpajen var mer en Ägg och skinkpaj. Smakade inte ost iallafall...


Men, men... det var bukfylla och jag var mätt när jag gick därifrån och tog en taxi till DN-huset där jag tillbringade mina sista timmar tillsammans med en före detta kollega. Jättetrevligt!



Klockan blev så småninga om åtta och det var dags för taxi till Cityterminalen igen. Det blev Swebus igen. Den här gången fick jag syn på en som satte en kontakt i taket... Hm... undrar om morgonbussen hade det också? Inte vet jag... Jag valde iallafall att packa upp datorn och börja kolla mail, gå ut på FB och se på film. Men jag var trött och hungrig på mat igen, och lätt illamående så det blev väldigt kortvarigt. Istället sov jag mellan Stockholm och Nyköping... vaknade i Nyköping... somnade om och sov till Norrköping. Så det blev iallafall ett par timmars slummer på bussen. Känns ju bra!

Glad i hågen gick jag till min bil. Tog en sväng in på McDonalds och köpte en McFeast innan jag körde hemåt. Somnade snabbt om i sängen och kunde nöjt se tillbaka på dagen och se fram emot fredagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0